Cum poti testa daca Antivirusul tau functioneaza?

virus testDe multe ori folosim versiunea trial a unui antivirus sau in cazurile mai rele o versiune cu crack\patch, iar cand expira il lasam sa ruleze pur si simplu, fara a-l dezinstala sau cauta alt program.

Problema este: mai va protejeaza el in perioada asta?
Alteori programul antivirus poate fi corupt\modificat de un virus, in ciuda faptului ca a multi producatori au adaugat protectie pentru propriile procese\fisiere. In acest caz, programul de securitate nu mai functioneaza.

Cum putem testa daca antivirusul nostru functioneaza? Cum putem stii daca mai suntem protejati, iar datele noastre sunt in siguranta?
Avem nevoie de un virus, nu-i asa?
Stiti ca e periculos sa te joci cu virusii si nici nu-i gasesti chiar pe toate drumurile (internetului). Deci ce e de facut?

Ei bine, exista o solutie sigura si eficienta. EICAR este un cod neviral (fara nici un efect asupra PC-ului), pe care toti antivirusii il detecteaza. De altfel detectia lor este de cele mai multe ori EICAR-Test-Signature, denumirea spunand ca este un fisier de test.

Pentru aceasta este nevoie sa realizam un fisier numit EICAR.COM.


Deschideti Notepad.

Copiati urmatorul cod in el.

X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

Salvati fisierul ca EICAR.COM. Acum dati dublu-click pe el.
Daca antivirusul functioneaza corect veti primi o alerta. In caz contrar, verificati setarile si daca antivirusul este inca activat si functional.

Succes!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

47 responses to “Cum poti testa daca Antivirusul tau functioneaza?”

  1. calin

    functioneaza

Leave a Reply