Comodo Internet Security v4 Final a fost Lansat (Download + Informatii)

V-am tinut la curent cu evolutia testarii noului Comodo Internet Security v4. Iata ca ziua cea mare a lansarii a venit, iar cea mai buna protectie proactiva trece la un nivel superior: versiunea 4.0.135239.742 fiiind cea finala dupa o perioada de testare de circa 2 luni.

Exista destule modificari care fac Comodo IS 4 un program redutabil de securitate, mult imbunatatit fata de versiunile precedente.

Iata cum arata interfata grafica principala:

comodo 4

Modificarile principale le voi prezenta pe scurt in romaneste, urmand sa va atasez lista completa a schimbarilor in engleza.

Defence+

A fost introdusa componenta Sandbox ce functioneaza pe baza a doua principii:

1 – Virtualizarea fisierelor de sistem si a registry-ului
Aplicatiile rulate “sandboxed” vor fi executate in interiorul unui mediu virtual care va asigura integritatea completa a fisierelor proprii PC-ului dumneavoastra. Orice fisier potential daunator nu va mai putea actiona asupra Pc-ului real.
2 – Cont de utilizator cu privilegii reduse
COMODO Sandbox, in acord cu nivelul de restrictie, indeparteaza multe dintre privilegiile procesului rulat sandboxed si aplica restrictiile adecvate impuse de sistemul de operare si de tipul de cont utilizat.

A fost indepartat modul de instalare, Comodo recunoscand acum automat orice installer. De asemenea exista posibilitatea realizarii unui punct de restaurare (prin System Restore sau Comodo Time Machine), iar fisierele suspecte pot fi trimise automat la analiza.

Firewall

Crearea de reguli automate este dezactivata implicit la instalare. Instalat ca produs complet policy-ul firewall este modificat astfel incat: toate conexiunile spre PC sunt blocate automat, toate conexiunile dinspre PC spre exterior sunt permise automat.


Antivirus

Comodo AV poate scana acum si in Safe Mode.
Actualizarea raporteaza numarul de kb\mb descarcati.
A fost adaugata dezinfectia fisierelor virusate (pentru file-infectors tip Virut, Sality) si capacitatea de scanare si detectie a fost imbunatatita major.

FaraVirusi.com a publicat in Exclusivitate un test al detectiei pentru COMODO Antivirus 4. Vedeti rezultatele aici.

Comodo sandboxIata changelog-ul oficial complet:

NEW! Seamless livePCsupport Integration
This version has a built-in Live Support for getting instant help from the experts for any type of problems.
NEW! New User Interface Theme
A new user interface theme has been introduced with this version.
NEW! New Web Based Installer
Now, there is a single setup file which downloads and installs the required products according to operating system the computer has. The product installers are created with Microsoft Windows Installer for native installation/uninstallation support.
NEW! Integrated Sandbox
Proactive Defense i.e. Defense+ now includes a built-in sandbox which combines file system/registry virtualization and least-privileged user account principle in order to combat with unknown malware.
IMPROVED! Default Deny Protection
Defense+ now automatically sandboxes all unknown applications/executables until they are analyzed.
IMPROVED! Significantly fewer number of popup alerts
Defense+, with the help of new sandboxing technologies, has a more powerful default security policy while having significantly fewer number of alerts compared to previous versions.
Also in this version, Defense+ and Firewall, by default, do not create automatic rules for already known safe applications.
IMPROVED! Popup alerts layout
The new popup alerts now include additional options which allow the users to take COMODO Time Machine snapshots or set Windows system restore points, submit suspicious files for immediate analysis.
IMPROVED! Antivirus Engine
Antivirus engine is improved for better detection and cleaning. The new engine now has disinfection support for the infected files.
A new command line virus scanner (cavscan.exe) has been introduced in order to address the need for scanning the computers in windows safe mode or scanning files transferred from MSN etc.

Comodo 4 defence+

Iata si link-urile pentru DOWNLOAD:

Comodo Internet Security 4 (x86 + x64) – online installer: https://download.comodo.com/cis/download/installs/installer_data/binaries/cisfree_installer.exe
Comodo Antivirus 4 (online installer): https://download.comodo.com/cis/download/installs/installer_data/binaries/cavfree_installer.exe
Comodo Firewall 4 (online installer): https://download.comodo.com/cis/download/installs/installer_data/binaries/cfwfree_installer.exe


COMODO IS 4 (x86) (offline installer): https://download.comodo.com/cis/download/installs/xml_binaries/cis/cis_setup_x86.msi
COMODO IS 4 (x64) (offline installer): https://download.comodo.com/cis/download/installs/xml_binaries/cis/cis_setup_x64.msi

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

61 responses to “Comodo Internet Security v4 Final a fost Lansat (Download + Informatii)”

 1. IoNuT

  Foarte bun!niciodata nu ma dezamagit !folosesc comodo de multi ani!aceasta versiune este super!

