IOBit vs. Malwarebytes Anti-Malware – Caz incheiat

iobit vs malwarebytesV-am prezentat acum o luna de zile stirea senzationala (la vremea aceea) conform careia IOBit “imprumutase” baza de semnaturi a programului Malwarebytes Anti-Malware.
IOBit a contraatacat si a incercat sa dezminta acuzatiile.

De asemenea presedintele Malwarebytes a acordat un interviu ce detalia chestiunea in cauza, iar majoritatea portalurilor de download indepartasera link-urile spre produsele IOBit. (Vezi Stirea aceata)

Intre timp situatia s-a rezolvat amiabil, am putea spune, IOBit neavand decenta de a recunoaste public furtul, dar stergand in schimb toate semnaturile “imprumutate”. Iata mai jos declaratia lui Marcin Kleczynski – Presedinte si CEO al Malwarebytes

“Acum cateva saptamani am prezentat dovezi clare demonstrand ca IObit, companie chineza fura baza de date Malwarebytes si o incorporase in propriul software.


In zilele ce au urmat am putut vedea o negare totala a acestor fapte, din partea Iobit. Au atribuit potrivirea dintre bazele noastre de date, unor mostre infectate primite de la utilizatori anonimi, o pretentie dubioasa pe care am demontat-o.


Cu toate acestea, Iobit a indepartat toate definitiile Malwarebytes din baza lor de date (micsorandu-si dimensiunea acesteia cu ~40% dintr-o miscare). Desi nu am primit nici o scuza din partea lor, sau o recunoastere oficiala a furtului, reactia lor vorbeste de la sine.
Indepartarea proprietatii noastre intelectuale a fost tot ceea ce am dorit, si astfel consideram ca am castigat.
Multumim comunitatii noastre si tuturor site-urilor sau publicatiilor online care ne-au ajutat in a obtine acest rezultat favorabil.

Am evidentiat aici si aici cum detectia Iobit pe virusii ITW (in-the-wild) a scazut peste noapte, de la 70% la sub 20%. Si asta imediat dupa ce au indepartat definitiile Malwarebytes.


Deloc surprinzator, IObit a intrerupt de asemenea si programul lor de testare comparativa a programelor anti-malware.”

Sursa: Malwrebytes

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “IOBit vs. Malwarebytes Anti-Malware – Caz incheiat”

  1. Tweets that mention FaraVirusi.com » IOBit vs. Malwarebytes Anti-Malware – Caz incheiat -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Radu, andrei. andrei said: O ultima lopată cu ţărână. RIP Iobit RT: @faravirusi: IOBit vs. Malwarebytes Anti-Malware – Caz incheiat: https://bit.ly/4mIHWb […]

  2. dragosbm

    Incredibil ce pot face chinezii ăștia … Good job Malwarebytes !

Leave a Reply