Patrick Swayze a murit – Virusi si Spam care folosesc aceasta stire

Actorul american Patrick Swayze, devenit celebru cu rolul din filmul “Dirty Dancing”, a murit luni, dupa o lunga si istovitoare lupta impotriva cancerului pancreatic, la varsta de 57 de ani.
Asa suna multe stiri care au aparut imediat dupa moartea celebrului actor.

Din pacate spam-ul si virusii au aparut de asemenea.
La anumite cautari pe Google vor apare site-uri cu stiri in limba engleza ce va ofera descarcarea unor virusi de tip aplicatii rogue.

patrick swayze virus

In plus iata cum poate arata o cautare Google si rezultatul incadrat in rosu este un site virusat. La accesarea sa nu se incarca stirea ci direct site-ul Windows PC Defender, o aplicatie antivirus falsa binecunoscuta. In alte cazuri va este oferita descarcarea Total Security, un alt virus.

Patrick Swayze virus

La vizitarea site-ului vor apare ferestre cu atentionari privind o infectare a Pc-ului cu virusi. Inchideti pur si simplu browser-ul web fara a da click nicaieri in acea fereastra.


De asemenea se va oferi spre descarcare un fisier executabil (setup_build8_201.exe sau ceva asemanator). Nu-l descarcati!

Posibil ca in zilele urmatoare sa primiti si e-mail-uri privitoare la aceasta stire. Nu le deschideti si in masura posibilitatilor dati-le forward spre adresa noastra pentru a le analiza si atentionat utilizatorii.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Patrick Swayze a murit – Virusi si Spam care folosesc aceasta stire”

  1. FaraVirusi.com » Blog Archive » Windows PC Defender – Instructiuni pentru Devirusare

    […] pagina.Va anuntam ieri despre noul virus de tip aplicatie rogue care se distribuie impreuna cu stirea despre moartea lui Patrick Swayze. Daca nu ati reusit sa va protejati de el si ati fost infectati iata mai jos detalii despre el si […]

  2. FaraVirusi.com » Blog Archive » Inmormantarea lui Patrick Swayze – Noi aplicatii rogue

    […] te abonezi la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Va anuntam ieri de cateva tentative de a specula vestea mortii lui Patrick Swayze prin atacuri malware. Ei bine, in afara de asa-zisele stiri, au aparut si alte metode de a […]

Leave a Reply