SUA este cea mai vulnerabila tara

microsoft - raport de securitateMicrosoft a dat publicitaii un raport de securitate in luna August ce trateaza subiecte ca: ce virus se raspandeste cel mai mult si ce tara este afectata intr-o masura mai mare in luna August.

Conform informatiilor, SUA este cea mai infectata tara urmata de China si Brazilia. Acest raport mentioneaza un top 11 al celor mai infectate tari din lume.

Ce este foarte interesant este faptul ca numarul total de calculatoare infectate in SUA este de 2.183.166, o cifra mai mare decat numarul total de PC-uri afectate in toate celelalte 10 tari la un loc (1.874.119).

Raportul indica de asemenea ce crime se comit utilizand acest malware.

  • SUA este victima codurilor malitioase (virusi de orice tip).
  • In China, furtul parolelor pentru jocurile online este frecvent.
  • Brazilia se remarca prin furtul parolelor unor conturi bancare.

Romania nu se afla pe aceasta lista, deci inca stam bine. 🙂 Dintre tarile Europene se gasesc doar 3: Marea Britanie, Spania si Franta.

Legat de virusii cei mai raspanditi Win32/Taterf este inca pe primul loc in topul detectiilor. Acesta este o familie de virusi ce se raspandeste rapid si are ca principala actiune furtul parolelor pentru jocurile online. Taterf este legat indeaproape de Win32/Frethog (gasit de asemenea in lista virusilor foarte raspanditi in luna August).


Pentru mai multe informatii despre acest raport de securitate, cititi articolul publicat pe blog-ul Technet.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “SUA este cea mai vulnerabila tara”

  1. FlorinS

    S-o creada Microsoft ca sunt numai atatea PC-uri infectate in cele 11 tari – poate daca inmulteste suma cu 3 sa zicem obtinem un rezultat mai aproape de adevar. Cat despre noi din cate vad eu la cunostintele mele, virusii si-au gasit un teren prielnic – nah lipsa de cunostinte minimale de utilizare a unui PC isi spune cuvantul.

  2. Mihai Bairac

    Interesant..!da’ ce se mai aude despre Worm/Conficker

Leave a Reply