Antivirusii Rogue vin cu Suport Tehnic LIVE

Programele de tip antivirus rogue nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Am incercat sa va prezint in cadrul sectiunii Phishing & Rogue cele mai noi amenintari si metodele de a scapa de ele.

Pe langa actiunile cunoscute cu care suntem familiari, iata ca lucrurile incep sa devina si mai interesante: programele acestea ofera si suport tehnic live. Da, ati auzit bine, acelasi lucru pe care-l poti obtine la programele consacrate exista si in acest virus.
Apesi un buton si poti discuta cu o persoana, in carne si oase (nu este robot), care ta va sfatui bineinteles sa achizitionezi soft-ul lor.

In perioada iulie 2008 – iunie 2009 au fost semnalate circa 43 de milioane de instalari ale unor asemenea programe, afirma Symantec.
Antivirusul fals “Live PC Care” despre care v-am vorbit acum circa o luna are o functionalitate interesanta pentru a face programul si mai cerdibil. In coltul din dreapta sus exista un buton galben denumit “Online support”.

Live PC care are suport tehnic live

Dand click acolo, utilizatorul va putea vorbi cu o persoana din “staff-ul” tehnic al programului. Creatorii rogue-ului se folosesc de un program gratuit numit LiveZilla integrat pentru a facilita convorbirea.Cu alte cuvinte, vorbesti direct cu cel care te-a infectat: fata-n fata cu inamicul!
Iata o convorbire de acest gen, care apare pe site-ul Symantec:

null

Personajul de la celalalt capat al “firului” este cu siguranta o persoana reala, care incearca sa asigure victima ca soft-ul este unul legitim, iar achizitionarea sa este unica solutie pentru a-si devirusa PC-ul.

Lucrurile evolueaza din ce in ce mai bine si mai frumos, nu? 🙂
Asteptam integrarea unui motor euristic si a definitiilor reale in aceste programe rogue.


Sursa: Symantec

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Antivirusii Rogue vin cu Suport Tehnic LIVE”

 1. Florin0904

  Pff cata amabilitate pe ei.

 2. happyday

  macar fac si altceva ca sa-si castige banii, in afara de crearea programului. credeti ca e asa simplu sa gestionezi o actiune gen “online support” ?
  in curand vor cere si drepturi de autor si isi vor dechide niste firme prin panameaezia avand in statut activitati de comercializare de produse pentru fraieri.

 3. Florin

  Asteptam sa vina astia personal la noi acasa, sa ne instaleze antivirusul. Mai asteptam din partea lor, removere pentru Kaspersky, BitDefender, etc. Eventual si participari la testele comparative…

 4. Nick

  Oferte,ceva,chiar şi half-year? 😆

 5. Florin

  Promotii pe faravirusi.com?:))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.