Alarma Falsa Kaspersky: Google Ads contine Trojan.JS.Redirector.ar

Daca utilizati produsele de securitate Kaspersky, ati sesizat probabil alerta ce indica prezenta virusului Trojan.JS.Redirector.ar in fisierul show_ads.js. Si probabil ati observat-o de mai multe ori, fiind generata de reclamele Google Ads ce erau in mod eronat clasificate ca infectate. ZoneAlarm si produsele F-Secure (versiunea 2009) au fost afectate de aceasta problema de asemenea deoarece utilizeaza motorul Kaspersky.

kaspersky alarma falsa

Detectiile mai puteau de asemenea indica prezenta virusilor: Backdoor.Win32.Hupigon.jrpd, Trojan.Win32.Generic, Trojan.Win32.Swisyn.nik, Win32.KillFiles.b, Win32.StartPage.c, Win32.StartPage.d, Win32.StartPage.e, Win32.StartPage.f, Win32.StartPage.g, Win32.StartPage.h, Win32.Trojan-Downloader.Generic.ac, Win32.Trojan-Downloader.Generic.ad, Win32.Trojan-Downloader.Generic.ai

Din fericire Kaspersky a emis un comunicat oficial prin care a confirmat faptul ca Google nu raspandeste virusi, iar problema este a programului antivirus.
Aceste mesaje sunt alarme false si sa speram ca vor fi remediate cat mai curand.

Sursa: https://support.kaspersky.com/kis2010/error?qid=208281219


Daca tot am mentionat Google Ads, nu uitati ca orice click de-al vostru pe reclamele postate pe blog-ul nostru ne ajuta in continuarea activitatii. Multumim!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Alarma Falsa Kaspersky: Google Ads contine Trojan.JS.Redirector.ar”

  1. Nick

    Si nu e singura,si pe WinRar 3.92 beta 1 il vede ca trojan!!! 🙁

  2. cristi

    merci, chiar m-am confruntat cu problema asta ieri pe la servici.

  3. Dragos

    Sa fim seriosi, nimic nu e perfect;).

Leave a Reply