VIPRE Antivirus Premium 4 – Test al Detectiei + Review

VIPRE 4 antivirusV-am anuntat acum 3 zile ca Produsele VIPRE 4 au fost lansate si v-am promis o analiza mai detaliata a produsului, alaturi de un test al detectiei.

In primul rand exista doua versiuni: VIPRE Antivirus 4 si VIPRE Antivirus Premium 4, al doilea avand si componenta Firewall inclusa.

Interfata grafica este una prietenoasa si usor de utilizat fiind structurata pe 5 sectiuni: Overview, Scan, Firewall, Manage si Tools ce afiseaza statusul componentelor sale principale, alaturi de versiunea definitiilor si cateva statistici privind numarul de amenintari blocate fie de antivirus, fie de firewall.

Scanarea ofera 3 posibilitati: scanare rapida (quick scan) – ce verifica zonele cel mai probabil a fi infectate de un virus, scanare profunda (deep system scan) – analiza completa si complexa a intregului PC in vederea detectarii unor virusi si scanare de tip custom, in care se poate alege un folder\fisier de analizat.

vipre 4 antivirus premium

Noutatea o reprezinta componenta Firewall ce contine IDS (Intrusion Detection System), filtrarea site-urilor web periculoase, dar si a reclamelor, alaturi de motor HIPS (Host Intrusion Prevention System).

Este interesant ca blocheaza inclusiv reclamele din Yahoo! messenger, ceea ce pentru unii poate fi un lucru bun (desi ramane spatiul ocupat de reclama).

vipre 4 blocheaza reclamele yahoo messenger

Sectiunea Tools contine 3 utilitare ce pot fi utile in anumite situatii: Secure File Eraser, History Cleaner si PC Explorer.

vipre 4 tools

Primul va sterge orice fisier ales de utilizator, astfel ca nu va mai putea fi recuperat prin alte metode, indepartand permanent datele confidentiale.
History Cleaner va curata cache-ul si history-ul browser-ului utilizat, in timp ce PC Explorer va afisa anumite sectoare din PC ce in mod normal nu sunt vizibile: Downloaded ActiveX, Running Processes, Internet Applications, Startup programs, Internet Explorer BHO’s, Windows’ HOSTS files, Windows’ LSP files, Shell Execute Hooks.
Unele din aceste intrari pot ascunde in anumite cazuri virusi sau alte amenintari.


Revenind la componenta Firewall trebuie sa va spun ca VIPRE foloseste motorul Kerio firewall (achizitionat de Sunbelt de curand) si ofera o protectie decenta pe acest segment.
Optiunile aditionale de tip IDS si HIPS sunt medii ca protectie, blocand in principal niste actiuni cunoscute ale unui numar de virusi pre-adaugati in lista VIPRE. De asemenea vor fi blocate diverse actiuni ce decurg din gauri de securitate Windows, scanari de porturi si alte tentative de hacking bine-cunoscute.

VIPRE 4 firewall settings

Totusi, rularea testului CLT ce simuleaza destul de bine amenintarile curente (cu putine exceptii) va fi o dezamagire.
VIPRE 4 obtine doar 40 dintr-un maxim de 330 de puncte posibile.

Trecand la resursele consumate, VIPRE 4 se remarca printr-un impact foarte redus asupra performantelor PC-ului, fiind poate unul dintre cele mai light programe de acest gen.
Are 3 procese: SBAMSvc.exe, SBAMTray.exe si SBPIMSvc.exe, iar consumul mediu este de 40-50 MB RAM si se aplica unui program ce contine antivirus + firewall, ceea ce este foarte bine.

Scanarea este rapida si eficienta, softul grupand amenintarile detectate pe categorii si avand optiuni intuitive de curatare.
In ceea ce priveste detectia unui numar de 11.697 virusi, VIPRE 4 Antivirus are un rezultat foarte bun: 11.468 virusi detectati, deci un procent de 98% detectie.
Totusi, trebuie avut in vedere ca am utilizat virusi, dintre care cel mai “nou” era din luna ianuarie 2010.

vipre 4 scanare

Folosind un set de 130 de virusi din ultimele 2 saptamani, VIPRE 4 a avut o detectie de 83% (108 fisiere detectate).

Pentru a testa GRATUIT timp de 30 de zile VIPRE Antivirus Premium 4, accesati link-ul de mai jos:
https://www.vipreantivirus.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

66 responses to “VIPRE Antivirus Premium 4 – Test al Detectiei + Review”

 1. Nick

  @ocsi
  Mah,reglează-ţi naibii,odată,radarul ala ( 😆 ) ca-ţi da false pozitive la identificarea ţintei (nu ca happyday,sau altcineva, ar fi vreo ţintă). 😆

 2. happyday

  am vrut si io sa fiu de ajutor, da nu mi-a iesit… 🙁
  cred ca o sa ma intorc la activitatile zilnice : cumpar paine, duc gunoiul, sterg praful pe-aicea…mai torn niste dulceata in sosonii vizitatorilor… 😀

 3. happyday

  @ocsi, @nick
  adevarul e ca e de ras, fratilor. este a doua oara cand ma plezneste radu, indirect, pe cocoasa. am stat atata pe blogul asta ca am ajuns sa cred ca ca-s si io un pui de specialist. asa ca dati-i bataie cu rasul, ca ma ajuta sa-mi revin… 😆

 4. Nick

  @happyday
  Daca asta te consolează…
  pur si simplu nu pot sa te refuz…
  😆 😆 😆

 5. ocsi

  @nick
  Ma straduiesc. Dar “iese greu”. E prost materialul din care este construit “tintarul”. S-a blocat intr-o directie….

  @happyday
  Nu fi trist. Bine ca ai preocupari constructiv – gospodaresti.

 6. happyday

  @ocsi
  baga, taicutule, ca e loc destul…adevarul e ca o si merit … 😀

 7. bcman

  @gaby grigore
  Pentru a testa produse intra pe siteul matousec. Mai precis aici:https://www.matousec.com/projects/security-software-testing-suite/
  si eventual pe la comodo pe siteul https://www.testmypcsecurity.com/securitytests/firewall_test_suite.html

 8. ocsi

  @happyday
  Nu! Gata! Hai sa ne dam inteligenti. Pana la urma folosim sau nu VIPRE Antivirus Premium 4? Eu am obtinut o licenta, dar ma uit la el si astept. Nu stiu ce, dar astept! Parca nu as schimba Avira Free (si Avast! Free pe alt PC) + Online Armor Free cu smecheria asta. Nu zic ca este prost acest program, dar daca nu am avut probleme pana acum? … De ce sa-mi fac?

 9. happyday

  @ocsi
  eu m-am intors la combinatia mea favorita : mse + win firewall 😀 .asta dupa un scurt periplu prin imparatiile nis, panda global si avira. niciunul din cele 3 nu mi-a gasit vreo problema.
  cu firewall-ul nush ce sa fac. am instalat comodo si-mi bloca daemon tools-ul. asa ca m-am sucarit si l-am scos.
  cat despre vipre n-am fost niciodata tentat sa-l utilizez. o fi consumand putine resurse dar parca nu-mi inspira incredere.

 10. ocsi

  @happyday
  De ce nu incerci Outpost Firewall 2009 Free sau Online Armor Free? Nu sunt consumatoare de resurse, nu necesita setari complicate, nu te bat la cap (isi invata lectia imediat dupa instalare si mai departe stau cuminti pana cand li se pare ceva lor dubios) si ce este mai important isi fac bine treaba. MSE este OK cred eu.

 11. happyday

  @ocsi
  merci de sugestie. online armor l-am mai avut. o sa incerc outpost.

 12. ocsi

  @happyday
  Pai baga si tu la greu: PcTools, Private Firewall,Zone Alarm etc. Vezi care te aranjeaza si opreste-te la ala. Dar vezi, ca daca tot schimbi programele astea de securitate iti zapacesti windowsul. N-o sa mai stie nici care-i dreapta, nici pe unde-i stanga, … , saracul.

 13. bcman

  @happyday
  Recomand firewall-ul din bitdefender. De preferat Total Security.:))

 14. Gaby Grigore

  @bcman
  mersi de sugestie.Stiam site-ul dar nu am avut curiozitatea sa descarc acest Security Software Testing Suite..

 15. ocsi

  Dar pe unde o fi nick? S-a pierdut pe undeva. Cred ca leviteaza, se concentreaza si asteapta iluminarea ca sa intervina cu propuneri geniale.
  Alo!!! Nick!!!

 16. alex

  As dori si eu o licenta de vipre premium. Daca este cineva care nu il foloseste va rog trimiteti pe adresa de mail p_alecs@yahoo.com key ul multumesc mult.

 17. alex

  Mi-am luat pt mine o licenta dar as mai avea nevoie pt un alt laptop, mersi anticipat

 18. c@t@lin c

  Sorry ca raspund asa de tarziu la problema anterioara cu acel spy emergency , folosesc ca firewall OUTPOST PRO 673 , antivirus AVAST 5 , antispyware ( Spyware Terminator si Malwarebytes…..restul e confidential 🙂 , am rezolvat si cu Yahoo Messanger si nu am ultima versiune deoarece acel install de pe site este unul cu multe toolbaruri si de aceea folosesc versiunea 9 , adika acel yahoo clasic fara nimik in plus , cauza era de la firewall era un pik mai agresiv …..am dezinstalat acel program antispyware made in Slovakia ..lol:)

 19. Nick

  @c@t@lin c
  Ai o configuraţie dual quad core? 😆
  Si la cit de blindat e sistemul tău,cum naiba de mai ai şi probleme? 🙄

 20. c@t@lin c

  @Nick , nu am quad core doar un Pentium 4 la 3 Ghz , nici eu nu stiu cui a apartinut modemul primit de la Rds cu tot cu IP , probabil unii mai curiosi din fire au impresia ca ar fi un server sau ceva , de am zilnic port scanuri , majoritatea din China …. cred ca voi scapa de aceste probleme daca instalez un router cu firewall incorporat……:0

 21. ocsi

  Pare un produs bun (pacat ca am pierdut licenta de un an din promotia de aici – am sters-o din greseala). Firewall-ul este mai slabut, dar antivirusul este chiar foarte bun (din ceea ce ai prezentat tu). Pentru un utilizator casnic, cred ca este suficient.

Leave a Reply