[CONCURS] Castiga o licenta Sunbelt Personal Firewall

XtremPC te provoacă la un nou concurs. Premiile constau in 10 licente pentru Sunbelt Personal Firewall.

Fosta denumire a programului Sunbelt Personal Firewall este Kerio Personal Firewall (KPF). Kerio vroia sa renunte la acest program dar a fost achizitionat de Sunbelt Software si a fost salvat de la „disparitie”
sunbelt firewall

Sunbelt Personal Firewall utilizeaza anumite componente cheie pentru a proteja calculatoarele.

Securizarea traficului in retea

Componenta “Network Security” controleaza toate comunicatiile din interiorul retelei locale precum si dintre calculatorul dumneavoastra si Internet. “Network Security” permite aplicarea a doua tipuri de reguli:

 • Pe aplicatie – permite sau blocheaza comunicatiile in retea pentru o anumita aplicatie.
 • Filtrarea Pachetelor – permite sau blocheaza comunictiile in retea pentru anumite tipuri de pachete transmise/primite.

Sunbelt Personal Firewall include un set de reguli de securitate predefinte (ex. pentru DNS, DHCP, etc.). Aceste reguli sunt separate de regulile definite de utilizator si pot fi activate sau dezactivate in orice moment. De fiecare data cand Sunbelt Personal Firewall detecteaza trafic care nu se incadreaza in niciun criteriu specificate de reguli, utilizatorul va fi intrebat daca doreste sa permita sau sa blocheze respectiva comunicare. In acest moment poate fi creata o regula pentru aplicatie sau de filtrare a pachetelor.

Blocarea in functie de comportament
Componenta “Behavior Blocking” controleaza aplicatiile rulate, monitorizand urmatoarele tipuri de evenimente:

 • Aplicatiile rulate
 • Inlocuirea fisierelor executabile ale unei aplicatii
 • Aplicatiile rulate de alte aplicatii

In cazul traficului in retea, puteti defini reguli pentru fiecare aplicatie in parte. Aceste reguli permit sau blocheaza anumite tipuri de comunicatii. In cazul in care o comunicatie sau un eveniment nu se incadreaza in niciuna dintre reguli, este ceruta interventia utilizatorului, pentru a permite sau bloca respectiva comunicatie.


Network Intrusion detection and Prevention (NIPS)
Sistemul de identificare si prevenire a intruziunilor in retea (NIPS) poate detecta, bloca si loga toate tipurile de intruziuni cunoscute. Sunbelt Personal Firewall utilizeaza o baza de date ce contine toate tipurile de intruziuni cunoscute si care este actualizata in mod frecvent, fiind inclusa in noile versiuni ale progamului firewall.

Host Intrusion detection and Prevention (HIPS)
Sistemul de prevenire si detectare a intruziunilor in calculator (HIPS) detecteaza toate incercarile de utilizare a aplicatiilor rulate ce incearca sa execute cod malitios.

Filtrarea continutului web
Aceasta componenta contine urmatoarele caracteristici:

 • Blocheaza reclamele  (in functie de regulile URI/URL) precum si alte elemente web
 • Blocheaza ferestrele de tip pop-up
 • Blocheaza rularea scripturilor  (JavaScript, VBScript)
 • Protejeaza calculatoarele de cookies nedorite si opreste acesarea informatiilor private prin intermediul formularelor online. Se pot defini reguli specifice pentru servere de incredere si pentru cazurile in care filtrarea poate cauza diferite erori.

Protectie la pornirea calculatorului
Componenta “Boot time protection” protejeaza calculatoarele chiar si atunci cand programul firewall nu este pornit (ex. in timpul unei reporniri a sistemului sau atunci cand este instalata o versiune noua a programului firewall).

Pentru a participa la acest CONCURS, avand sansa de a castiga una din cele 10 licente Sunbelt Personal Firewall, accesati link-ul urmator:
https://www.xtrempc.ro/2010/04/01/concurs-nou-vipre-personal-firewall/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

21 responses to “[CONCURS] Castiga o licenta Sunbelt Personal Firewall”

 1. happyday

  radule

  ori esti extrem de pasionat ori sunt eu un fan iremedial pierdut in lumea blogului : din momentul postarii mai erau 51 min pana la Lumina Invierii iar din momentul asta mai sunt doar 10 min. eu unul prefer linistea unui Paste fara lumanari si fara ipocrizie. prefer linistea din sufletul meu unei prezentari formale la biserica.
  tu?

