Primii virusi pentru iPhone

Popularitatea iPhone a inceput sa fie luata in serios si de hackeri care timid, la inceput, dar din ce in ce mai puternic, creeaza virusi pentru aceste terminale mobile de ultima generatie.

Primul virus, cunoscut ca Ikee, este activ si infecteaza doar telefoanele care au fost “sparte” (si anume cele ale caror mecanisme de protectie au fost indepartate, permitand instalarea oricarui program pe ele).
Acesta schimba wallpaper-ul telefonului cu poza artistului Rick Astley, afisand totodata si mesajul: “ikee is never going to give you up
iPhone virus

Al doilea virus, nu foarte raspandit pana in acest moment, se conecteaza la un centru de comanda si control ruland la adresa 92.61.38.16 din Lituania.

Acest worm este cu adevarat serios, deoarece, spre deosebire de primul virus iPhone, va fura si informatii gasite pe aceste dispozitive infectate.


iPhone virus

Pentru a va proteja de ambii virusi, asigurati-va ca nu “spargeti” (jailbreak) telefonul iPhone, iar daca ati facut-o deja, schimbati-va parola de root. Detalii despre aceasta procedura gasiti aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Primii virusi pentru iPhone”

  1. Tweets that mention FaraVirusi.com » Primii virusi pentru iPhone -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Radu, Radu. Radu said: Primii virusi pentru iPhone: Popularitatea iPhone a inceput sa fie luata in serios si de hackeri care timid, .. https://bit.ly/08YIuO9 […]

Leave a Reply