Microsoft modifica functia Autoplay in Windows pentru a imbunatati securitatea

Virusii precum Conficker sau altii asemenea lui au dat de gandit celor de la Microsoft privind modul de a gestiona felul in care lucreaza functia Autoplay. Astfel au decis ca in Windows 7 lucrurile sa se schimbe. Dupa cum va spuneam pe 30 aprilie actualizarea a fost disponibila incepand cu versiunea RC.

Microsoft promisese ca aceasta facilitate de securitate sa fie operationala si pe Windows XP si Vista intr-un viitor apropiat. Ei bine, puteti descarca acum aceste actualizari pentru Pc-ul vostru. Mai jos reiau articolul anterior, pentru a vedea despre ce e vorba, iar la final veti gasi link-urile de download.

Iata mai jos un exemplu de inducerea in eroare, realizata de Win32\Conficker.

Se pot observa doua optiuni “Open folder to view files“. Care e cea reala ?! O privire mai atenta va observa ca prima are notat “Publisher not specified” in timp ce a doua “using Windows Explorer“. Un al doilea amanunt este locatia celor doua optiuni. Functia “Open folder to view files” nu va fi niciodata localizata in sectiunea “Install or run program”.

Drept consecinta, dispozitivele de tip USB nu vor mai avea posibilitatea de a rula automat continutul, deci pentru ele functia AutoRun va fi eliminata. (Cu exceptia stick-urilor “smart” USB – de tip U3)


CD-urile si DVD-urile vor continua sa aiba functia AutoRun.
Dupa aceasta modificare fereastra care va fi afisata la introducerea unui stick USB va arata astfel:

In acest fel, posibilitatea de a fi infectat de pe un stick USB va fi practic eliminata. (cu exceptia cazului in care rulezi intentionat un fisier executabil infectat de pe acesta).

Pentru a descarca actualizarea pentru Windows XP, Vista (32 bits si 64 bits), Server 2003 si Server 2008 accesati site-ul Microsoft si alegeti sistemul de operare corespunzator:

https://support.microsoft.com/kb/971029

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Microsoft modifica functia Autoplay in Windows pentru a imbunatati securitatea”

  1. Devirusare

    Cine are Windows Update pe Automatic nu mai are nevoie sa instaleze update-ul.

  2. Conficker. Un vierme de internet perpetuu

    […] internet „preferat” nu refuză o plimbărică. De curând şi Microsoft a venit cu o serie de setări menite să îmbunătăţească securitatea funcţiei autoplay, dar poate cea mai sigură cale rămâne […]

Leave a Reply