30.000 de conturi de e-mail (Yahoo, GMail, MSN) au fost sparte

hackerMicrosoft a publicat de curand o atentionare conform careia parolele a 10.000 de conturi Hotmail, MSN si Live s-au scurs pe internet. Cercetarilea companiei din Redmond a dus la concluzia ca acele conturi au fost sparte de criminali prin metoda phishing-ului.

Majoritatea apartineau utilizatorilor europeni.

V-am tinut la curent cu multe tentative de phishing pe acest blog si acum va atentionez inca odata asupra acestui pericol. Orice e-mail care contine una din frazele de mai jos este suspect si nu trebuie urmate link-urile prezente in acesta.

 • “Verify your account.”
 • “If you don’t respond within 48 hours, your account will be closed.”
 • “You have won the lottery.”

Verificati intotdeauna ca pagina de logare sa fie cea oficiala pentru fiecare cont de e-mail. Faptul ca interfata grafica, butoanele si pozele sunt aceleasi nu garanteaza autentiticitatea. Adresa din bara de adrese a browserului este cea care confirma sau infirma acest lucru.
Conform Windows Live Blog, Microsoft a inchis acele conturi; de asemenea lista parolelor nu mai este disponibila pe internet. Utilizatorii afectati vor trebui sa completeze formularul special Microsoft.

O alta recomandare este alegerea unei parole puternice conform recomandarilor de aici.
De asemenea este utila si schimbarea ei periodica – o data la 3 – 4 luni. Recomandarea este cu atat mai actuala si de o mare importanta, cu cat parolele folosite de foarte multi sunt ridicol de simple

In afara de aceste conturi, au fost publicate si altele apartinand GMail, Yahoo, AOL totalizand peste 30.000.
Multe erau neutilizate sau false, insa numarul de utilizatori pacaliti prin e-mail-uri false este in continua crestere.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “30.000 de conturi de e-mail (Yahoo, GMail, MSN) au fost sparte”

 1. Alexandru

  Foarte util post. Trebuie citi de cat mai multi. Asa poate se vor opri sa-si mai dea unii altora parolele.

 2. stanly7

  Am primit si eu un astfel de e-mail in care scrie urmatoarele:
  Due to the congestion in all Yahoo Accounts, Yahoo would be shutting down all unused Accounts, You will have to confirm your E-mail by filling out your Login Information below after clicking the reply button, or your account will be suspended within 24 hours for security reasons.
  Nu va lasati pacaliti.
  https://imgcash4.imageshack.us/img230/3646/99190376.png

 3. crysty

  good evening!y have a problem.i can’t acces my yahoomessenger count for a weeh ago.it says:your account has been locked .please help me with this problem.thank you.have a good day

Leave a Reply