 2. Manolake

  Sunt versiunile trial?

 3. Florentina

  Foarte bun si eu il folosesc.

 4. Andy

  1. Se poate folosi si in paralele cu un AV… mai precis cu KIS 2010 … si 2 Niciodata nu am stiut cum sa configurez comonda ca sa-mi mearga netu ….. acum am net de la vodafone prin usb …

 5. Disable

  Intradevar f. bun, tocmai l-am instalat. Spune-mi te rog ai avea ceva timp liber ca sa ne spui setarile recomandate pt. firewall si defense ? (toate conexiunile dinspre PC spre exterior sunt permise automat)chestia asta nu-mi place(vreau sa stiu ce program pleaca afara) Multumesc

 6. Geo

  Buna, Radu! Merita sa schimb NAV 2010 (promotii de 2-3 luni) cu CIS?

 7. Alex

  Il pot folosi langa KIS ? C is curios cum se misca 😀

 8. Andy

  Pe langa KIS ce recomanzi ??? Doar firewall sau si av… ???

 9. creivean

  @Radu, nu face upgrade de la V 3.14 la v4 ?
  Trebuie dezinstalat v 3 si instalata v 4 ?

 10. creivean

  Si, noi cei cu X32 ce facem ?
  Scuze, da` nu am putut edita.

 11. jordao

  varianta pe 32 biti este COMODO IS 4 (x86)

 12. Nick

  @creivean
  x32=x86.
  q.e.d. 😀

 13. creivean

  uau, ce tare!!!
  Noi, astia mai home-useri, avem voie pe aici ?
  Si, la prima intrebare de ce nu ai raspuns?
  Chiar ma intereseaza.
  Multumesc.

 14. creivean

  @Radu, ultimul meu post nu-ti era destinat. Scuze, nu am sub nicio forma intentia de a fi imperativ in ceea ce te priveste. Eu, chiar iti apreciz munca de aici si de acolo…

 15. dan

  @Radu, pentru nod32 CISv4 ii ” probabil o varianta a Win32/Genetik troian….”
  Ti-am trimis capturi ecran pe faravirusicom@gmail.com

 16. shumy

  Radu, am Avast 5 FREE. Sa-l schimb cu CIS 4 sau nu? Pe care-l recomanzi, trecand peste faptul ca acesta din urma are si modul firewal….?

 17. manolake

  ce ati alege comodo sau vipre premium?

 18. yo9fah

  Radu, … am și eu o întrebare ! 😀 Când apare și versiune în Ro … la firewall !?

 19. Nick

  @manolake
  Daca ai XP SP3 la combinaţia asta se lasă cu BSOD-uri,indiferent de ordinea în care le instalezi!Verified by me!!! 😐

 20. Florin

  Am instalat si eu versiunea 4 ,sper sa nu am probleme,deoarece reteaua mea de internet face parte dintr-un LAN si am avut ”surpriza”sa am si peste 10.000 atacuri:))

 21. Claudiu

  Care e mai bun dintre Comodo Internet Security v4 si Norton Internet Security 2010, strict din punct de vedere al suitelor ? Firewall-ul din Norton se apropie de Comodo ?

 22. ValyE

  @Claudiu NIS 2010 e mult mai bun decat CIS ca suita .

 23. seraf

  @yo9fah limba poti sa o alegi din setari dar traducerea lasa de dorit…

 24. Nick

  @Radu
  Foarte Corect!!! 🙄

 25. seraf

  @Radu ai dreptate, in domeniul acesta engleza de baza! 🙂

 26. andrei

  Radu.ce spui tu ca unele terminologii nu au echivalent identic in limba romana nu este adevarat.Limba romana este suficient de matura si veche si in continua dezvoltare ca sa poata traduce orice termen din alta limba asa ai putea spune si de chinezi care au o limba total diferita fata de occidentali , dar stim ca nu este adevarat si limba chineza traduce orice terminologii din orice limba.Orice poate fi tradus in limba romana depinde cine face traducerea , unele tratuceri suna ciudat pt ca sunt facute motamo, oricum este bine sa stii engleza , eu ca norocul invat engleza de 15 ani si nu am nici o problema cu limba asta dar am observat ca elevii din ziua de azi stiu din ce in ce mai putina engleza ,defapt situ din ce in ce mai putin din orice.
  Oricum daca vrei sa fii bun la computere si la programe tre sa stii multa engleza.

 27. marin

  Folosesc comodo firewall impreuna cu avira free si pot sa spun ca sunt foarte multumit .Inpactul asupra resurselor este mic si viteza internetului nu este incetinita de cele doua.I-am facut tot felul de teste lui comodo si le-a trecut pe toate functioneaza perfect , este un firewall excelent desi este free , si chiar depaseste si unele firewalluri comerciale.
  Acesta combinatie de securitate pe care o folosesc rivalizeaza si cu unele security suituri comerciale ca si kas sau bitdefender cred ca este cel mai bun mod de a te proteja daca nu vrei sa dai bani pe un antivirus si un firewall.

