Produsele Avira 10 – Testarea BETA a inceput

Avira Premium 10 betaVersiunea curenta a produselor Avira este 9, insa la anul va fi lansata versiunea 10 ce va aduce un motor HIPS, ca principala noutate.
Pe data de 13 mai a.c. va anuntam de testarea Beta a Avira ProActive, o noua tehnologie Avira capabila de a detecta virusii pe baza comportamentului acestora. AntVir ProActive monitorizeaza in timp real acele arii ale sistemului, care sunt in mod obisnuit atacate de malware. Toate activitatile in ariile tinta sunt inregistrate prin niste “senzori” care le raporteaza bazei de reguli prestabilite, pentru a determina daca actiunea a fost realizata de un virus sau nu.
Daca sunt interceptate activitati periculoase de origine virala, Avira AntiVir ProActive le va bloca.

Iata ca incepand de astazi, 24 nov 2009, veti putea testa produsele Avira Premium Security Suite si AntiVir Professional. Se va oferi versiunea 10 a acestor programe, a caror varianta finala va fi lansata in primavara lui 2010.

Versiunile beta sunt disponibile in Germana si Engleza pentru sistemele Windows 2000 pana la Windows 7, doar in varianta 32 bit. Pe toata perioada testarii veti primi licenta GRATUITA pentru soft.


Tstarea se va axa pe noul sistem proactiv de tip HIPS (testat anterior ca Avira ProActive), firewall-ul, nou integrat in Avira AntiVir Professional si configuratia acestor produse. Sistemul HIPS este disponibil doar pentru versiunea 32 bit.

Iata changelog-ul oficial al primei versiuni de testare (pentru Avira Premium Security Suite):

 • Avira AntiVir ProActiv
  Noua metoda de detectie si blocare descrisa mai sus
 • Interfata grafica imbunatatita
  Am revizuit si actualizat interfata grafica. Printre alte lucruri, am optimizat gruparea setarilor de configurare pentru modurile Normal si Expert.
 • Planificare orara in Parental Control
  Puteti seta restrictii privind navigarea in modulul Parental Control, selectand orele exacte sau alocarea unor durate de timp precise pentru navigarea online.
 • Devirusare Generica si noul AntiVir Guard
  Modulul Guard poate acum repara sistemul, in cazul unui malware activ. Practic, cand un virus este detectat, accesul este blocat si se poate apasa butonul Remove sau puteti alege sa vedeti mai multe detalii, inainte de indepartare (devirusare). Devirusarea va functiona chiar si in cazul unor virusi necunoscuti, activi in sistem.
 • Nota de subsol Optionala in E-mail
  AntiVir MailGuard poate acum insera o nota de subsol in email-urile trimise, specificand ca acel mesaj este “Checked by AntiVir“ (Verificat de AntiVir) si se poate adauga si alt text optional.

Pentru a fii primii care “pun mana” pe tehnologia Avira 10, inscrieti-va pe site-ul: https://betatest.avira.com/
Aceasta este o versiune Beta si nu va fi instalata intr-un mediu de productie, ci doar pe un calculator personal in scopul testarii. Programul poate fi instabil fiind intr-o faza timpurie a testarii.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Produsele Avira 10 – Testarea BETA a inceput”

 1. Tweets that mention FaraVirusi.com » Produsele Avira 10 – Testarea BETA a inceput -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Radu, Radu. Radu said: Produsele Avira 10 – Testarea BETA a inceput: Versiunea curenta a produselor Avira este 9, insa la anul va fi.. https://bit.ly/07plT3h […]

 2. FaraVirusi.com » Avira Premium Security Suite – 6 luni licenta GRATUITA

  […] timp de 6 luni de zile pentru produsul AVIRA Security Suite. Aceasta oferta este generata de testarea Beta pentru versiunea 10 a programului, ce va fi lansata in primavara anului viitor. Licenta pentru Avira Premium Security […]

 3. FaraVirusi.com » Avira 10 Beta 2 (Build 13) – Testarea GRATUITA timp de 5 luni (Poze + Lista modificarilor)

  […] (scanner comportamental), ca principala noutate. Pe data de 24 nov a.c. va anuntam de startul testarii versiunii Beta pentru Avira 10. Atunci era vorba de Beta 2 Build 3, iar de curand a fost lansat un update ce remediaza majoritatea […]

Leave a Reply