Integrati mai multe Rescue CD-uri Antivirus pe un singur DVD sau USB

Am descoperit astazi pe blog-ul lui Raymond ceva extraordinar pe care vreau sa-l impartasesc cu voi. Un utilitar ce permite integrarea mai multor CD-uri de scanare antivirus pe un singur CD bootabil sau stick USB.

Cand un calculator se infecteaza poti alege sa scanezi cu un CD de Recuperare Antivirus, insa trebuie sa strici cateva CD\DVD-uri daca nu reusesti dezinfectia cu primul dintre ele.

SARDU este abrevierea pentru Shardana Antivirus Rescue Disk Utility. Poate folosi imaginile ISO ale catorva producatori antivirus, cateva utilitare, CD-uri bootabile Linux si cele mai populare distributii Windows PE. Voi discuta aici doar despre partea care ne intereseaza: Antivirus si iata mai jos lista celor care sunt suportate.

Antivirus

 • Avira AntiVir Rescue System
 • BitDefender
 • Dr.Web LiveCD
 • F-Secure
 • GDATA
 • Kaspersky ‘Kav Rescue CD’
 • Panda Safe Cd

 • Partea buna a lucrurilor este ca SARDU recunoaste automat imaginile ISO ale programelor Antivirus si procesul de integrare a acestora este relativ simplu.
  combina mai multe cd-uri de recuperare antivirus
  Iata un ghid simplu de utilizare a programului
  1. Descarca ultima versiunea SARDU.
  2. Extrage SARDU intr-un nou folder si ruleaza sardu.exe
  3. Pentru a descarca imaginile ISO, dati click pe numele sau din program si browser-ul va fi deschis automat cu link-ul de descarcare al acestuia.Salvati imaginea in folder-ul ISO unde este localizat si sardu.exe.
  4. La finalul descarcarii imaginilor, reporniti sardu.exe. Veti observa ca au fost bifate automat imaginile descarcate. Pentru a fi recunoscute fisierele descarcate trebuie sa fie in format .iso, nu arhiva sau executabil.
  5. Puteti apasa apoi fie “Crea ISO” pentru a compila toate imaginile intr-una singura pentru a fi scrisa pe un DVD sau apasati butonul “Crea USB avviabile” pentru a-l instala pe stick-ul USB.
  6. Cand DVD-ul bootabil sau stick-ul USB SARDU au fost create bootati de pe ele si va fi afisat un ecran ca cel de mai jos. Alegeti optiunea “Menu Antivirus” si apasati Enter.


  SARDU multiboot screen

  Avantajul acestui program este simplu si-l repet: la scrierea pe un DVD puteti scana un computer infectat cu mai multe programe antivirus si eficienta devirusarii creste. In plus, la scrierea lui pe un stick USB puteti actualiza unitatea fara a rescrie DVD-ul urmand pasii de mai sus din nou.

  Din pacate programul este in limba italiana, dar este usor de folosit cu toate acestea. In curand va fi disponibil si in alte limbi.

  Sursa articol & poze: Raymond

  Administrator FaraVirusi.com
  voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

  20 responses to “Integrati mai multe Rescue CD-uri Antivirus pe un singur DVD sau USB”

  1. DDM

   Super tare frate!!!

  2. FlorinS

   Interesant si mult mai la obiect decat UBCD4Win, doar esentialul , merita incercat.

  3. sumomanu

   am incercat sa instalez pe un hard extern si nu am reusit. exista vreo solutie ?

  4. guest

   Fraza asta nu am inteles-o:
   “Cand un calculator se infecteaza poti alege sa scanezi cu un CD de Recuperare Antivirus, insa trebuie sa strici cateva CD\DVD-uri daca nu reusesti dezinfectia cu primul dintre ele.”
   Eu am BitDefender Rescue CD, si pot scana mai multe calculatoare infectate fara sa stric CD.

  5. Mihai Bairac

   cool!

  6. adrian

   Cum introduc utilitarul LiveXP in kit? Am inteles ca in folderul ISO trebuie introduse numai imagini .iso dar pt. LiveXP nu stiu cum sa procedez. Am dezarhivat arhiva .zip am rulat WinBuilder.exe si de aici nu stiu cum sa procedez.

  7. adrian

   M-ar ajuta foarte mult!

