Aplicatii infectate pe Facebook

facebookAplicatiile numeroare pentru Facebook il fac mai mult decat o simpla retea sociala. Ele ofera numeroase facilitati pe care le poti utiliza pentru a te distra, a socializa mai bine si pentru a te bucura de avantajele mediului online.

Inca de la finalul anului trecut atacurile asupra retelelor sociale inepusera sa ia amploare. Din pacate nu a fost ceva trecator si astazi incepem sa ne obisnuim cu ele. Conform unei postari recente pe blog-ul Trend Micro, cateva aplicatii Facebook au fost folosite pentru atacuri de tip phishing.

Aceste aplicatii malitioase (Posts si Stream) redirectionau utilizatorul spre domenii cunoscute ca phishing. Aplicatiile afisau o pagina ce pretindea ca utilizatorul necesita introducerea datelor de logare de pe Facebook pentru a le utiliza.
Mesajele apareau ca o notificare in cadrul profilului unui utilizator Facebook, dupa cum arata poza de mai jos. Dupa introducerea datelor (user si parola), utilizatorul era redirectionat spre pagina principala Facebook pentru a nu da de banuit.

facebook phishingIn acest mod, atacatorii puteau fura informatiile de logare ale utilizatorului. De asemenea isi asigura propagarea, deoarece totate contactele victimei vor primi notificari sau invitatii datorita acestei aplicatii.

Facebook a fost alertata de aceasta situatie, insa trebuie sa fiti atenti in continuare la ce date introduceti, unde si cum.
Atentie la neatentie!

Sursa:  Trend Micro

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply