Opera 10.50 – Rapid, dar… Nesigur

vulnerabilitate opera 10.50 Opera a lansat cu o rapiditate exagerata (dupa parerea mea) noua versiune a browser-ului lor si anume Opera 10.50 – cel mai rapid browser de pe Pamant.

Viteza este intr-adevar foarte mare, nou look este modern, de tip ribbon, si ofera si taskbar preview al fiecarui tab in superbar-ul windows 7.

Este un “pumn” puternic dat celor de la Mozilla, care fie vor lansa si ei foarte rapid Firefox 4.0 (ce promitea cam aceleasi noutati ca opera 10.50), fie vor incerca sa aduca lucruri noi (gen GPU rendering si altele).
Lasand la o parte lucrurile roz, popularitatea si boom-ul noii versiuni a atras si… vulnerabilitati de securitate.

Cercetatorii de la VUPEN Security au descoperit o bresa de securitate care poate fi exploatata prin atacuri de la distanta directionate spre un sistem vulnerabil.
opera 10.50


Aceasta problema este cauzata de o eroare de tip buffer overflow error la procesarea header-elor malformate de tip HTTP “Content-Length:” headers, ce poate face ca un atacator sa opreasca browser-ul sau sa execute cod arbitrar, prin pacalirea utilizatorului care viziteaza o pagina gazduita de un server web malitios.


Vulnerabilitatea a aparut si pe Secunia intre timp, iar dezvoltatorii Opera lucreaza la o solutie rapida.
Ei au sfatuit utilizatorii versiunii 10.50 sa activeze DEP (Data Execution Prevention) pentru a nu se expune riscului.
Din fericire, Opera este recunoscut ca browser-ul care remediaza cel mai rapid gaurile de securitate, asa ca probabil in maxim 1 saptamana utilizatorii acestui program vor putea sta mult mai linistiti.


DOWNLOAD Opera 10.50:
https://www.opera.com/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

46 responses to “Opera 10.50 – Rapid, dar… Nesigur”

 1. happyday

  gaby grigore

  am inteles ca modulul ala e pentru a trimite sau primi fisiere , muzica bagata la share poate fi ascultata chiar in browser de catre destinatar ( piesele nu mai trebuiesc descarcate pentru a fi ascultate), chestii de-astea…

 2. Gaby Grigore

  @happyday
  Exact.Sharing fisiere,streaming audio si video,chat si chiar webhosting pe propriul pc.Desi cei de la Opera spuneau ca vor revolutiona internetul cu asa ceva cred ca multi ce au in pc acest browser nu folosesc acel modul.Eu zic ca e foarte folositor si ideea e chiar foarte buna.Merita sa-i dati o sansa si sa il incercati.

 3. Opera 10.50 Final | Windows pentru începători

  […] poate fi exploatată prin atacuri de la distanţă direcționate spre un sistem vulnerabil.” (citiţi articolul complet aici pe FaraVirusi.com, acesta fiind şi sursa de inspiraţie a acestui […]

Leave a Reply