Protectia impotriva malware-ului distribuit online – Test anti-malware.ru

Compania Anti-Malware.ru a realizat un nou test AntiVirus, desi daca luam in considerare metodologia putem spune “Test Anti-Malware”, deoarece nu a fost testata doar componenta antivirus, ci produse complete de tip Security Suite sau programe HIPS.

Metoda cea mai raspandita de propagare a unui virus in aceste zile este prin intermediul site-urilor web infectate. Acestea sunt accesate fie din rezultatele cautarii Google, Yahoo, etc, fie prin urmarea unui link primit prin clientul instant messenger, fie accesarea directa a site-ului.

Tocmai de aceea, a fost realizat un test orientativ, pe 18 programe anti-malware, utilizandu-se 36 de site-uri infectate de ultima ora.
Blocarea domeniului, detectarea virusului descarcat, blocarea executiei fisierului prin diverse tehnici (behavior-blocker sau HIPS) aducea programului 1 pct.
In caz contrar primea 0 pcte.
Iata mai jos rezultatele:

Test anti-malware.ru - protectia impotriva virusilor de pe website-uri

Mai multe detalii: https://translate.google.at/translate?hl=en&sl=ru&u=https://www.anti-malware.ru/antivirus_test_zero-day_protection

Pentru un procent de peste 95% detectie se acorda distinctia Platinum Zero-day Protection Award, pentru detectie intre 80 si 95% – “Gold Zero-day Protection Award“.
Intre 60 – 80% s-a oferit distinctia “Silver Zero-day Protection Award” si peste 40% – “Bronze Zero-day Protection Award“.

DefenseWall, un program de tip HIPS (nu este gratuit) a primit cea mai inalta distinctie.
Este interesanta clasarea Comodo Internet Security care se pare ca ofera o protectie din ce in ce mai buna. Alaturi de Kaspersky si Trend Micro a obtinut medalia de Aur.
Avira, Norton, Avast au trebuit sa se multumeasca cu o distinctie mai joasa: de argint, oferind o protectie acceptabila.

Nou lansatul Microsoft Security Essentials si Eset Smart Security au obtinut doar medalia de bronz.

Surpriza a fost furnizata de niste granzi in domeniu: F-Secure, BitDefender, McAfee si Panda care nu au picat testul detectand mai putin de 40% din totalul amenintarilor.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “Protectia impotriva malware-ului distribuit online – Test anti-malware.ru”

 1. Florin

  Unde e Norton? si de ce s-a testat Bit 2009? si nu 2010?

 2. BogdanMihai

  Multe produse outdated :P..este aparut de ceva timp Norton 2010,Bitdefnder 2010,Panda 2010,Avg 9.0…Culmea ca este varianata kaspersky 2010..Nu prea cred ca e relevant testul care l-au facut

 3. blackarow

  Si acuma noi trebuie sa credem caterinca asta ?!?!?!

 4. Florin

  E companie ruseasca, si cum Kaspersky e (cred:-??) singurul produs de securitate care conteaza, produs in Rusia, normal ca e pe primul loc.
  Eu sunt utilizator de Kaspersky, cumparat cu licenta, dar nu obisnuiesc sa ma iau prea mult dupa aceste teste.

 5. dEvil

  Am pus Avira SS cu firewall oprit si Comodo Firewall. Mai am si Malwarebytes (dau numai scanare on demnad). Cred ca este cea mai buna combinatie ca sa zic asa. Si manaca si putine resurse. Avea dreptate BogdanMihai multe produse outdated. De tre sa mai castige si astia mai “mici” un ban nu?

 6. Catalin

  Oare threat fire sau drive sentry unde sunt clasate

 7. florentin

  https://promotions.zonealarm.com/security/fr/cdn/pt/20091110.htm?lid=fr&cid=patchtuesday
  Zone alarm, promotie maine, se pare in franceza, poate merita popularizat:-)

 8. FlorinG

  Salut,

  Promotia postata de florentin este valida. Am obtinut 1 licenta pt 3 PC-uri pt 1 AN. Atentie, trebuie sa faceti dovada identitatii cu cardul de credit si va taxeaza 1 EURO. Oricum, la pretul asta, cred k a meritat. I’ll keep you in touch…

 9. Paul 46

  Am vazut o chestie legata de protectia antivirusilor de pe internet ………………………..Ma uitam pe blogul vostru la aceasta Stire si……….. surpriza……..Antivirusul care il foloseam si anume PC TOOLS INTERNET SECURITY 2010 care era si licentiat m-a ” amenintat ” ca site-ul faravirusi.com este infectat………Din cate am vazut pe blogul vostru nu numai PC TOOLS a realizat asemenea performante de virusi falsi…..Eu nu cred ca site-ul vostru este infectat……….. ca sa vedeti de pe siteul PC TOOLS scanarea site-ului , accesati acest link : https://www.browserdefender.com/site/faravirusi.com/. Sper ca problema sa se rezolve….

 10. jain

  Un raport interesat poate fi citit pe adresa (folositi google translator)
  https://www.anti-malware.ru/forum/index.php?showtopic=8659&st=40&p=72746&#entry72746
  post 45
  citez :
  Danilka ( beta tester), multumesc pentru comentariu sincer.
  De aici cu privire la rezultatele testelor dumneavoastra, precum si luand in considerare rezultatele de Kaspersky, se dovedeste ca eficacitatea produselor HIPS Kaspersky, care ruleaza
  in mod automat (de exemplu, la 99% din utilizatori) este de aproape patru ori mai mica decat eficienta complet automatizate de analiza comportamentale (din care o parte este si HIPS),
  in Norton Internet Security 2009, si de patru! ori mai mica decat prima versiune beta a Norton Internet Security 2010

  Sincer, nu ma asteptam la astfel de rezultate scazute Kaspersky in acest test.
  Va multumim pentru testele desfasurata de tine, datorita tie un numar mai mare
  de utilizatori au o oportunitate de a se familiariza cu acest fapt uimitor.
  Va multumim din nou pentru sinceritatea ta.

  de la mine as mai adauga ca nu este de mirare de ce Kasperky este invingator in acest test( si in alte de fapt), Kasperky labs este platinum partner pentru
  anti-malware.ru acest fapt a fost recunoscut de fondatorul saitului Sergei Ylin.
  https://www.anti-malware.ru/forum/index.php?showtopic=6272&view=findpost&p=51655
  post 171

Leave a Reply