Comodo Time Machine – Alternativa Eficienta pentru System Restore (licenta GRATUITA)

comodo time machineComodo Time Machine (CTM) este un utilitar NOU de la Comodo, constituindu-se intr-un puternic si eficient inlocuitor al System Restore din Windows.

‘Snapshot-urile’ (Imaginile) CTM sunt o inregistrare completa a intregului sistem monitorizat, incluzand intrarile registry, fisiere critice ale sistemului de operare si documente create de utilizator.

Securitatea oferita de acest program consta in urmatoarele operatii ce pot fi realizate:

* Programarea unor snapshot-uri automate ce vor fi luate la un interval de timp regulat.
* Restaurarea PC-ului la o stare initiala functionala, in cazul unei erori sau infectii cu un virus
* Realizarea unui snapshot al computer-ului inainte de o instalare laborioasa sau inaintea unei operatiuni de intretinere si optimizare a PC-ului

Comodo Time Machine

Dezvoltatorii software si testerii beta pot restaura sistemul cu usurinta la configuratia implicita dupa fiecare testare fara a fi necesara dezinstalarea fiecarei aplicatii in parte. Utilizatorii casnici (home user) pot sa-si lase copii in deplina siguranta sa “se joace” cu\la PC stiind ca orice problema ivita va putea fi reparata cu ajutorul Comodo Time Machine.

Programul poate fi de asemenea util celor care detin un internet cafe si nu in ultimul rand CTM ofera si o consola de bootare ce permite recuperarea datelor si a functionarii PC-ului, chiar cand Windows-ul refuza sa mai porneasca.

comodo time machine

comodo time machine

setari comodo time machine

Comodo Time Machine este absolut GRATUIT si puteti sa-l descarcati de aici:
https://www.comodo.com/home/data-storage-encryption/data-recovery.php

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

15 responses to “Comodo Time Machine – Alternativa Eficienta pentru System Restore (licenta GRATUITA)”

 1. marius

  Mersi Radu!Asteptam o promotie pentru Acronis True Image 2009 sau 2010!Nu se compara cu nici un program de acest fel!

 2. marius

  Tocmai de aceea prefer backup-ul,este o modalitate mai sigura si fara batai de cap!

 3. Mac

  Interesant! Merituosi cei de la Comodo pentru ideile si munca lor!

 4. asu.project

  Dupa instalarea Comodo time machine UnHackMe il detecteza ca rootkit HackGuard100

 5. rebbelul

  Ce tot atata Acronis, eu folosesc cu succes Macrium, care are varianta gratuita si mi se pare un program extraordinar, poate fi dat jos de aici https://www.macrium.com/reflectfree.asp

 6. Nick

  @rebbelul
  Mah,da’ cu compresia cum sta? 😀

 7. yo9fah

  Saut si La Multi Ani !
  La cat de naspa este partea de restaurare la Windows …. se merita !

 8. FaraVirusi.com » Download Comodo Internet Security 4 Beta (Changelog + Poze)

  […] De asemenea exista posibilitatea realizarii unui punct de restaurare (prin System Restore sau Comodo Time Machine), iar fisierele suspecte pot fi trimise automat la […]

 9. Download Comodo Internet Security 4 Beta « Calinut0's Blog

  […] De asemenea exista posibilitatea realizarii unui punct de restaurare (prin System Restore sau Comodo Time Machine), iar fisierele suspecte pot fi trimise automat la […]

 10. amd

  Folosesc Acronis pt back-up si am incercat odata si comodo time machine , cind era inca in teste (o versiune beta).La programul de back-up , actual Acronis, dar initial Drive Image 2002 , nu am de gind sa renunt pentru ca m-a scos din multe situatii … “roze”. Totusi , pentru un sistem restore , mi se pare mai mult decit Ok acest program de la comodo . Ce nu inteleg , este locul de stocare al snapshot-urilor : este pe C ? Adica, daca formatez partitia C , CMT mai gaseste ceva de restaurat ? La Windows stiu ce se duce cu siguranta totul cu formatarea .Plus ca poate monitoriza si alte partitii ! Snaphoturile acelor partii vor fi pe C? Sau pe respectiva partitie ? Forumul lor e destul de sarac in informatia asta , si nici pe site nu prea gasesc detaliile astea .
  Intru-cit restaurez sistemul destul de des, dupa tot felul de incercari de software, ar fi convenabila o solutie rapida cum e cea de la comodo.

 11. amd

  Radu,multumesc pentru raspuns ! Foarte prompt !
  Am instalat Comodo , chiar m-a ajutat cind am incercat un alt produs Comodo , Comodo Crypt . (Nu stiu ce a mers rau , dar dupa instalarea CCrypt am avut ecranu ala albastru al mortii!)
  Impresii dupa instalare : in momentul instalarii se creaza un snapshot (la fel ca un sistem restore point ) dar nu am remarcat nici un mesaj care sa anunte acest lucru .Chestia e ca a fost bine venit : dupa ce am instalat comodo time machine , am incercat si comodo crypt atita timp cit (Atentie) CTM a intrat in conflict cu True crypt si m-a “rugat” sa-l dezinstalez . Instalarea programului COM Crypt nu a fost reusita , am avut ecran alabstru si reboot .
  Si iar reboot , si iar…
  A fost chiar OK ca aveam instalat CTimeM ca sa-l si pot testa.
  Merge super repede : maxim 1 minut la configuratia mea (win XP , partitia C 15 Giga – am protejat doar partitia C ) .
  Rezultatul e identic cu un restore de backup – ce era instalat dupa snapshot , dispare .Ce a fost dezinstalat , apare . Si , repet , e foarte rapid .
  Dupa ce am citit raspunsul de la prima intrebare , am cautat in setari : nu am gasit ceva care sa-mi permita sa schimb destinatia snapshoturilor .
  Si , ceva important : daca am ales in momentul instalarii sa fie monitorizata doar partitia C , nu gasesc unde si daca se poate activa monitorizarea unei alte partitii mai tirziu .
  Iar cind deschid proprietatile unui snapshot si observ spatiul ocupat ( in jur de 70 -100 MB ) nu reusesc sa-l localizez pe disc. In C/ProgFiles/Comodo sigur nu se stocheaza ca as fi observat usor !
  Oricum , pe ansamblu sint mai mult decit incintat de acest program .Pe linga ceea ce face , mai este si gratis . Acum folosesc TrueCrypt versiune portabila (care nu permite cryptarea partitie ce contine systemul de operare) .
  Sper sa nu deranjez lumea cu posturile mele, dar nu am gasit prea multe forumuri ROMANESTI care sa discute acest program !

 12. FaraVirusi.com » Comodo Internet Security v4 Final a fost Lansat (Download + Informatii)

  […] De asemenea exista posibilitatea realizarii unui punct de restaurare (prin System Restore sau Comodo Time Machine), iar fisierele suspecte pot fi trimise automat la […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.