 28. bcman

  @andrei
  Atunci cum traduci windows? Ferestre?? Dar joystick=sticul bucuriei.:P

 29. andrei

  bravo bcman esti destept ai inteles tot ce am zis , se pare ca mai bine partea cu nivelul scazut de cunostinte , ai tradus 2 termeni IT motano in romana.Defapt mi-ai dat dreptate prin ce ai scris si cuvintele alea pot fi traduse in romana numai ca motamo suna ciudat dar se pot traduce nu ??!!Desigur un expert ar gasi alte cuvinte care sa sune mai placut asta am vrut sa spun mai sus.

 30. bcman

  @andrei
  Ma straduiesc sa fac ce pot :)) Oricum windows nu se poate traduce. e nume. Joystick se poate dar mai greu. Mai bine ramanem la engleza 😛

 31. Nick

  @Radu
  Sărind peste mot a mot-ul “cutie de nisip” (care te duce cu gândul la mita) eu as traduce ca “mediu virtual”! E bine,apropiat fiind de utilitatea noţiunii. 🙄

 32. shumy

  Radu, am instalat in aceasta seara CIS v.4. Tinand cont ca sunt un user “cuminte” crezi ca pot sta linistit. Altceva…pot da heuristic-ul de la scanare macar pe “medium” din “low” ?
  Cu sandbox-ul tot pe disable zici? Cu toti ti-am multumi daca ne-ai oferi niste setari optime la CIS…

 33. Costyn07

  Radule,te rog ,sa-mi spui ce firewall merge in combinatie cu avira premium.Mersi fain!

 34. ocsi

  @Costyn07
  Outpost, Online Armor, PcTools Firewall Plus, Private Firewall, CIS fara antivirus.

 35. code4power

  o intrebare, pentru cei care cunosc si pentru cei care doresc. le multumesc frumos
  comodo internet security 4 vs. comodo internet security 4 pro.
  este diferenta la firewall? sau daca diferente majore de la cel free la cel pe bani?. mersi frumos inca odata.

 36. code4power

  @radu. gata, am vorbit cu ei. mi-am facut cont pentru peo 30 zile. si m-am certat cu ei non stop!!!

 37. code4power

  vreu un firewall sa nu lase pe nimeni pe internet fara acordul meu ! fara semnaturi micorsoft … si alte balari de genul asta. am niste seriale furate pentru niste programe, si daca alea vad lumina internetului ma pot considera prostul satului in ziua respectiva. adica tebuie sa instalez din nou. am incercat sa sterg registri, dar parca i-au bagat in pamant ca nu ii gasesc. mor de ciuda. asta am patit cu firewall ul de la comodo 4 eu stiam ca e pornit firewall-ul si am instalat programul “easy cd extractor 12” am un key care merge perfet daca nu vede lumina internetului, dar daca vede …. si a vazut :))) acum ca sunt suparat la maxim pe toate “zidurile astea din antivirus” 😀 este vreu program care sa monotorizeze tot ce instalez si apoi cand dezistalez sa stearga tot? sa testez pe cobaiul de mine :)) si mai ceva un chat live cu meseriasi in ale securitatii din acesta comunitate 🙂

 38. code4power

  zone alarma, cum e ca si antivirus, cum e ca si firewall, cum e ca si spyware? mersy pentru cei care ma ajuta 😉

 39. code4power

  Intr-o lume PLINA DE VIRUSI exista un BLUE SCREEN, mai multe? …. :))

 40. ocsi

  @Radu
  Sper sa nu deranjez expertii de pe aici si nici pe tine, dar as vrea sa stiu daca:
  – CIS 4 (cu tot ce cuprinde programu)l are, conform userilor, in componenta HIPS foarte bun, Firewall excelent si Sandboxie la fel de minunat, ce sens mai are antivirusul ca detectie si dezinfectie? Nu compenseaza celelate module slabiciunile antivirusului? Daca nu, de ce? Care sunt argumentele? Nu ca antivirusul de la CIS este mai slab. Nu ma multumeste acest raspuns, ci argumenteaza raspunsurile. Deci nu ma lua, ca pe unde navigfhez pe net, ce sistem de operare am, pentru ce folosesc PC-ul etc. Am inteles astea. In conditii medii, normale, fara pretentii de securitate maxima, este suficient sau nu. Raspunsuri evazive gasesc peste tot si de la toti. Stiu ca nu exista protectie 100%, deci sarim si peste acest raspuns.
  Intrebarea consta in, daca CIS 4, cu toate componentele sale, poate fi o alternativa de securitate, acum, in conditii normale, pentru un utilizator casnic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.