PC Tools Internet Security – cea mai buna protectie anti-malware (conform testului Av-test.org)

av-test test dinamicAseara postam despre testul dinamic realizat de cei de la AV-Comparatives.org. Rezultatele erau mai mult sau mai putin surprinzatoare, insa nici anvergura evaluarii nu a fost asa de mare: doar 100 de site-uri infectate.

Ei bine, laboratoarele AV-Test,org au publicat de asemenea un test dinamic pe 12 produse tip security suite, iar rezultatul final, sau mai precis, castigatorul “competitiei” a fost unul surpriza.

Acest studiu asupra protectiei anti-malware a fost unul cu mult mai cuprinzator si mai relevant decat cel al Av-comparatives.
Testul a provocat 12 produse de tip security suite sa protejeze cu succes PC-urile conectate la internet, impotriva amenintarilor de ultima ora. In fiecare zi, timp de 60 de zile cercetatorii au rulat 10 amenintari noi pe computerele de test si au analizat capacitatea fiecarui produs de a detecta si bloca 100% instalarea virusului in sistem.

Cele 12 programe au fost: Kaspersky Internet Security 2010, PC Tools Internet Security 2010, AVG Internet Security 9.0, G Data Internet Security 2010, Panda Internet Security 2010, Avira Premium Security Suite 9.0, McAfee Internet Security 2010, CA Internet Security 2010, F-Secure Internet Security 2010, BitDefender Internet Security 2010, si Trend Micro Internet Security 2010.

“Majoritatea programelor au o detectie situata intre 97 si 99.9 % pe un test comparativ de scanare la cerere (testele clasice). Produsele sunt testat adesea cu milioane de virusi vechi care nu au fost niciodata raspandite sau distribuite prin diverse mijloace in ultimele luni.
Atunci cand sunt utilizate amenintari de ultima ora, active si raspandite produsele obtin rezultate diferite” afirma Andreas Marx, CEO al AV-Test. “Aceste rezultate reflecta capacitatea produsului intr-o maniera mult mai obiectiva, deoarece simuleaza ceea ce un utilizator normal ar putea intalni in viata de zi cu zi. Rezultatele au diferit foarte mult, si nici un program nu a mai avut un procent de 99.9%.”

Programele moderne de tip security suite ofera multe nivele de protectie incluzand “filtrarea URL, web reputation services, exploit blocking, scanare, alaturi de mecanisme de protectie de tip behavior-blocking. Testul de fata evalueaza daca programul detecteaza si blocheaza virusul, indiferent ce componenta a sa face acest lucru.

Acest tip de testare dinamica solicita o cantitate mult mai mare de munca decat simpla rulare a unei scanari pe o colectie de virusi. Un test clasic poate rula fara interventia factorului uman, o data pornita. Prin contrast, analizand 600 de mostre malware si 400 fisiere curate a necesitat toate resursele AV-Test. “Intregul nostru laborator cu 14 angajati full-time si mai mult de 150 de PC-uri si servere au fost implicate in acest proiect”, adauga Marx.

Norton Internet Security 2010 a avut cel mai mare procent de detectie a virusilor, cu 98 %. Chiar si cel mai slab dintre toate, Trend Micro Internet Security 2010, a detectat 83.3 procente. Cu toate acestea, detectarea unei amenintari nu inseamna de fiecare data si prevenirea cu succes a unui atac.
Cel mai bun in blocarea efectiva a atacurilor malware a fost (si aici vine surpriza) PC Tools Internet Security 2010, cu 94.8 %. CA Internet Security 2010 a fost cel mai slab cu doar 73.5 procente.

Iata si rezultatele finale complete:

Rata de detectie a virusilor si Alarmele False generate (FP)

Produsul testat Virusi     detectati Alarme False
Symantec Norton Internet Security 2010 98.0% aproape nici una
Kaspersky Internet Security 2010 97.5% cateva
PC Tools Internet Security 2010 95.8% aproape nici una
AVG Internet Security 9.0 92.2% cateva
G Data Internet Security 2010 90.0% multe
Panda Internet Security 2010 90.0% aproape nici una
Avira Premium Security Suite 9.0 87.7% multe
McAfee Internet Security 2010 87.2% cateva
CA Internet Security 2010 86.7% cateva
F-Secure Internet Security 2010 85.8% aproape nici una
BitDefender Internet Security 2010 84.3% cateva
Trend Micro Internet Security 2010 83.3% cateva

Rata de Blocare a Virusilor si Alarmele False Generate (FP)

Produsul Testat Virusi blocati Alarme False
PC Tools Internet Security 2010 94.8% nici una
Symantec Norton Internet Security 2010 92.8% nici una
Kaspersky Internet Security 2010 89.8% cateva
Panda Internet Security 2010 88.7% nici una
Avira Premium Security Suite 9.0 87.2% nici una
McAfee Internet Security 2010 86.7% nici una
AVG Internet Security 9.0 84.2% cateva
G Data Internet Security 2010 83.0% cateva
Trend Micro Internet Security 2010 81.3% cateva
F-Secure Internet Security 2010 80.2% nici una
BitDefender Internet Security 2010 77.8% nici una
CA Internet Security 2010 73.5% nici una

Din pacate, spre deosebire de Av-Comparatives.org nu am la dispozitie metodologia mai detaliata, insa este evident ca avem un nou castigator: PC Tools Internet Security 2010. Produsul nu exceleaza la detectia antivirus, deoarece la un test clasic nu ar trece de 85-87%.


