Alarma Falsa AVIRA – Site-ul FaraVirusi.com Infectat

Din pacate euristica AVIRA legata de fisierele tip HTML este si a fost mereu mult prea neoptimizata.

Astazi site-ul nostru, www.faravirusi.com este identificat in mod ERONAT ca fiind infectat de catre acest program antivirus. Le-am trimis fisierul cu mentiunea ca este o alarma falsa si sper ca o vor remedia in timp util. Puteti vedea si pe Virustotal.com faptul ca doar Avira si McAfee-GW-Edition (ce are tot motor Avira) il detecteaza.

alarma falsa avira faravirusi

La selectarea Deny access se afiseaza mesajul:

Warning
In order not to compromise your security, this page will not be accessed

A virus or unwanted program has been detected
in the HTTP data on the requested page.
Requested URL: https://www.faravirusi.com/
Information Contains suspicious code HEUR/HTML.Malware

Pentru a rezolva temporar situatia aveti doua optiuni:

1. Mergeti in Avira Control Center >> Configuration >> WebGuard >> Exceptions, iar la URLs skipped by WebGuard introduceti www.faravirusi.com si apasati “Add”. Confirmati apoi cu OK.


2. Mergeti in Avira Control Center >> Configuration >> WebGuard >> Heuristic si setati “Medium detection level“. In acest fel evitati si alte viitoare alarme false pentru alte site-uri, dar exista si riscul de a pierde din detectie.

Blog-ul www.faravirusi.com a fost afectat de cateva ori de atacatori, din cauza serverelor nesecurizate pe care este hostat. Problema a fost remediata atunci in cel mai scurt timp posibil si am atentionat firma de hosting si speram sa nu mai fie alte probleme.

Totusi, detectia actuala Avira nu are nici o legatura cu acele atacuri si este o Alarma Falsa. Site-ul nostru ramane Fara Virusi.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Alarma Falsa AVIRA – Site-ul FaraVirusi.com Infectat”

 1. dan

  de ceva vreme,se exagereaza cu alarmele astea la avira….chiar aseara ma uitam la un serial tv ce-l aveam in pc si un inceput sa imi apara din senin alarme de genul..e destul de enervant.

 2. andrei

  Se pare că s-a rezolvat şi virus total nu mai găseşte nimic suspect. Nu pot însă să nu observ, că este exact ce discutam mai devreme (webguard şi setările sale, imprecise până la urmă). Este absolut necesar ca cei de la avira să pună la dispoziţia publicului un sistem de notificare a acestor alerte false. Unii nu au posibilitatea să-şi pândească blogul.

 3. Romica

  Felicitari Comodo Internet Security 3.12 !!! 😉 https://www.matousec.com/projects/proactive-securi

 4. Mikay

  cam enervante alarmele false de la Avira, dar macar are rata de detectie foarte buna 🙂

 5. M.V.

  V-a facut-o preferata voastra ! 😉

 6. aaaaa

  sa moara toti rivali :)))

 7. catalin c

  Please help ….mi-am instalat NIS2010 trialul acela cu 90 de zile si intr-un moment de exces de zel mi-am pus parola la setarile facute la antivirus …….pe care nu mi-o mai amintesc …..se poate face ceva …….sa dezactivez acea parola …..cand expira programul pot sa-l dezinstalez ?????!!!!…….:(

 8. yo9fah

  Hmmm, … urata treaba … la mine si acum spune ca blogul este suspicios …

 9. UnuMic

  ….si la mine la fel,cei de la avira nu au rezolvat problema…http://www.faravirusi.com ramane infectat.

 10. Leo

  Avira is the BEEEEEEEEEEEEEEEST.Nu mai vorbiti aiurea tzatzelor.Avira nu da alarme false asa de multe cum credeti voi.Vreti sa spuneti ca antiv. vostrii nu dau????Am de 5 ani si merge pc perfect si navighez unde vor muskii mei pe orice site,fara alarma falsa cum macaniti voi.

Leave a Reply