Test Comparativ pe 43 programe Antivirus (platforma Windows 7)- by VirusBulletin

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

Iata ca in luna noiembrie 2009 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows 7 de aceasta data, la care au participa 43 de programe antivirus, cu 17 mai multe fata de testul similar din luna octombrie a.c.

S-ar parea ca este prima evaluare de acest gen pe noul sistem de operare Windows 7.

Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild – ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul in aceasta luna:

AhnLab V3Net (1 virus ITW ratat)
CA Consumer (3 virusi ITW ratati)
CA Business (2 virusi ITW ratati)
eEye(13 virusi ITW ratati si 1 alarma falsa)
Filseclab (1920 virusi ITW ratati si 2 alarme false)
Kingsoft Swinstar (1 virus ITW ratat)
Norman (13 virusi ITW ratati)

Toate celelalte produse testate: (Alwil avast!, Avira, AVG, BitDefender Security, ESET NOD32, F-Secure Anti-Virus, G Data AntiVirus, K7 Computing, Kaspersky Anti-Virus, McAfee VirusScan, Microsoft Forefront, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.

Rezultatele sunt disponibile aici.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “Test Comparativ pe 43 programe Antivirus (platforma Windows 7)- by VirusBulletin”

 1. apollo_17

  Mi se parea normal sa dai toata lista celor care au trecut testele, sa vedem si noi, nu doar cateva…

 2. 1q

  si avira ?

 3. mascotzel

  trebuie inregistrare acolo,deocamdata nu-mi sunt vizibile rezultatele

 4. Liviu

  Nu ai mentionat de Avira in nici intr-o lista. Nu a participat in acest test comparativ?

 5. Claudiu

  Symantec nu a participat ?

 6. Florin

  Radu, ai putea da ceva detalii despre cum s-au comportat cele mai “de firma” produse? Avira, Kaspersky, Norton, Eset? Adica, am inteles ca virusi ITW nu au ratat daca au trecut testul, dar pe virusii zoo cum s-au descurcat? Pe site scrie ca “details only avaliable to subscribers”. Eu nu sunt subscriber.

 7. Edward

  Nici el nu e subscriber :). Subscription-ul nu e free si Radu, dupa cum stiti, e student :), deci nu curg banii din cer. Pentru detalii amanuntite pentru fiecare antivirus in parte nu e de ajuns inscrierea free.

 8. Florin

  Ok, nu e nici o problema. In principiu, daca un produs de securitate trece testele VB atunci poate fi folosit cu incredere, corect?

 9. dragos

  avira -number 1-inpreuna cu g-data[numai trebuie nici o prezentare] si continuam– ,,,eset smart secuity,,bine,,,bitdefenmder si kaspersky-cam la egalitate,,,,avast-internet security–sa vedem ,,ar trebuii sa fie si mai bun,,,microsoft- o surpriza placuta…….avg–e destul de bun…..cam acestia ar fi cei mai inportanti. primii 2 la egalitate ar fii–avira cu g-data.

 10. dragos

  la firewall- aici avem 2 categorii- una cu antivirus complet si una fara antivirus [firewall singur]. cu antivirus complet avem mai multe solutii:g-data total care security,,avira internet security,,–bine- bitdefender si kaspersky,,,,eset smart security–destul de bun,,,avg internet security–destul de bun,,,,nu stiu avast internet security–eu zic ca o sa fie foarte bun –vom vedea…. partea 2: recomand–comodo internetsecurity–bifati optiunea doar–firewall –nu antivirus[nu prea e in top ca sa zic asa- antivirusu de la comodo]—firewall -e number 1,,,,restu.. zone alarm,,,privat firewall,,,,asampoo firewall si firewallu de la eset. comodo internet security—number firewall.

 11. Microsoft Security Essentials a picat testul VirusBulletin pe luna aprilie

  […] Test Comparativ pe 43 programe Antivirus (platforma Windows 7)- by VirusBulletin […]

Leave a Reply