Data Doctor 2010 sau Cum sa-ti Cumperi Propriile Fisiere

Programele de tip antivirus rogue sunt “parfum” pe langa noua inventie a creatorilor de malware. Iar daca ceea ce va voi prezenta mai jos va fi “produs in serie” lucrurile vor deveni complicate.

Data Doctor 2010 este un soft ce se descarca de pe diverse site-uri accesate de un utilizator.
Initial virusul afiseaza o fereastra de atentionare ca sistemul de va inchide datorita unei erori: “Unrecognized disk driver command.”

data doctor 2010

PC-ul se restarteaza in Safe Mode unde va fi afisata fereastra clasica in care Windows-ul “se plange” ca si-a revenit dupa o eroare critica de sistem.
La incercarea de a accesa vreun fisier se avertizeaza utilizatorul ca fisierul respectiv a fost corupt si ofera posibilitatea de reparare a sa.

data doctor 2010


Bineinteles programul Data Doctor 2010 trebuie achizitionat (aici intervine clasica tehnica a programelor rogue) si va indeparta erorile de accesare a fisierelor. Pretul sau este de doar 89$. Nici nu se putea mai ieftin!


Ceea ce e tragic este faptul ca acum fisierele sunt cu adevarat criptate si imposibil de a fi deschise. Daca pentru un program antivirus rogue primeati alarme false, aici lucrurile sunt mai complicate, putand pierde toate fisierele pe care le aveti in calculator.

Daca ati contactat acest virus deosebit de periculos cei de la Sunbelt au dezvoltat o solutie prin care puteti decripta fisierele din calculator cu usurinta: https://sunbelt-software.com/support/dd2010_decrypter.rar

Sursa: Sunbelt

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

10 responses to “Data Doctor 2010 sau Cum sa-ti Cumperi Propriile Fisiere”

 1. madsparow

  fain asa deci oamenii nu stau degeaga se upgradeaza pe zi ce trece . o sa ne trezim ca o sa scoate pe piata ceva ce daca lai halit o sa fi nevoit sa iei alt calculator sau alte componente si atuncia o sa vezi ce o sa dea faliment toate prog de reparare . :))

  PS. chihul a fost tatal lui inpreuna cu cel de manele cu care mam distrat de minune la vremea lui pe reteaua de cartier .

 2. DDM

  Radu…iarta-ma daca ma insel. Asta este ceva real??

  htxp://www.geardownload.com/system/pc-doc-pro.html

 3. kernel32.dll

  @Radu Salut ! Nu se poate evita oare restartarea acea in Safe Mode cu ajutorul cmd-ului ?!

  Adica o data aparuta acea eroare ( daca secundele pana la restartare permit ) , sa se acceseze : Start/run/cmd/shutdown -a

  Aceasta comanda cred ca ar trebui sa anuleze aceea restartare fortata !

 4. virus2009

  nu stiu ce soft dau cei de care spuneai adica sunbeld ca avira sare pe el,la descarcarea lui apare alarma,softul poate o fi bun,nu stiu mai multe despre el

 5. virus2009

  da este actoalizat la zi si setarile facute la heuristic la maxim,ultima versiune cea 9,cind am dat click pe acel link a sarit ,pe executabil dupa copiere nu zice nimic,numai la link

 6. Bogdan

  Frumoasa aceasta pagina .. o sa ma intru pe aici. Interesante discutiile dar cred ca e si Vanghelie pe aici deghizat in MadSparow (ce nume ciudat i-a dat mama lui in buletin .. ) ..

  “fain asa deci oamenii nu stau ==degeaga== se upgradeaza pe zi ce trece . o sa ne trezim ca o sa scoate pe piata ceva ce daca ==lai== halit o sa ==fi== nevoit sa iei alt calculator sau alte componente si ==atuncia== o sa vezi ce o sa dea faliment toate prog de reparare . )

  PS. chihul a fost tatal lui ==inpreuna== cu cel de manele cu care ==mam== distrat de minune la vremea lui pe reteaua de cartier .” Pun pariu ca se intreaba ce o fi gresit la “inpreuna” .. :))

  Revenind la partea tehnica … oamenii trebuie sa invete sa se protejeze daca folosesc folosesc pirlitul de Microsoft: anti-virus, anti-mal, anti-rogue, anti-addaware, anti-cine_mai_stie_ce.

  Solutia: Linux. Se instaleaza NEXT-NEXT-OK. Si apoi ma dau pe net pe ce site-uri nu au altii curaj. Si instalez “interpretorul de windows” (wine) si instalez programe de windows si le rulex ca si cind as fi in Windows. Si bag stickul virusat de calculatoarele de la Fisc si nu mi-e teama de nimic.

  Uitasem: totul in linux e legal gratuit si exista echivalente gratuite ale celor mai cunoscute programe de Win.

 7. virus2009

  apropo bogdan, am utilizat ubuntu incepind de la versiune 6.04 pina la cea 9.10 si windows in paralel,stiu ce spui dar unele chesti nu se pot face in ubuntu ce faci in windows si invers,depinde pentru ce iti trebuie un sistem sau altul

 8. Bogdan

  hai sa incercam sa gasim ceva imposibil de facut in linux. Sau sa le aratam celor de aici ca se poate cam orice. Sa ii ofticam pe forumistii de windows ca venim cu stickuri virusate de prin diferite locuri si nu ne pasa ca le bagam in calculator ca nu patim nimic 🙂

  Deci .. ce nu ai putut face in Ubuntu?

 9. DDM

  @Bogdan: Gamerii sunt cei mai dezavantajati cand e vorba de linux. Sau OpenOffice vs. Microsoft Office……..mai sunt cateva chestii incompatibile intre cele doua softuri. In rest, pentru un user obisnuit, (muzica, navigat pe net, stat la barfa) e numai bun 😀

Leave a Reply