ThreatExpert Memory Scanner Beta – scaneaza memoria Pc-ului pentru infectiile active

ThreatExpert Memory Scanner (TEMS) este un produs gratuit de tip prototip dezvoltat de echipa ThreatExpert.

TEMS ofera un diagnostic de tip “post-mortem” pentru a detecta o mare varietate de amenintari active in diferite arii din memoria pc-ului. De multe ori unii virusi se pot ascunde de scannerele traditionale folosind diverse tehnici. Adesea, virusul original este criptat cu un criptor polimorfic ce se bazeaza pe tehnici de anti-debugging si anti-emulare, fiind o adevarata provocare pentru un antivirus in a-l detecta. Aceste tehnici sunt folosite de familiile de virusi, incluzand Citwail/Pandex/DieHard, Storm, Mailbot/Rustock si altele.

ThreatExpert Memory Scanner

Totusi, odata incarcat in memorie, un astfel de virus, trebuie sa-si decripteze propriul cod malitios, complet sau partial, altfel nu va putea rula. Aici intervine TEMS; folosind tehnici avansate este capabil de a detecta orice urma a acestor amenintari din memorie si va alerta asupra prezentei lor.

Programul este momentan in stadiul de testare Beta (nu-l instalati si folositi decat pentru testare) si ofera suport pentru sistemele 32-bit si nu are devirusare pentru detectii.

De asmenea TEMS nu ofera protectie in timp real, ci doar scanarea la cerere.

Pentru alte informatii si download accesati link-ul: https://www.threatexpert.com/memoryscanner.aspx

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply