PC Tools Firewall 6 obtine primul loc pentru Protectie Proactiva

pc toolsDemult, va aduceam la cunostinta testul Firewall challenge, realizat de Matousec.com. Intre timp au intervenit cateva schimbri notabile in ceea ce priveste aceste teste.

Testul a fost redenumit in Proactive Security Challenge, un lucru firesc, avand in vedere testele folosite in evaluarea produselor de securitate.

In luna septembrie au fost retestate cateva programe ce lansasera in ultima perioada versiuni noi. Printre acestea:

 • Comodo Internet Security 3.11.108364.552
 • F-Secure Internet Security 2010 10.00.246
 • PC Tools Firewall Plus 6.0.0.69
 • TrustPort PC Security 2.0.0.1285

Produsele sunt supuse la 10 nivele de testare, fiecare continand un set specific de evaluari. Pentru a trece la nivelul urmator, programul testat va trebui sa acumuleze cel putin 50% din scorul maxim posibil al nivelului precedent.
Testele vizeaza protectia oferita de un soft de securitate in ceea ce priveste: conexiunile initiate pe diverse protocoale si porturi, gestionarea conexiunilor inbound\outbound, interceptarea si inregistrarea cuvintelor scrise la o tastatura (programe tip keylogger), injectarea unui cod intr-un alt proces, suspendarea\oprirea brusca a propriilor procese active, etc.

PC Tools Firewall 6 a carui lansare o anuntam in acest topic a obtinut un procent de 99% si astfel un calificativ EXCELENT al protectiei proactive impotriva amenintarilor de ultim moment inclusiv programe keylogger, virusi, spyware si metode noi de hacking si de preluare a controlului PC-ului.
Puteti citi toate detaliile despre evaluarea programului aici.


PC Tools a depasit chiar si COMODO Internet Security, ce a detinut mult timp locul I. Deci, va recomand acest program pe care il puteti instala pentru protejarea PC-ului dumneavoastra.
Pentru DOWNLOAD Gratuit accesati pagina oficiala: https://www.pctools.com/firewall/

Ceea ce e interesant este faptul ca de la achizitionarea PC Tools de catre Symantec, antivirusul a scazut in performante, insa programul firewall a crescut in performante in mod surprinzator. Sunt curios ce mai urmeaza.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “PC Tools Firewall 6 obtine primul loc pentru Protectie Proactiva”

 1. Andrei R.

  Am si eu o intrebare, am Avira Premium trial inca 2 luni, si sunt destul de multumit de ce firewall are + restul optiunilor

  firewall-ul acesta este mai bun?

 2. robby95

  De cand a fost achizitionat PC Tools de catre Symantec? Sunt foarte curios…

 3. Andrei R.

  Multumesc pt raspuns.

  Ultima intrebare, are ceva daca las si firewall-ul de la avira si acesta?

  cred ca in final stiu ce configuratie sa am.. Avira free si Pc tools firewall free 😀

 4. Raducorleone

  hmm interesant…PC Tools firewall a trecut testul Crash 7 dar a picat testul Driver verifier(singurul pe care l-a picat) iar la online armor a fost exact invers…daca nu gresesc toate celelalte produse au picat la Crash 7

 5. Scorpion

  interesant las instala si eu da cati MB ocupa?

 6. alessio

  inseamna ca am facut o alegere buna(alaturi de avira si SpyTerminator) 😀

 7. Danielu'

  Interesant este si ca un firewall-ul din Comodo IS sau Kaspersky IS (https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php)a reusit sa obtina EXCELLENT, deci se poate avea o combinatie buna de antivirus-firewall utilizand una din acestea.

 8. V1p3r

  Cu ceva timp in urma si cei de la Symantec aveau un firewall destul de bun care era si el prin topuri, si mai nou, de cand fuziunea Symantec-PCTools, cam acelasi lucru se petrece cu firewall-ul australienilor de la PCTools, si chiar ma bucura acest lucru, dar daca ar face cam acelasi lucru si la antivirusul celor de la PCTools, ca e cam slabut. Antispyware-ul PCTools, adica renumitul si mult medaliatul Spyware Doctor e ok.

 9. Scorpion

  Radu am si eu o pb cu PcTools Firewall..cand intru intrun joc imi apare optiunea acea allow and deny (adica sal blochez sau sai permit) asa si dau allow si imi blocheaza jocul si imi da o eroare (uite aici o poza) https://tinypic.com/view.php?pic=2hywb9t&s=3 si nush cum sal setez plss help!!!

 10. robby95

  Multumesc mult!

 11. tonny77

  Am avira premium security suite si vreau sa bag alt firewall
  ce recomandati intre astea:
  PC Tools Firewall 6
  Comodo Internet Security
  sau cel de la avira ?
  😀

 12. shakalu

  nu pot sa il fac sa mearga pe windows 7 x64. Il instalez si dupa restart nu se incarca.

 13. Scorpion

  va spun eu nu bagati pc tools ca o sa va blocheze toate jocurile si degeaba il setezi ca tot nu te lasa asa ca bagativa comodo il am si eu si merge brici:)

Leave a Reply