Pierderi de 150 milioane $ datorita Programelor Rogue

rogueIn comunicatul adresat presei de la finele lui decembrie, Internet Crime Complaint Center, un parteneriat intre FBI si National White Collar Crime Center (NW3C) a raportat ca “FBI are cunostinta despre pierderi estimate la 150 milioane $ datorate victimelor programelor AntiVirus de tip “Rogue”.

Aceasta amenintare se prezinta de obicei sub forma unor ferestre pop-up care pot apare pe orice website vizitat de un utilizator. Pop-up-ul ii va sugera acestuia ca PC-ul este infectat si va fi invitat sa descarce un software minune care il va proteja si scapa de amenintarile existente.
Aceste programe sunt infectate si vor solicita plata unei sume de bani pentru a “devirusa” sistemul.

Parte a clipurilor video dedicate securitatii IT, postate pe blog, Melih Abdulhayoglu, CEO Comodo ofera propria viziune asupra acestei amenintari si ce este de facut impotriva ei.
In cadrul prezentarii “Stabilind Standardele Software-ului de Securitate” explica o initiativa comuna a producatorilor antivirus de a dezvolta niste standarde prin care utilizatorul final va putea face diferenta intre un program legitim si unul de tip “Rogue”.


Initiativa, cunoscuta sub numele de “Forumul Standardelor Comune in Securitatea Informatica” (Common Computing Security Standards Forum) a creat o lista de producatori bine-cunoscuti de programe de securitate pe care orice consumator o poate accesa pe site-ul CCSS.
Comodo este membru al forumului, alaturi de Alwil, BitDefender, F-Secure si altii si de asemenea membru fondator.


Nu uitati ca pe FaraVirusi.com va tinem la curent cu ultimele amenintari de acest gen si cu metodele de a scapa de ele. Puteti sa va informati despre ele urmand link-ul:
https://www.faravirusi.com/category/phishing-alte-malware/

Sursa: https://www.comodo.com/news/press_releases/23_12_09.html

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply