Test Comparativ: Malwarebytes Anti-Malware vs SUPERAntiSpyware

SUPERAntispyware si Malwarebytes Anti-Malware sunt doua dintre cele mai eficiente programe in ceea ce priveste detectia si indepartarea amenintarilor contemporane.
Si cand spun “contemporane” ma refer la anumite categorii de malware, destul de raspandite: antivirusi falsi de tip rogue, spyware, adware, troieni.
Malware Research Group a realizat o evaluare comparativa a celor doua programe pe un set de 1000 de virusi.

Nu pot spune ca testul este cel mai profesionist si nu este realizat de o firma consacrata de testare, insa concluzia lui este una valida si care vine in ton cu ceea ce am intalnit in decursul experientei mele.
Iata mai jos clipurile video cu testarile programelor, iar la final concluzia: care este cel mai eficient dintre cele doua programe!

SUPERAntispyware
Malwarebytes Anti-Malware

In Concluzie, SUPERAntiSpyware a detectat 269 de infectii dintr-un total de 1000, iar Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) – 931.
Castigatorul este cert si va recomand de asemenea utilizarea MBAM ca prima optiune in a devirusa un PC infectat cu un virus din categoriile enuntate mai sus.


Diferenta reala intre cele doua produse nu este probabil atat de mare, insa in mod cert MBAM are o detectie mult mai mare si implicit o dezinfectie mai eficienta.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

16 responses to “Test Comparativ: Malwarebytes Anti-Malware vs SUPERAntiSpyware”

 1. bcman

  Ma asteptam ca MBAM sa castige fara sa se chinuie dar nu stiam ca e chiar asa de bun. SuperAntiSpyware scaneaza repede si cam atat.

 2. Nick

  Folosesc MBAM-u’ de f. multa vreme,de altfel şi-a câştigat pe drept, locul pe avatarul meu (unde nu intra decât produse de top!). 😉

 3. sergiu

  Salut. Nu ma surprinde absolut deloc,MBAM folosesc de mult,este excelent,in timp ce SuperAntiSPYWARE este exact cum spune pe buna dreptate bcman mai devreme: scanare rapida…si cam atat! Acord nota 10 pt. MBAM si totodata multumiri lui Radu,la sugestia lui am inceput sa il folosesc! STIMA.

 4. cobra

  Pentru Radu:
  1.Crezi că ar fi oportun să faci o categorie distinctă Antispyware în partea stângă a paginii? Mă gândesc că oamenii ar găsi mai uşor un program de acest gen. Ca să nu mai spun că dă site-ului o notă de acurateţe.
  2. Ce părere ai de acest test: https://anti-spyware-review.toptenreviews.com/ E adevărat, toate sunt pe bani, dar mă gândesc că ar fi interesant de testat oarecum asemănător soluţiile gratuite. Cine ar putea să facă aşa ceva? Ai idee?
  3. Mi se pare că MBAM este un program pasiv, care descoperă malware doar în urma scanării, pe când SuperAntispyware este activ. Greşesc?

 5. c@t@lin c

  Si eu folosesc de aproape un an si vreau sa spun ca si-a facut upgrade la versiunea 1.45…e mult mai bine structurat si mult mai multe optiuni de setare , destul de rapid la scanare si dezinfectie si in safe mode isi face destul de bine treaba , iar optiunea de blocare a site-urilor malitioase e super …..iar serialul lui se gaseste peste tot …..trebuie doar sa cauti , nu sustin pirateria si nu recomand keygen-uri sparte de crackeri si infectate cu diferite programe malware……pentru ca un program spart nu mai protejeaza la fel de bine computerul…..bafta!!!

 6. juliano

  @ Radu : nu sti de ce imi da eroarea asta cand vreau sa intru in “Malwarebytes” ?

  https://img62.imageshack.us/img62/8913/anyc00001.png

 7. juliano

  l-am reinstalat si la fel imi da

 8. juliano

  mersi

 9. Anti-Malware gratuit – Malwarebytes

  […] dar din cate am aflat de curand de pe mai multe bloguri de securitate IT printre care se afla si FaraVirusi.com, se pare ca acesta din urma nu are o detectie prea buna, ori cel putin asta putem observa din […]

 10. Andreea

  Si eu am luat virusul acela cu Adobe Flash Player …Si nu stiu ce sa fac..cum sa scap de el ..Ma puteti ajuta ?

 11. Andreea

  V-am dat add 🙂 Astept sa intrati pe mess .

 12. Ana

  Eu folosesc Ad Aware, Malwarebytes Anti-Malware dar in primul rand folosesc Advanced SystemCare 6 care are foarte multe functii si te si ajuta sa iti optimizezi laptopul astfel incat lucrul la acel laptop sau calculator devine o placere. Sunt foarte multumita ca pe toate trei le pot tine deschise si nu am probleme. De Super Anti Spyware chiar nu am mai avut nevoie in ultimul timp. Pe cei care nu au auzit de Advanced SystemCare 6 ii rog sa caute pe internet.. macar din curiozitate! Trebuie sa adaug ca Advanced SystemCare 6 il poti avea free dar la cate functii are consider ca este unul din putinele programe care chiar isi merita banii!

 13. Anti-Malware gratuit - Malwarebytes

  […] dar din cate am aflat de curand de pe mai multe bloguri de securitate IT printre care se afla si FaraVirusi.com, se pare ca acesta din urma nu are o detectare prea buna, ori cel putin asta putem observa din […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.