Actualizari de Securitate de la Microsoft pe luna Martie

actualizari microsoftCa de obicei, la inceputul fiecarei luni, Microsoft pune la dispozitia utilizatorilor proprii, actualizarile pentru principalele produse: Office si Windows.
Actualizarile de securitate din aceasta luna sunt evaluate ca fiind importante si permit unui atacator sa controleze un PC de la distanta.

 • MS10-016 – Vulnerabilitate in Windows Movie Maker ce poate permite Executarea de Cod de la Distanta. Aceasta actualizare remediaza vulnerabilitatea descoperita in produsele Windows Movie Make si Microsoft Producer 2003. Windows Live Movie Maker, disponibil pentru Windows Vista si Windows 7, nu este afectat.
  Un fisier special conceput, care este rulat pe un sistem compromis poate duce la exploatarea acestei brese de securitate.
  Rularea pe un cont cu drepturi limitate are un impact redus asupra PC-ului.
 • MS10-017 – Vulnerabilitati in Microsoft Office Excel ce permit de asemenea executarea de cod de la distanta. Acest update rezolva sapte vulnerabilitati din acest program. Vulnerabilitatea permite, dupa rularea unui fisier infectat, ca atacatorul sa preia controlul total al PC-ului.
Daca utilizati unul din programele enumerate: Windows Movie Maker, Microsoft Office Excel sau Microsoft Producer 2003, folositi Windows Update pentru a descarca si instala aceste actualizari ce vor spori securitatea sistemului.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Actualizari de Securitate de la Microsoft pe luna Martie”

 1. Alex

  Este afectat si Office 2010 ? Sau numai 2003 ?

 2. Sorin

  Având un firewall puternic şi ştiind foarte bine să-l utilizez, mi-e imposibil să cred că cineva îmi poate controla pc-ul, părerea mea, şi chiar dacă or fi hackeri care chiar sunt atât de inteligenţi să facă asta, nu cred că îşi bat capul cu pc-urile noastre… se ştie unde bat acei hackeri foarte deştepţi.

 3. Nick

  @Sorin
  Spune-mi şi mie ce Firewall foloseşti?Ca,zău, dacă nu crap de curiozitate… 🙄

 4. happyday

  @sorin

  ai dreptate…sunt ferm convins ca inteligentii aia nu-si bat capu’ cu pc-ul meu (desi aveam unele dubii pana la comentariul tau)…da’ daca dau peste un hacher mai prostovan ce ma fac? ca io n-am firewall asa puternic si nici nu stiu bine a-l utiliza…

 5. Sorin

  Stai tu liniştit happyday că n-ai cu fişiere atâta de importanta încât să intereseze pe vreun hacker.

 6. BEsmart

  Sorin.Din cate il cunosc pe happy… mi-a trezit ceva banuieli cum ca ar detine in coproprietate un server al NASA cu informatii superclasificate asa ca, temerile lui de a nu fi atacat de vreun “hacker prostovan” sunt pe deplin justificate.Nu de alta dar ” jackerii nestiutori” pot compromite proiecte inaltatoare ,primul exemplu care-mi vine in creier(atunci cand cei 2 neuroni de care dispun realizeaza sinapsa)fiind acela al primului pas omenesc pe Luna.Sau asta s-a intamplat deja?:))

 7. happyday

  @besmart

  presupun ca , din cele doua postari aproape identice, una ai realizat-o cu primul neuron si cealalta cu soatza lui sinapsicioasa. dupa cate vaz io, perspectivele sa-ti dezvolti sistemul nervos central sunt extrem de promitatoare. 😆

 8. Nick

  @BEsmart
  Pe lingă faptul ca deţine un server,îl cred în stare pe Happyday sa-i mai fi şi suflat lui Armstrong replica aia cu “mult noroc domnule Gretzky” ! 😆
  PS.Cum te ştiu un tip extrem de capabil,aştept nerăbdător replica ta ! 😈

 9. BEsmart

  @Nick.Daca sotia venerabilului domn Gretzky s-a tinut de cuvant ,atunci blagoslovita fie ziua cand Neil puse piciorul pe astru.That happyday for Mr. Gretzky:)

 10. Nick

  @BEsmart
  😆
  PS.Am uitat sa-ţi zic ca pe serverul ala Happyday îşi păstrează,în deplina siguranţă (cel puţin asa crede el 😉 ),kitul ala de MSE de la Bill… 😆

Leave a Reply