Gauri de Securitate si Actualizari Importante

microsoftExista o gaura severa de securitate in Internet Information Services (IIS) versiunile 5 si 6. Cod-ul exploit-ului “0-day” este disponibil in mod public pe internet. Eroarea este in componenta FTP. Astfel Microsoft recomanda ca o solutie temporara dezactivarea logarii anonime FTP in IIS, sau blocarea utilizatorilor anonimi de a crea directoare. Un buletin de securitate a fost publicat, dar in acest moment directioneaza spre o pagina de cautare Bing. Se poate consulta buletinul in mod “cached”.

opera_logoOpera a lansat versiunea finala 10 a browser-ului lor Web. Acesta remediaza cateva probleme de securitate si are multe imbunatatiri. Toate sunt listate in changelog.

ooo-main-logo-col_150pxDezvoltatorii OpenOffice.org au lansat OpenOffice.org 3.1.1 (changelog). Aceasta versiune remediaza o gaura de securitate in procesarea documentelor Word ceea ce ar fi putut duce la compromiterea sistemului. Utilizatorii OpenOffice.org sunt rugati sa descarce noua versiune cat mai curand posibil.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Gauri de Securitate si Actualizari Importante”

  1. Paul

    Am bagat si eu Opea 10 (upgrade peste 9.64, pe Windows 7 proaspat instalat de vreo 4-5 zile).
    S-a blocat de 3 ori in 5 minute. Pe blog si pe alte 2 pagini diferite. Am dat send report, apoi l-am sters !!
    Chiar vroiam sa-l utilizez, dar vad ca deja au anuntat versiunea 10.10, poate asta prima e paradita si scot una mai buna!

Leave a Reply