 2. Cata

  Am participat si eu. Sper ca o sa castig ! Sunt 100% sigur ca am raspuns corect.

 3. Cata

  @happyday
  Poate ca Radu a postat acest subiect pe blog pentru ca e responsabilitatea lui de administrator sa posteze subiecte pentru vizitatori, mai ales unele asa importante ca asta si dupa asta poate ca a plecat la biserica sau cinestie ca e treaba lui ce a facut dupa asta pana la urma.

 4. happyday

  @cata
  multumesc de raspuns 🙂 .

 5. Nick

  @Radu
  Corect,până la ultima virguliţă… 🙄

 6. 007

  de ce trebuie sa participi la un concurs sa obtii firewalul asta?! comodo este free si infinit mai bun.asa ca…

 7. Nick

  @007
  …tu nu participi!
  Si care este rolul postării tale? 🙄

 8. happyday

  @radu

  cu online armor m-am lamurit…versiunea free e aiurea…totusi, ultima versiune comodo e la fel de stresanta? ca nu mai am de ales decat intre asta si outpost pe care l-am avut si nu m-a impresionat foarte tare. culmea e ca, in ultimile 2 sapt am folosit mcafee care are un firewall beton bag seama 🙂 . de aia mi-au incalecat astia ip-ul si mac-ul. 🙂

 9. Cata

  La Online Armor ( free ) am observat ceva ciudat. Nu tine minte toate deciziile pe care le iei in legatura cu blocarea sau lasarea accesului unor programe la internet. De exemplu ma tot sacaie cand incearca o componenta de la Avast sa se conecteze l-a internet. Eu setez sa tina minte si ii permit accesul ca e vorba de antivirus si nu de vreun virus sau program necunoscut, dar cand incearca iar sa se conecteze, iar ma anunta. Cateodata l-a unele programe pe care le-am incercat, de exemplu cand am dezinstalat Advanced SystemCare, nici macar nu mai arata acea obtiune ca sa bifez sa tina minte decizia mea, ci trebuie sa dau click pe Allow de vreo 40 de ori pana sa “inteleaga” ce vreau eu ca altfel nummerge sa instalez sau sa dezinstalez programul respectiv. Chestia e ca nu arata componente sau fisiere diferite care au nevoie de internet atunci cand dau click pe Allow ci arata acelasi fisier de zeci de ori, deci nu e ceva normal sau obijnuit. Acest lucru a aparut cand a iesit o noua versiune si anume versiunea 4.0.0.35. Ma enerveaza l-a culme cand apare o noua versiune a unui nou program si acea versiune noua, care se presupune ca iti v-a face viata mai usoara, defapt te enerveaza cu noile erori aparute si de multe ori erori care nu existau la versiunea mai veche. Sa luam Avira 10 de exemplu. Cand aveam versiunea 9 totul era in ordine si cand am intalat noua versiune, Windows-ul imi mergea mai greoi si ironic, are o detectie mai proasta decat versiunea 9. Cum de stiu asta. Am testat veriunea noua in VirtualBox contra a 9 site-uri infectate. Un test micut si cu aceleasi site-uri infectate am testat versiunea 9 cand era. Avira 9 a invins 8 din 9 si Avira 10 doar 6 din 9. Cand a urmat sa verific al treilea site care era l-a rand, Windows-ul s-a prabusit si a aparut eroarea Blue Screen of Death si nu am mai putut restaura nimic, nici macar in safe mode. Virusul pe care il continea al treilea site a cauzat asta, acelasi virus pe care Avira versiunea 9 reusise sa-l prinda, l-a fel si Avast si Comodo au reusit ( AVG nu a reusit, dar cel putin nu a cauzat eroarea Blue Screen of Death ). Cand am reinstalat Windows-ul am reluat micul test incepant cu al patrulea site ( nu am riscat sa verific iar al treilea site ) si a mai ratat 3. Deci Avira versiunea 10 a ratat 6 din 9 virusi si versiunea 9 a ratat 8 din 9. Cu Avira 10 am dat o scanare duap asta si a gasit doar un virus din cei 4 nedetectati de protectia in timp real.

