Adobe Acrobat 9.1.3 – Vulnerabilitate critica (Solutie pentru remediere)

adobeAdobe a postat o informatie conform careia exista o vulnerabilitate critica de securitate afectand Adobe Reader si Adobe Acrobat pe Windows, Mac si Unix.

Conform producatorului acest atac nu este atat de raspandit momentan si afecteaza toate versiunile acelor programe inclusiv ultima: 9.1.3.
Un patch oficial va fi lansat pe data de 13 octombrie.

Avand in vedere ca aceste exploit-uri se inmultesc in ultima perioada, recomandarea mea ar fi sa folositi o alternativa la programele Adobe Reader. Personal recomand Foxit PDF Reader, care are aceleasi functii si chiar unele in plus.

Daca nu doriti sa renuntati la Adobe Reader, va trebui sa dezactivati functia de a rula script-uri Java, cel putin pana la remedierea vulnerabilitatilor.


Acest lucru se face usor. In programul Adobe Reader se urmeaza pasii: Edit –> Preferences –> JavaScript –> Debifati “Enable Adobe JavaScript”

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Adobe Acrobat 9.1.3 – Vulnerabilitate critica (Solutie pentru remediere)”

 1. andrei

  Am renunţat de ceva vreme Adobe şi peticele sale care îmi amintesc de IE. În schimb, folosesc Foxit-ul de care s-a vorbit mai sus, şi încă un progrămel simpatic: Sumatra PDF. Îmi place în special versiunea portabilă care se încadrează cu suita Portable Appps.

 2. Alex

  Radu, la rubrica CHESTIONARE ai un malware.

 3. molie pe creier

  e bine de stiut te astept si pe blogul meu

 4. FaraVirusi.com » Blog Archive » Patch Day – Microsoft si Adobe lanseaza actualizari de securitate

  […] la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.Va anuntam acum cateva zile despre gaurile de securitate din programele Adobe Acrobat. Iata ca ieri a fost lansata actualizarea ce remediaza aceste vulnerabilitati […]

Leave a Reply