Avira a picat testul VirusBulletin pe luna Octombrie 2009

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

In luna octombrie 2009 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows Windows Server 2008 SP2, la care au participa 26 de programe antivirus, cu 9 mai putine fata de testul similar din luna august a.c.

Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul in aceasta luna:

AhnLab V3Net (171 virusi ITW ratati)
Authentium Command (159 virusi ITW ratati)
Avira AntiVir Server (1 virus ITW ratat)
Filseclab Twister (5655 virusi ITW ratati si 1 alarma falsa)
Fortinet FortiClient (38 virusi ITW ratati)
Frisk F-PROT (159 virusi ITW ratati)
Ikarus virus.utilities (3759 virusi ITW ratati si 4 alarme false)
Kingsoft I.S. 2009 Advanced (98 virusi ITW ratati)
Kingsoft I.S. 2009 Standard (2461 virusi ITW ratati)
Sophos Anti-Virus (1 virusi ITW ratati)
VirusBuster for Servers (5 virusi ITW ratati).

Toate celelalte produse testate: (Alwil avast!, AVG I.S. Network Edition, BitDefender Security, CA eTrust, eScan Internet Security, ESET NOD32, F-Secure Anti-Virus, G Data AntiVirus, K7 Total Security, Kaspersky Anti-Virus, McAfee VirusScan, Microsoft Forefront, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.


Doua ratari notabile sunt cele ale Avira AntiVir si Sophos, desi amandoua au ratat doar un singur virus. “Avira nu a detectat un fisier infectat din cateva mii, de aceea detectia nu a fost 100%, ci 99.99997%”, a declarat purtatorul de cuvant Avira. “Regula pentru primirea distinctiei VB100 este atingerea procentului de 100% detectie, astfel Avira nu a primit acest calificativ de aceasta data. Problema a fost deja remediata inainte de a fi publicate rezultatele testului. In acest moment produsele Avira au o detectie de 100% pe acel set de fisiere.”

Rezultatele sunt disponibile aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

18 responses to “Avira a picat testul VirusBulletin pe luna Octombrie 2009”

 1. sergiu

  salut. surprinzator sau nu,avira ramane totusi un produs bun.daca ar fi sa ne uitam si la alte teste din urma cu citeva luni,descoperim ca si alte produse de top,gen kaspersky,au mai avut scapari,ceea ce nu le scade din prestigiu si nu mai pot fi folosite,doamne fereste! Deja ma informasem de pe site-ul avira,despre remedierea problemei,asa ca nu se pune problema ca avira nu mai este la fel de performant,asta desigur in opinia mea personala!:) care ar fi parerea ta,Radu? Cum comentezi? RESPECTE!

 2. raser

  In concluzie: tot Avira rulzzz!!! 🙂

 3. Ionut

  avira a picat ? :((((( o dezamagire …. aveam mare incredere in produsele lor

 4. Iulian

  Hmmm daca nu a detectat un virus asta inseamana ca a picat???

 5. BogdanMihai

  Pacat,ca a ratat si testul din iunie 🙁

 6. andrei

  M-a surprins „isprava” celor de la Avira. Ei mai degrabă găseau „viruşi” şi acolo unde nu era cazul, dar să rateze un virus In the Wild ? Cred că erau după un chef. O să-i afecteze un pic la vânzări, fiindcă nu pot să se afişeze cu logo-ul vb100, iar concurenţa sunt convins că va specula din plin acest lucru.

  Dar dacă tot mi-aţi amintit de Avira, am o întrebare un pic offtopic. Un site care este blocat de webguard, cum se poate propune pentru o retestare ? Sunt aproape ferm convins că o alertă falsă.

 7. BogdanMihai

  In loc sa-mi stergi comentul privind la ratarea testului din iunie a produsului avira,mai degraba mi-l aprobai si aduceai argumente pro cu privinta la acel test.Ceea ce faci este lipsa de seriozitate,dovada ca esti prea subiectiv cu privire la acest produs.

 8. ocsi

  Totusi a inceput sa piarda teren. Are multe F/P-uri, scanare o idee mai lenta (vezi ultimul test av-comparatives.org), nu a mai primit distinctia VB 100%. Chiar si cu promotiile gratuite a lasat-o mai moale. Spre exemplu Avast! (este doar un exemplu acest antivirus) este mai constant si nu are deloc o rata de detectie slaba (chiar daca la "Heuristic" sta ceva mai slab). Poate gresesc, dar nici nu a venit cu ceva nou dupa versiunea 9. AVG a lansat versiunea 9, Avast! pregateste vesriunea 5 etc.

 9. BogdanMihai

  Am vazut un comentariu al lui andrei care nu era in momentul in care eu tastatm si care-l aprobasei dupa ce am dat eu "submit coment" .Am crezut ca intentionat nu l-ai aprobat si pe al meu.Daca asa stau lucrurile,imi retrag cuvinetele cu privinta la "subiectivitate si lipsa de seriozitate".O zi buna!

 10. andrei

  @Radu.
  Mulţumesc pentru răspunsul prompt. Speram să fie o modalitate mai uşoară, mai ales că nu este un site pe care-l administrez. Pur şi simplu am observat problema, l-am anunţat şi pe cel care se ocupă, dar eram curios să ştiu dacă există o posibilitate de reevaluare rapidă. Ceva asemănător cu Site Advisor.

  P.S.Cât priveşte corectitudinea acestui site, ea nu poate fi pusă la îndoială. Era foarte uşor de venit cu un titlu „Avira detectează 99.99997% din viruşii ITW”. Şi nu era corect ?!

 11. Kashim

  Ce-mi plac astia de la VB :)) un virus ratat si ai picat :))

 12. Dragos

  Nu ma mira.Asa se intampla cind te lauda prea multi.Te ridica in slavi, iti culegi laurii victoriei, apoi dai chix cu o chestie simpla care sterge cu buretele toate victoriile.Faptul ca am ales Avast se dovedeste o alegere buna.

 13. FaraVirusi.com » Test Comparativ pe 43 programe Antivirus (platforma Windows 7)- by VirusBulletin

  […] Windows 7 de aceasta data, la care au participa 43 de programe antivirus, cu 17 mai multe fata de testul similar din luna octombrie […]

Leave a Reply