 10. 007

  @nick nu cred ca trebuie sa-ti cer tie aprobarea pentru un comment…esti cam rautacios .tipic pentru un tip frustrat care isi traieste viata in fata pc-ului.comment-ul meu a fost doar un punct de vedere nu trebuie sa mi-l crititici tu.tu sa-ti vezi in continuare de viata ta virtuala si de inamiciii tai cibernetici.(nu te obosi sa raspunzi fiindca nu o sa citesc)

 11. happyday

  @nick

  nu-ti pare cunoscut genul asta de postare? unde am mai vazut expresii de-astea: “tip frustrat care-si traieste viata in fata pc-ului” si “nu te obosi sa raspunzi fiindca nu o sa citesc”? 🙂

 12. happyday

  sssst (sa n-auda nevasta)…am instalat comodo dar n-am apucat sa-l configurez (ca vru film deh)…si minunea imi cerea 49 de accepturi ca sa ruleze un player…asa ca l-am scos…de dracii nevestei…il reinstalez si-l configurez la noapte dupa ce se culca…ii prepar surpriza pt. maine…cat despre sandbox am cetit si articole mai vechi de pe blog da’ cred ca n-am minte destula ca sa pricep cum e cu nisipu’…da sssst (sa n-auda nevasta) 🙂
  in plus am si o belea cu astia de la microsoft: imi baga mesaj ca trebuie reinstalat win-ul sau reactivata licenta telefonic…le-am trimis mail sa-si revina… 🙂

  sssst ! ca vine !

  ps: Pan’s Labyrinth nu e un film tocmai potrivit pentru Paste dar merita vazut 🙂

 13. Nick

  @happyday
  Avem de a face cu un adevărat cameleon,aici!Ştii,el îşi schimba mereu nickname-urile,dar gândirea lui,rămâne la acelaşi şablon,mereu!E plafonat,tipu’,atâta poate…
  🙄

 14. Nick

  @happyday
  Ai OEM? 😆

 15. happyday

  @nick

  ti-as propune ca, macar in zilele astea, sa nu fim rai. mai ales ca tipul trebuie apreciat: si-a desfacut singur camasa de forta numai pentru a posta comentariul asta. spre deosebire de noi care trebuie sa cerem intotdeauna voie de la gardian ca sa putem povesti ceva pe-aicea… 🙂

 16. happyday

  @nick

  niet. retail si ultimate. sunt un achizitor stupid: cand fac o investitie iau ce e “best of” din gama chiar daca optiunile nu imi sunt, pe moment, foarte utile.
  atata minte am, ce vrei ! 🙂

 17. Cata

  S-ar putea sa nu castig acea licenta binenteles si vreau sa scap de Online Armor ca a cam inceput sa ma streseze. De aceea vreau si eu sa stiu daca merita sau daca e mai bun PC Tools Firewall ( free ) ? Am vazut un test facut anul trecut si PC Tools Firewall si Comodo erau l-a egalitate si pe primul loc, dar acum cum or fi ? Am avut o data o problema sau asa cred, cand am intrat pe un site si cineva a “vazut” poate ce informatii stocate am eu in calculator. Stiu asta pentru ca mai cunosteam eu oameni pe messenger care stiau de acel site si de pericolul care e atunci cand intrai pe el si mi-au spus cand am pomenit de site unora si mai ales ca unii si-au dat seama ca le-au fost furate informatii importante si ca firewall aveau Zone Alarm, cum aveam eu atunci, asa ca nu e greu de crezut ca e posibil sa fi patit si eu la fel. Nu mai exista in ziua de azi acel site, dar nu se stie cand voi mai intra pe unul ca ala fara sa stiu cum e de fapt. De aceea sunt interesat sa am un firewall bun. Comodo nu pot sa-l instalez pentru ca nu stiu de ce dar nu imi mai merge driverul video cum trebuie cand am Comodo si imi dau seama de acest lucru cand incerc sa joc un joc, iar cand dezinstalez Comodo, totul e iar normal.

 18. cobra

  @ Radu
  Avand in vedere ca sunt aproape pe dinafara la capitolul firewall (si nu sunt singurul in aceasta situatie) iti propun tie (care este maestrul de ceremonii) ca in putinul tau timp liber sa realizezi (cu ajutorul nepretuit al altor colaboratori de pe acest portal) un tutorial pe Tips & Tricks legat de setarile care se pot face celor mai intalnite firewall-uri, in general, si la Comodo, in special (ca doar pentru acesta muncesti).
  Si cine are nelamuriri, comentarii sa fie directionat prima data acolo.
  Ce zici, e fezabil?

Leave a Reply