Utilizarea Cardului la un PC public (internet cafe sau alta retea publica)

Probabil ca mai sunt multe persoane ce nu-si permit o conexiune de internet acasa sau care nu au nici macar un calculator personal. In cazul in care acestea doresc sa realizeze o tranzactie online vor fi nevoiti sa apeleze fie la un prieten, fie sa mearga la un internet cafe.

In ambele cazuri cardul sau de credit\debit poate fi in pericol, iar motivul este simplu. PC-ul respectiv poate fi infectat cu un keylogger care va inregistra tot ceea ce se tasteaza la acel calculator. Alaturi de un backdoor sau troian care trimite datele mai departe atacatorului avem scenariul perfect in care cineva poate sa-si piarda banii din cont.

Pentru a preintampina aceasta situatie neplacuta, exista o metoda facila si anume folosirea unei tastaturi virtuale, ce nu poate fi interceptata de un virus.

Exista chiar in cadrul sistemului de operare Windows un utilitar cu aceasta functie si anume On-Screen Keyboard.
Pentru a o accesa mergeti la All programs >> Accessories >> Accessibility >> on-screen keyboard.


On-Screen Keyboard

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Utilizarea Cardului la un PC public (internet cafe sau alta retea publica)”

 1. yo9fah

  Buna asta, faina știre, … sau postare ! 😉

 2. Mikay

  sau start -> run , scri osk si apesi enter

 3. stanly7

  Intradevar tastatura virtuala este o metoda eficienta si facila de a te proteja impotriva keylogger-urului din acest motiv si cei de la kaspersky au introdus-o in versiunea 2010 a produselor lor de securitate.

 4. Devirusare

  Pentru Firefox folositi asta in extensia GreaseMonekey: https://userscripts.org/scripts/show/10974

 5. Danielu'

  Salutare!
  Nu stiu cat de bine protejeaza tastatura asta virtuala din Windows impotriva keylogger. Eu am facut testul cu Zemana Simulation Keylogger (https://www.zemana.com/keylogger_test.aspx) si se pare ca se poate inregistra ce scrii cu tastatura virtuala. In schimb, cea din KIS 2010 nu poate fi inregistrata si pare mult mai sigura. Va recomand si voua sa faceti un test si chiar sa incercati softul Zemana Antilogger.

 6. Florin

  Si Kaspersky 2009 avea tastatura virtuala;)

 7. Florinakke

  asta-i cea mai buna gluma proasta scrisa pe acest blog! Fara suparare, dar asa este!!
  folosind tastatura virtuala nu te mai fura hackerii, dar intr-un internet cafe, ti-o pot vedea 7 prosti care stau in spatele tau! sau, cum se mai intampla, monitoarele sunt filmate!! sau iti vede prietenul la care te duci parola… Mai bine iti imprimi un tricou cu toate datele tale – sa vezi cati or sa vrea sa-si faca poza cu tine!

  E ca si cum te-ai trata de insomnii cu bautura! Dormi mai bine dupa 2-3 sprituri, dar risti sa o dai in alcolism! 😆

  O fi tastatura virtuala, o rezolvare dar tot celor de acasa li se adreseaza. Si ar mai fi de adaugat niste lucruri: 1. Cine isi face conturi bancare online de la internet cafe? (tre sa fii loco); 2. Cine vrea sa plateasca facturi online fara sa aiba macar computer acasa? (si eu vreau sa conduc avioane); 3. Cum primesti notificari fara sa ai macar mail?
  Oricum solutia asta, asa cum am mai zis, mi se pare cam ciudata!o.0

Leave a Reply