PayPal – Security measures : faild login (Phishing vs Mesaj Autentic)

Am primit de curand doua e-mail-uri. In aparenta proveneau amandoua de la PayPal, celebrul serviciu de transfer de bani.

Aparenta era insa doar la o privire destul de neatenta si superficiala.
Daca primul e-mail avea un subiect clar si corect din punct de vedere gramatical: “Notice of changes to the PayPal User Agreement”, al doilea era cel din titlul postarii: “PayPal – Security measures : faild login” – No Comment!

Primul avea chenarul si sigla PayPal, datele complete de contact ale firmei si o adresare directa prin invocarea numelui titluarului de cont (in poza de mai jos acest nume a fost cenzurat din motive de securitate).
De asemenea, era vorba despre schimbarea termenilor de utilizare ai serviciului PayPal si implicit acordul legal trebuia recitit si confirmat sau nu.

mesaj autentic PayPalAl doilea se remarca prin lipsa tuturor acestor elemente, dar in plus avea un link, al carui text era https://paypal.com. Urmandu-l erati redirectionati spre o pagina falsa din Coreea: hxtp://www.kamje.or.kr/notice/pub/management/financial/logon.html?cmd=_login-run
De asemenea, acesta atentiona asupra unei posibile tentative de frauda asupra contului si limitarea accesului la acesta.

mesaj fals paypal

Daca aveti un asemenea cont si primiti un e-mail, sa stiti sau mai bine zis sa retineti diferentele mentionate de mine, deoarece PayPal va folosi intotdeauna acele elemente care vor diferentia clar un mesaj autentic de unul fals de tip phishing.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “PayPal – Security measures : faild login (Phishing vs Mesaj Autentic)”

 1. Andrei R.

  interesant 😕 banuiesc ca acest lucru cu datele de contact este valabil si la mail-urile trimise de banci

  eu personal nu am folosit vreodata paypal pentru ca pur si simplu nu stiu daca este compatibil cu un card in RON + nu stiu cat de sigur este… daca ai putea sa imi explici putin (legat de compatibilitate, siguranta, corectitudine, etc – ca pt newbies :D) Radu ar fi minunat 😀

  ms si iti urmaresc in continuare blogul, mereu gasesc lecturi folositoare si frumoase 🙂

  Tine-o tot asa! 🙂

 2. Andrei B

  Andrei R, eu folosesc PayPal, e compatibil cu orice card VISA si MasterCard (daca e compatibil cu altele, va trebui sa verifici pe-acolo), asa ca nu conteaza daca e in RON sau alta moneda, conversia se face automat in EURO (fiindca locuiesti in Uniunea Europeana) sau in dolari (daca trimiti bani catre SUA).

  Siguranta este ok, vad ca pentru fiecare logare si tranzactie foloseste SSL… nu stiu daca e corect ce am zis, expertul in securitatea online ma poate corecta sau completa.

 3. Andrei R.

  sincer eu daca vad un SSL nu trag concluzia ca e sigur…. ca sunt destule metode de interceptare/copiere/clonare pe net 😀

  dar, daca deja imi confirma 2 oameni m-am lamurit, multumesc frumos!

 4. sumomanu

  Am folosit paypal cu un card de debit in lei, tip Mastercard de la brd, pentru o plata in Hong Kong in dolari americani. A mers fara probleme, acum incerc un transfer in contul unui prieten din Franta. In prima faza mi s-a parut ca fiind din Romania am un acces oarecum restrictionat la serviciile paypal, caci mi-a fost refuzat transferul, insa dupa ce le-am facut o sesizare se pare ca au remediat problema. E foarte convenabil pentru ca e sigur si ieftin,pentru un transfer de 100 euro ti se ia comision cam 2-3 euro, de 10 ori mai putin decit daca ai face transferul prin banca sau prin western union.

 5. bogdan t.

  mai mult decat atat, eu am avut cateva inconveniente cu unele produse care nu mi-au ajuns, am sesizat paypal, ei au analizat cazurile si banii mi-au fost pusi inapoi pe card fara nicio problema. si asta fara vreo discriminare de tara, religie, origine sau sex 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.