Site-ul Radio Romania a fost infectat

Colaboratorul meu Manide mi-a adus in atentie faptul ca site-ul Societatii de Radiodifuziune Romana (www.srr.ro) a fost infectat in aceasta dimineata.

La sectiunea Regional >> Radio Timisoara celui care dorea accesarea streaming-ului online i se oferea descarcarea unui fisier install.exe, virusat. AVIRA il detecta ca TR\Dropper.Gen. Intre timp site-ul Radio Romania este inaccesibil si speram ca atunci cand va reveni va fi Fara Virusi. Fisierul respectiv era un nou soft de tip rogue.

Detectia acestui virus este foarte slaba: doar 7 din 41 de antivirusi, printre care: AVIRA, BitDefender, Microsoft.

Virus Radio Romania

Deci, inca odata fiti foarte atenti cand vizitati chiar si site-uri foarte cunoscute si aparent foarte sigure. Daca vi se ofera descarcarea unui fisier executabil, la un streaming online e deja ceva suspect.

Site-ul de pe care se descarca acest virus este inca activ. Iata mai jos un filmulet realizat de Manide atunci cand infectia era activa:
https://ghiulea.ro/incaseaza/ba9d98b6f76/RadioTimisoara.zip

In arhiva este un fisier executabil, aceasta fiind forma de stocare a programului folosit pentru inregistrarea ecranului. (screen recording).

ACTUALIZARE: Site-ul Radio Romania este din nou activ si infectia nu mai este prezenta in urma informarii administratorului.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Site-ul Radio Romania a fost infectat”

 1. Florin

  Cei care folositi Kaspersky Internet Security 2010 + Mozilla Firefox 3.5.2 stati calmi. Nu vi se permite accesul la acest site. Nu stiu daca Kaspersky il blocheaza, sau Mozilla, dar…

 2. FlorinS

  Somn usor Kaspersky – rusii astia candva erau foarte buni dar mi se pare mie dar s-au cam culcat pe o ureche , din majoritatea virusilor pezentati aici Kaspersky nu detecta aproape pe nici unul.

 3. Florin

  Aici se foloseste pentru scanare, versiunea 7. Intre timp exista Kaspersky 9.0.0.463 (2010) care e mult imbunatatita;)

 4. Florin

  Da. E clar. Am incercat cu IE 8 sa intru pe site-ul de pe care se descarca virusul, si KIS 2010 a detectat troian. Deci, Kaspersky se alatura Bitdefender, Avira, Microsoft, si celorlalte programe de securitate care au detectat acest virus.

 5. yo9fah

  Pe mine chiar ma enerveaza, KAV, exista un prg. de contab., care este CLEAN ! El vede ca-i troian … : http://www.cometa.ro !!!
  AVIRA THE BEST !!!

 6. Florin

  Am scanat programul ala si Kaspersky a zis ca e clean.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.