  8. Catalin

   Am facut un DVD si este OK. Nu reusesc sa fac insa un stick, “Crea USB avviabile” creaza un folder numit isolinux pe care nu-l scrie pe stick desi spune ca totul s-a terminat cu succes. Imi scapa mie ceva? A reusit cineva sa faca un stick? N-ar strica poate chiar un tutorial. Orice sugestie este binevenita. Cat despre idee, este supertare. Radu ai o bere de la mine cu prima ocazie.

  9. FaraVirusi.com » Blog Archive » Win32Sality – Ghid pentru Devirusare Completa

   […] in el Dr.Web LiveCD si Avira AntiVir Rescue System. Pentru detalii cititi aceasta postare: https://www.faravirusi.com/2009/09/01/integrati-mai-multe-rescue-cd-uri-antivirus-pe-un-singur-dvd-sa… […]

  10. radu.bn

   Multumiri pentru tutorial. Am incercat si eu sa fac un cd si mi-a iesit.

   A reusit careva sa puna Rescue CD-ul de la KAV 2010 ?

  11. andolis49

   Salut! Am o singura intrebare si daca se poate un raspuns rapid: dupa pornirea unui antivirus de pe rescue Cd isi face update? Multumesc anticipat! Bafta la toti!

  12. ads

   Bineinteles ca isi face update, altfel nu ar mai avea rost sa scanezi daca na-i actualizarea facuta cu ultimele definitii. Mai nou, SARDU e tradus si in limba romana 🙂

  13. asy

   Salut!cam tarziu m-am trezit si eu dar recent am gasit acest site interesant.Am facut un cd cu Bitdefender,Avira F-Secure,Dr.Web…Problema ca nu pot face update la nimic.Am o conexiune prin cablu,pppoe cu autentificare si habar n-am ce trebuie sa fac.Va implor sa ma ajutati!

  14. bogdan2

   La BitDefender Live ai click dreapta pe Desktop si prin meniuri ai PPPOE .. nu ar trebui sa fie complicat .. eu nu am unde sa incerc.

  15. bunikool

   Pentru cei ce vor sa instaleze si kaspersky rescue cd 2010 va trebui sa schimbe numele imaginii iso descarcate cu numele care il cere sardu adica: kav_rescue_2008.iso
   si s-a rezolvat.
   eu doresc sa integrez altceva si nu reusesc, spre exemplu NTFS reader si in loc de Live xp care oricum intr-o varianta asemanatoare il are hiren boot sa pun instalul de la MICRO_XP

   1. dumi

    BUNICOOL—–cei ce vor sa instaleze si kaspersky rescue cd 2010 va trebui sa schimbe numele imaginii iso descarcate cu numele care il cere sardu adica: kav_rescue_2008.iso—————————– eu nu dau de capat pentru integrarea lui bitdefender in sardu. cum sa verific ce nume cere sardu la bitdefender? merci.

  16. bunikool

   Eu am reusit o compilatie interesanta ce am uploadat-o aici https://www.demonoid.com/files/details/2205696/10862412/

   Antivirusi
   – AOSS PcTools https://www.pctools.com/aoss/details/
   – Avira Antivirus Rescue CD https://www.avira.com/it/support/support_downloads.html
   – Kaspersky Rescue Disk 10 https://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/RescueDisk10/

   Utility
   – Hardware Detection tools (HDT)
   – Memtest 4
   – Data Recovery
   – Test Disk
   – Recovery
   – PhotoRec
   – LiloPwd
   – PLoP boot manager v 5.0
   – Hiren’s Boot CD 10.4 https://www.hirensbootcd.net/download.html
   – Ultimate Boot CD (UBCD) https://www.ultimatebootcd.com/download.html

   Linux
   – Slax linux 6.2.0 https://www.slax.org/get_slax.php

   Windows Live
   – Windows 7_32_bit Repair Disk
   – Vista Recovery Disk
   – XP Recovery

   Some programs might not work because the hardware configuration of your computer.
   Vast majority of programs are dedicated 32-bit architecture (x86) and are created under Linux.
   *********************
   1. Pentru cei carora nu le merge pe stick, recomand a se formata inainte stickul FAT32.
   2. Imediat la initializarea antivirusului ce lucreaza sub platforma linux, cauta conexiunea de net pentru a-si face update.
   *********************
   Pentru cei ce vor descarca versiunea de la linkul de mai sus, chiar as dori sa comentati asupra acelui release, atat pareri pro cat si contra:D

  Leave a Reply