Cosmote – Marea tombola de Craciun (Escrocheria revine)

CosmoteIn urma cu o saptamana va atentionam asupra tentativei de phishing initiata de anumite persoane. Scopul final era obtinerea unui credit de 5 euro pentru a-si incarca o cartela…. penibil!

Desi, daca stam sa ne gandim ca vor insela cel putin 4 persoane pe zi, suma nu e deloc de neglijat.

Iata ca metoda a ramas aproape aceeasi, formularul de completat fiind identic, insa s-au schimbat domeniul de gazduire al site-ului fals Cosmote si mesajul trimis prin e-mail.

Acesta suna cam asa:

Inscrie-te acum la marea tombola de Craciun !
Au mai ramas 11 zile pana la marea extragere, poti fi marele castigator al
unui MINI Cooper, sau a celor “4000” de telefoane LG.

Pentru Inscriere : https://www.cosmote.ro/insriere/tombola/iHelp.do

Link-ul este aparent unul corect, dar ramanem doar la aparente. Odata accesat suntem directionati spre: htxp://atelje***kolacek.com/users/andrea/cosmote/inscriere/tombola/iHelp.do/
Destul de “inteligenta” alegerea. Avem si numele faptasului: “andrea”, desi pare sa lipseasca un “e”… sau o fi totusi vorba despre o simpla andrea ?! Cine stie…

frauda cosmote (phishing)
Formularul de inscriere solicita Nume, Prenume, Judet, CNP (pentru ce oare ?!), oras, numar de telefon si in final Cod cartela reincarcabila 5 euro.


Acesta, daca nu CNP-ul, ar trebui sa atraga imediat atentia: de ce ar avea nevoie Cosmote de un cod de reincarcare al unei cartele, de CNP-ul si numarul tau de telefon?

Firefox blocheaza site-ul cu pricina si este destul de eficient in a bloca atacurile de ultima ora. De aceea, si nu numai din acest motiv, vi-l recomand ca browser.

Este evident ca escrocheria continua online si daca aveti nefericita idee de a completa acel formular, veti pierde cei 5 euro.

In final, va dau acelasi sfat ca de fiecare data: aveti grija la ce informatii contine e-mail-ul, spre ce adresa directioneaza si ce informatii solicita.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Cosmote – Marea tombola de Craciun (Escrocheria revine)”

  1. Tweets that mention FaraVirusi.com » Cosmote – Marea tombola de Craciun (Escrocheria revine) -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Radu, Marian George Eugen. Marian George Eugen said: tentativa de frauda: tombola cosmote de craciun. https://bit.ly/8XnWOu […]

Leave a Reply