Avira 10 Beta 2 (Build 13) – Testarea GRATUITA timp de 5 luni (Poze + Lista modificarilor)

Avira Premium 10 betaVersiunea curenta a produselor Avira este 9, insa la anul va fi lansata versiunea 10 ce va aduce un motor behavior-blocker (scanner comportamental), ca principala noutate.
Pe data de 24 nov a.c. va anuntam de startul testarii versiunii Beta pentru Avira 10. Atunci era vorba de Beta 2 Build 3, iar de curand a fost lansat un update ce remediaza majoritatea bug-urilor semnalate in versiunea anterioara.

AntVir ProActive, noua componenta de tip behavior-blocker monitorizeaza in timp real acele arii ale sistemului, care sunt in mod obisnuit atacate de malware. Toate activitatile in ariile tinta sunt inregistrate prin niste “senzori” care le raporteaza bazei de reguli prestabilite, pentru a determina daca actiunea a fost realizata de un virus sau nu.
Daca sunt interceptate activitati periculoase de origine virala, Avira AntiVir ProActive le va bloca.

Veti putea testa produsele Avira Premium Security Suite si AntiVir Professional. Se va oferi versiunea 10 a acestor programe, a caror varianta finala va fi lansata in primavara lui 2010.

Avira 10

Versiunile beta sunt disponibile in Germana si Engleza pentru sistemele Windows 2000 pana la Windows 7, doar in varianta 32 bit. Pe toata perioada testarii veti primi licenta GRATUITA pentru soft, pana in data de 1.05.2010 (5 luni de zile).


Tstarea se va axa pe noul sistem proactiv de tip HIPS (testat anterior ca Avira ProActive), firewall-ul, nou integrat in Avira AntiVir Professional si configuratia acestor produse. Sistemul HIPS este disponibil doar pentru versiunea 32 bit.

Iata changelog-ul oficial al primei versiuni de testare (pentru Avira Premium Security Suite):

 • Avira AntiVir ProActiv
  Noua metoda de detectie si blocare descrisa mai sus
 • Interfata grafica imbunatatita
  Am revizuit si actualizat interfata grafica. Printre alte lucruri, am optimizat gruparea setarilor de configurare pentru modurile Normal si Expert.
 • Planificare orara in Parental Control
  Puteti seta restrictii privind navigarea in modulul Parental Control, selectand orele exacte sau alocarea unor durate de timp precise pentru navigarea online.
 • Devirusare Generica si noul AntiVir Guard
  Modulul Guard poate acum repara sistemul, in cazul unui malware activ. Practic, cand un virus este detectat, accesul este blocat si se poate apasa butonul Remove sau puteti alege sa vedeti mai multe detalii, inainte de indepartare (devirusare). Devirusarea va functiona chiar si in cazul unor virusi necunoscuti, activi in sistem.
 • Nota de subsol Optionala in E-mail
  AntiVir MailGuard poate acum insera o nota de subsol in email-urile trimise, specificand ca acel mesaj este “Checked by AntiVir“ (Verificat de AntiVir) si se poate adauga si alt text optional.

Iata si ce este vizibil, in afara datelor oficiale. In primul rand este noua interfata grafica, ceva mai reusita, cu noi icon-uri si un background schimbat, dar pastrand vechea structura a produsului (screenshot la inceputul articolului).

In cadrul scanarii la cerere, a fost introdusa optiunea de a scana registry-ul Windows, pentru a elimina modificarile de la acest nivel, realizate de virusi.

Avira 10 registry scan

In al treilea rand, o optiune utila: Blocarea autostart-ului pentru unitatile amovibile: CD, DVD (cu posibilitatea de exceptare a celor doua), stick-uri USB, dar si pentru oprirea executarii unor fisiere conform unui autorun.inf aflat in radacina unei partitii locale.
Tot la modulul Guard, se va putea accesa optiunea ProActive, cu destul de putine setari la aceasta ora.

Avira 10 block autostart proactive

Setarile pentru Actualizare au fost mutate in cadrul Configurarii generale a produsului si nu mai sunt gasite in cadrul sectiunii Scheduler (ca in versiunea 9).

Avira 10


Nu in ultimul rand, modulul Guard a fost modificat, si mai precis afisarea ferestrei interactive, care s-a mutat in coltul din dreapta jos al ecranului, apare o singura avertizare pentru mai multe detectii realizate in acelasi timp (si nu 2-3 ferestre ca pana acum).
Totusi, cele doua butoane afisate sunt confuze: “Remove rule” si “Details”. In plus, icon-ul este destul de pixelat si arata oribil.

Avira 10 guard

Va las pe voi sa descoperiti si celelalte caracteristici si bug-uri. Spor!

Pentru a testa noua tehnologie Avira 10, inscrieti-va pe site-ul: http://betatest.avira.com/
Aceasta este o versiune Beta si nu va fi instalata intr-un mediu de productie, ci doar pe un calculator personal in scopul testarii. Programul poate fi instabil fiind intr-o faza timpurie a testarii.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Avira 10 Beta 2 (Build 13) – Testarea GRATUITA timp de 5 luni (Poze + Lista modificarilor)”

 1. happyday

  no, bine, am inteles ca vei mari frecventa articolelor…dar chiar sa nu apuc bine sa postez un amarat de comentariu (cuminte , deh, ca asa sunt vremurile) si tu vii cu alta prezentare? nu-ti pare ca depasesti, in mod inadmisibil, rezonanta schumann ?
  ca poate este unii dintre noi care vrea sa functioneze pe 7.8 hz.

 2. Punisher

  Right now there are either no Avira products in beta test or you have not been selected by our administrators for available products.

  Please note that we will select testers based on the IT infrastructure configuration within the “My profile” section. Once you have been selected you will receive a notification email.

 3. Punisher

  Gata, acum merge.

 4. claudiu

  am instalat aceasta versiune de 2 sapt…dar scanarea totala e fff greoaie desi spatiul ocupat pe pc e cam de 50 la suta,dureaza vreo 40 si ceva de min,de ce oare??versiunea 9 in 20 de min termina scanarea cu aproape toate memoria pc-ului ocupate(cum o aveam acum ceva timp),puteti sa ma luminati:)?

 5. FaraVirusi.com » Promotii – Licente GRATUITE pentru 16 Programe de Securitate si nu numai

  […] Avira Premium Security Suite – 3 luni licenta GRATUITA […]

 6. Bogdan

  Bun! Merge si la PREMIUM ? Cand vor aparea licente pentru AVIRA PREMIUM ? 😀

  Multumesc anticipat!

Leave a Reply