Actualizare Avira AntiVir Personal – Solutia oficiala va fi disponibila de Joi

update Avira freeIn ultima perioada multi utilizatori au avut probleme in actualizarea Avira AntiVir Personal. Am prezentat doua metode ce pot solutiona temporar acest neajuns.
Iata ca Avira a sesizat nevoia unei solutii pentru problema avuta de peste 100 milioane de utilizatori.

Astfel, incepand cu Joi, 19.11.2009 sistemul de actualizari va fi imbunatatit. De atunci inainte, oricine va puta actualiza rapid si fara intreruperi versiunea Gratuita a celui mai bun antivirus (in termeni de detectie).

In locul celor 4 fisiere folosite in acest moment, baza de date va contine 32 de fisiere. Aceasta va reduce dimensiunea actualizarilor individuale, de aceea pe viitor o cantitate mai mica de date va fi trimisa cu fiecare update. Avira foloseste de asemenea Content Delivery Network (CDN), ce are numeroase servere distribuite in intreaga lume pentru a trimite datele mai rapid.

Noul sistem va necesita o actualizare initiala de 25 MB. Este posibil ca pe aceasta perioada utilizatorii Avira AntiVir Personal sa intampine din nou probleme, dar apoi totul va intra in normal.
Utilizatorii Avira AntiVir Premium si Security Suite nu au fost afectati de aceste probleme in actualizarea bazei de semnaturi, ei avand intotdeauna servere dedicate cu prioritate maxima.


Asteptam aceasta solutie oficiala si speram sa functioneze.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Actualizare Avira AntiVir Personal – Solutia oficiala va fi disponibila de Joi”

 1. Geo

  eu am folosit o a treia metoda pt upgrade:am intocmit in consola de administrare 12 task-uri de update la distanta de 2h intre ele (daca imi este permis urmatorul link: https://devirusare.com/2009/08/28/update-trick-pentru-avira-antivir-personal-9-update-la-2-ore/).
  Acum le folosesc pe toate trei daca e nevoie… e un AV bun, ma gandesc serios sa imi cumpar varianta premium.

 2. sergiu

  Salut,Radu. da,era de asteptat ca numeroasele sesizari sa aiba pina la urma ecou. Este o veste buna,banuiesc ca multi asteptau o asemenea stire. Ma bucur ca ai postat stirea si de asemenea ma bucur ca s-a reglementat o problema care a cauzat multe dureri de cap multora in ultimele saptamani! Raman mai departe fidel Avira! RESPECTE.

 3. Tweets that mention FaraVirusi.com » Actualizare Avira AntiVir Personal – Solutia oficiala va fi disponibila de Joi -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Radu, Marius Balaban. Marius Balaban said: RT @faravirusi: Actualizare Avira AntiVir Personal – In ultima perioada multi util.. https://bit.ly/1WaoCT […]

 4. Geo

  Mda, ar trebui sa ceri drepturi de autor.:)) Metoda e cam greoaie dar sigura. Oricum, un AV bun, mi-a gasit malware pe multe computere care stateau bien-merci protected cu diverse solutii de securitate, dar se pare ca nu era deloc asa. Sa vedem ce surprize ne aduce generatia 10…

 5. francisc

  Pun si aici aceesi intrebare ca si pe “Softpedia” si anume: Avira Antivir Personal 9 s-a updatat. A ajuns de la 77,3 Mb la 118 Mb. Programul antivirus arata ca ultimul download (la ora 17 – data curenta) este la “Virus definition files”: 7.10.00.234, iar pe http://www.avira com – QA Realtime Status – 7.01.06.252. De ce este diferenta asta? Va rog sa nu ma trimiteti sa caut raspuns pe forumul Avira pentru ca nu stiu engleza. Daca puteti sa raspundeti cei care sunteti in cunostinta de cauza va rog s-o faceti.

 6. francisc

  Radu: Nu am facut nimic deosebit. S-a updatat fara probleme. Doar ca este mai mare fisierul Avira 77,3Mb – 118Mb. S-a descarcat rapid si usor, pe urma (cand a fost programat) s-a updatat rapid. Intrebarea a fost de ce difera numarul updatarii. Ceea ce arata antivirusul la “Virus definition files”: 7.10.00.234 cu ceea ce este aratat pe http://www.avira.com – QA Realtime Status – 7.01.06.252(era vorba de ora 17). Pana acum au coincis, acum nu. Asta era problema.

 7. francisc

  Pana la urma, intreband in stanga si in dreapta si utilizand engleza mea de balta, am aflat. Inca nu au updatat site-ul lor. Acum (ora ultimei updatari: 21) Avira afiseaza ca versiunea este 7.10.01.33.

 8. francisc

  A aparut pe http://www.softpedia.com – Antivirus pentru downloadare Avira AntiVir Personal – Free Antivirus versiunea 9.0.0.415. Recomand pentru cei care folosesc Avira Free sa dezinstaleze vechea versiune, dupa restartare sa curete PC-ul cu “Avira AntiVir RegistryCleaner” downloadabil de pe http://www.avira.com – Downloads – Tools si cu un alt program de curatare registrii apoi sa instaleze versiunea noua. De ce? Pentru ca:
  – scapi de 30/40 Mb (in cazul meu spre exemplu 77,3 Mg instalare veche – 66 Mg instalare noua; dupa ultimul update a ajuns la 118 Mb dar dupa dezinstalare – reinstalare este 66 Mg);
  – functioneaza mai bine cu aceleasi setari: Pc-ul porneste mai repede, scaneaza mai repede (2-3 minute), resursele Pc-ului utilizate sunt mai mici.

 9. Andreea

  Salut..am citit tot ce ati postat voi dar n-am inteles mare lucru :”> scuze sunt fata si deh e mai greu :D. Ideea e ca am avut mai demult instalat avira dar nu mai stiu ce versiune si acum as vrea sa instalez inapoi dar nu stiu de unde sa descarc(gratis) si care e diferenta intre avira antivirus personal si premium?:-?? personal nu ma atentioneaza cand sunt pe internet? parca asa am tot vazut scris pe net ca nu scaneaza paginile…..iar premium numai daca cumpar in rest e doar demo?
  Ma puteti ajuta si pe mine va rog ca nu ma prea pricep cu astea…si mai am si virusi …cred 😛

 10. Andreea

  Multumesc mult Radu!
  L-am instalat si mi-a gasit “trojan horse agent”..ceva de genu’ si vre-o 6 fisiere infectate si inca o chestie “dial/generic”…
  Am bagat tot ce mi-a gasit in carantina. Iar dupa ce a terminat de scanat tot tot a aparut un fel de mesaj in care scria ” 1 viruses or unwanted programs were found!”
  Ideea e ca inca imi merge aiurea calculatorul ca sa nu mai zic de sunet si ca se tot blocheaza…..:-<
  Cred ca o sa reinstalez windows-ul doar ca "mi-e mila" de toate chestiile care o sa se stearga….

Leave a Reply