WinPatrol 17 – Mic si eficient

Probabil ca va intrebati ce mai poate face un program cu un kit de instalare de 971 kilobytes (!!!) la ora actuala, cand software-ul de securitate vine in pachete de sute de megabytes ? Acelasi lucru m-am intrebat si eu, asa ca am decis sa-l testez.

Recunosc, am instalat programul fara sa am prea mari asteptari dar am ramas uimit. Programul este ticsit cu optiuni ce privesc securitatea computerului:

1. managementul addon-urilor pentru browsere (active-x, IE helpers, etc)

2. monitorizarea serviciilor (identifica serviciile ce nu apartin windows-ului si furnizeaza informatii detaliate despre ele).

3. monitorizarea aplicatiilor rulate (cu optiunea de stergere la repornire), foarte folositor in cazul dezinfectiilor manuale.

4. afisarea fisierelor la care windows nu ofera acces utilizatorului, asocierea extensiilor cu un program si restaurarea asocierilor initiale.

5. cautare prin cookies si stergerea celor periculoase, etc …

De resursele utilizate nu mai vorbim … sunt neglijabile chiar si  in cazul unui computer de acum 5-6 ani.  
Probabil ca cea mai buna descriere a programului este cea facuta de producator:

“WinPatrol semnaleaza tentativele de hijack, atacurile malware si schimbarile critice ale sistemului de operare facute fara permisiunea utilizatorului. Ca o aplicatie multi-scop pentru suport tehnic, WinPatrol inlocuieste multe utilitare de sistem, venind cu o functionalitate mult imbunatatita.

WinPatrol  este pionier in folosirea sistemului euristic – comportamental pentru a detecta atacurile sau intruziunile in timp real. WinPatrol face un back-up al fisierelor critice de sistem si alerteaza la modificarea lor.

Spre deosebire de solutiile antivirus ce au nevoie de definitii ca sa functioneze, WinPatrol lucreaza pe baza de detectie comportamnetala. Cand altii vor cauta sa-si actualizeze antivirusul ca sa scape de virusii cu care sunt infectati, tu vei fi protejat si vei cunoaste tot ce se intampla in sistemul tau. ”

In ciuda afirmatiilor producatorilor, eu vad WinPatrol ca fiind complementar unui antivirus. Vestea buna este ca nu intra in conflict cu antivirusul pe care-l aveti instalat.

Sisteme de operare suportate: Windows 98 – Windows 7, x86 si x64

Puteti descarca gratuit programul de AICI .

Un articol scris de Edward

15 responses to “WinPatrol 17 – Mic si eficient”

 1. Yo

  Se pare ca Norton detecteaza acest programel ca fiind de risc foarte mare… 😕 Wazzup doc?

 2. Nick

  @Yo
  Daca ai Norton,nu cred ca-ți mai trebuie și WinPatrol,doar dacă nu cumva, te dai în vînt,după tot felul de alerte…părerea mea. 😀

 3. 1q

  winpatrol nu face cam aceleasi lucruri cu anvir task manager ? l-as instala, dar vreau sa stiu daca nu-i cam acelasi lucru cu anvir…

 4. Nick

  @1q
  Avataru’ meu ma obliga sa-l recomand,dar nu o fac! Anvir e mai complex,pe de o parte,pe cealaltă parte,cred ca fîrtatul meu,este ceva mai eficient,am fost mare fan,de la versiuni mult mai vechi,dar acum, cu,suitele astea de securitate complete,nu-i chiar necesar!Oricum dacă vrei sa-l încerci lasă-l cu opțiunile implicite.Softu’ functioneaza pe baza asa ziselor “snapshot”,face capturi de astea, la tot ce monitorizează el,apoi verifica,și cum observa o modificare pe undeva,te trage de mîneca, dacă aprobi sau nu, modificarea respectiva.Eficient,nu?
  Uite un exemplu concret:utilizatorii de S@D după fiecare upgrade a definițiilor,și imunizarea hostului,vor fi inoportunați, ca hostul s-a modificat,aproba sau nu? 😀

 5. un om

  bre nick,nu stiu daca 1q a inteles ceva, dar eu n-am inteles nimic din explicatia ta :)) asadar, “repeteaza”, dar fi mai concret ! este cam acelasi lucru cu anvir ? care-i mai bun ,recte pe care l-ai recomanda ? sau merg si amandoua ?

 6. Nick

  @Un om (ce-mi pare cunoscut)
  -In esența, da
  -cred ca Anvir
  -de amîndouă nu știu!Poți încerca tu!
  😀

 7. Edward

  Nu este ceva necesar, dar este un plus recomandat dupa infectare sau cu scop preventiv. Este “asemanator” cu Anvir, dar nu se restrange la atat.

 8. Nick

  Mah Edward, mulțam fain pentru rezumat! 😛

 9. dany

  salut eu pot sa va spun ca am instalat win patrol vers free alaturi de avira free si merg amindoi impreuna no conflict

 10. FaraVirusi.com » [OFERTA] WinPatrol PLUS – 99 centi (doar pe 29 febr)
 11. FaraVirusi.com » WinPatrol Plus – licenta GRATUITA
 12. WinPatrol PLUS – Protectie Gratuita pentru toti Somerii

  […] 98 – Windows 7, x86 si x64Versiunea GRATUITA a fost evaluata mai demult, de catre Edward aici:https://www.faravirusi.com/2009/12/29/winpatrol-17-mic-si-eficient/WinPatrol PLUS ofera cateva caracteristici aditionale: acces la baza de date winpatrol (informatii […]

 13. WinPatrol PLUS – licenta la doar 99 centi! (promotie limitata)
 14. cobra

  Ce stil de a scoate de sub piramide o mumie software…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.