Totusi, eficienta protectiei sale, intrecand chiar firma-mama: Symantec, e data in principal de componenta ThreatFire, un produs excelent de tip behavior-blocker.
Vi l-am recomandat mai demult si inca vi-l recomand ca o protectie aditionala excelenta, la antivirusul instalat.

Si iata ca “regele” Avira a fost detronat din pozitia de lider sau cel putin top 3.
Versiunea 10 (a carei testare Beta a inceput deja) va aduce modulul ProActive protection, un behavior-blocker, ce poate face diferenta si poate urca acest produs, de altfel cu o detectie foarte buna, pe locul fruntas.

Sursa: Av-test.org

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “PC Tools Internet Security – cea mai buna protectie anti-malware (conform testului Av-test.org)”

 1. Dragos

  De la un timp Avira a inceput sa cam piarda suprematia.Am observat ca din teste a lipsit Malwarebytes Anti-malware.Era interesant rezultatul.Daca PC Tools Internet Security 2010 are o varianta free, n-ar fi rau sa pui si un link.Eu nu am gasit decit varianta trial de 15 zile.

 2. yo9fah

  Cei de la PC Tools, sunt recunoscuți mai ales cu Spyware Doctor, care este un excelent “Doctor”. Dacă ne luăm după rezultatele de la “Matousec”, (https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php) … în materie de Firewall, se vede că începe să câștige teren. Chiar și așa, rămân fidel, produsului de excepție, care este: Comodo ! Dacă mai instalezi lângă Comodo și ThreatFire, alături de Avira AntiVir Personal – Free Antivirus … cred că este suficient pentru a face să ai cam același lucru cu ce are “PC Tools Internet Security 2010” ! Părerea mea … ! 😉

 3. Claudiu

  Dar ce tare au revenit cei de la Symantec pe pozitii. Vad ca in ultimile teste sunt aproape mereu pe primele 2 locuri. Oricum, au si resurse la dispozitii. Sa nu mai zic de piata corporate, unde parca au monopol acolo, produsele lor fiind foarte sigure si fiabile.

 4. Alin

  Symantec … din nou pe locul 1 !! si 2 …

  Deci ii un antivirus enorm de bun … vi-l recomand la toti ! mai ales celor care folosesc nod32 , sau avast … 😉

 5. Florin

  Nu inteleg un lucru: Daca un antivirus cunoaste un virus, cum e posibil sa nu il poata bloca? Nu ar fi normal sa blocheze toti virusii cunoscuti (cel putin)? Altfel practic, e ca si cum nu ar detecta un anume virus.

 6. Paul 46

  Le multumesc celor de la faravirusi.com pt ca ati prezentat aceasta stire captivanta………va mai amintiti cand vam spus k pc tools is 2010 mia raportat o alarma falsa de virus pe siteul dumneavoastra , dar se pare k akuma acestia au reusit o asemenea performanta uluitoare la capitolul detectie , dar mai ales la capitolul firewall…..astept tot ce e mai bun de la ei…………………..

 7. LAU

  Reduceri Softpedia şi Giveaways 2009 https://www.softpedia.com/discounts/

 8. vecinul

  symantec unul din cei mai buni!!!Concurenta este acerba,exista multe produse bune pe piata si asta este un favoarea consumatorului.NIS 2010 ramane in continuare febletea mea !!!Va iubesc!!!

 9. happyday

  @vecinul
  iubeste-ne, dar mai de departe, ca imi dai emotii.

 10. Nick

  @Florin
  Ador problemele de logica,dar la tine pare a fi ceva deosebit!Poate Antivirusul respectiv este CORUPT (ca mai toate institutiile din tara noastra… 😆 ) 👿

 11. rebbelul

  pctools is se poate folosi nelimitat ca si protectie, doar ca nu elimina fisierele gasite, parca era si o oferta de un an pe saitul acesta, daca nu ma insel.

 12. Altair

  Si cand te gandesti ca tocmai am instalat F-Secure… 😐

 13. Nick

  @Altair
  Nu dispera, așteaptă testul din luna ianuarie!!! 😆

 14. krotal

  Eu sint utilizator de PC Tools firewall si am observat ca este dotat cu ESV.
  M-ai trebuie dracovenia de threatfire?

 15. Altair

  @Radu: Nu ma refeream neaparat la PC Tools, ci la toate programele de deasupra lui F-Secure. Momentan raman la el ca n-am ce-i face, dar cu prima ocazie mai serioasa am sa-l schimb.

Leave a Reply