AIMAS Winter Olympics – Un eveniment de amploare dedicat domeniului inteligentei artificiale din Romania

aimas olympics inteligenta artificialaIata ca in sfarsit avem motive sa ne putem mandri cu inteligenta romanilor. Daca nu cu cea nativa, macar cu cea artificiala. AI-MAS Group, laboratorul de cercetare in AI (inteligenta artificiala) si Sisteme Multi-Agent din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, din Universitatea „Politehnica” Bucuresti, organizeaza in data de 27 februarie 2010 AI-MAS Winter Olympics, eveniment in premiera in Romania care isi propune sa aduca impreuna pasionatii din domeniu, sa stimuleze ideile inovatoare si sa creeze o punte intre industria IT si mediul academic.

Prima sectiune a evenimentului este un concurs in care mai multi agenti inteligenti concureaza intr-un un joc de strategie. Cel mai „inteligent” agent din cei 14 finalisti, va castiga 1000€, in timp ce locurile II si III ale podiumului vor fi premiate cu 600€ si respectiv 300€.

Celelalte doua sectiuni ale evenmentului sunt destinate prezentarii tehnicilor de inteligenta artificiala pe care le regasim in cercetarea romaneasca de astazi dar si in aplicatii larg utilizate in viata reala. În cadrul sectiunii de prezentari companii precum BitDefender si Kaspersky, dar si IBM, Thales si Ropardo vor prezenta alaturi de Institutul de Cercetari pentru Inteligenta Artificiala modul in care AI-ul imbunatateste solutiile securitate si aplicatiile pentru transport sau educatie ale acestora.

Din partea Kaspersky va conferentia Costin G. Raiu, Expert sef securitatea datelor, Kaspersky Lab EEMEA pe tema De la Inteligenta Artificiala la calculul paralel, pentru un univers cibernetic mai sigur.
Pentru BitDefender, va fi prezent Cătălin Coşoi, AntiSpam & Antiphishing Senior Researcher, BitDefender sustinand subiectul BitDefender AI – de la teorie la practica.


In plus, este invitata pentru prima oara in Romania compania Facebook, dezvoltatorii celei mai mari retele sociale din lume.

De asemenea, in cealalta sectiune a evenimentului, AI-MAS Village, roboti autonomi si aplicatii inteligente (ale companiilor prezente la workshop dar si a 8 universitati partenere) vor fi disponibile pentru prezentari si demonstratii interactive, publicul avand acces direct la expertii din domeniu. Participarea la workshop se face pe baza de invitatie sau inscriere pe site-ul evenimentului la adresa www.aiolympics.ro/eveniment

“Ne dorim ca AIMAS Winter Olympics sa fie prima editie a unui viitor eveniment anual de referinta in acest domeniu (AI) la noi in tara si, incepand de anul viitor, speram sa extindem parteneriatul si cu alte universitati din Europa”, spun organizatorii evenimentului.


Mai multe informatii: www.aiolympics.ro sau prin e-mail: contact[at]aiolympics.ro

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “AIMAS Winter Olympics – Un eveniment de amploare dedicat domeniului inteligentei artificiale din Romania”

 1. happyday

  @radu

  motive de mandrie fata de inteligenta romanilor au fost dintotdeauna. din nefericire avem mai multe motive sa deplangem modul in care reusim sa punem in valoare aceasta resursa. si asta nu de acum (vezi cazurile aurel persu, petrache poenaru, etc..etc..,). din punctul asta de vedere suntem un popor care se multumeste sa-si planga soarta singur, pe umarul propriu, fara a intreprinde ceva util care sa-l scoata din situatia asta. si cred ca e un exemplu relevat il constituie expansiunea domeniului it in care “creierele” romanesti sunt din ce in ce mai bine cotate la “bursa valorilor” fara ca noi sa facem ceva pentru a exploata aceasta oportunitate.
  ceea ce prezinti tu aici poate reprezenta o incercare timida de a elimina inconvenientele sau, pur si simplu, o tentativa de a atrage resursele umane cu potential catre cei care stiu sa le pretuiasca la adevarata valoare.
  ma insel? nu stiu. si nu cred ca are cineva dintre noi suficiente informatii pentru a face o evaluare apropiata de certitudine.
  e doar un punct de vedere.

 2. Nick

  Subscriu la spusele lui Happyday. 🙄
  As adăuga ca foarte multi romani,geniali,lucrează la marile companii IT (Microsoft,Oracle,etc.).Alţii,exemplu “local” întreţin nişte bloguri foarte bune… 😉
  PS.Cei care nu reuşesc sa ajungă acolo,sus,şi nu se ocupa nici de bloguri,se angajează la BitDefender… 😆

 3. happyday

  @nick

  coreeeect ! :))

Leave a Reply