Microsoft Security Essentials a picat testul VirusBulletin pe luna aprilie

virus bulletinVirusBulletin este o revista dedicata securitatii IT, cu prima aparitie in anul 1989. Din 1991 a organizat anual conferinte la care participa elita producatorilor de produse de securitate IT.
In plus, testele sale comparative pe programe antivirus au devenit un standard recunoscut de toti producatorii.

In luna aprilie 2010 a avut loc un alt test pe un sistem de operare Windows XP, la care au participa 60 de programe antivirus, un numar spectaculos de mare fata de testele precedente, unde erau evaluate in jur de 28-30 de produse.


Testul consta in evaluarea detectiei pe un set de virusi In the Wild โ€“ ITW (foarte raspanditi) si pe alt set de virusi zoo (virusi cu o rata de raspandire mai mica). In plus se testeaza si rata de detectii fals pozitive (fisier curat clasat in mod eronat ca fiind infectat) pe un set de fisiere neinfectate.

Iata ce produse au picat testul in aceasta luna:

Zone Alarm Suite (Check Point) (1 virus ITW ratat)
a-squared (974 virusi ITW ratati si 1 alarma falsa)
F-Prot (1 alarma falsa)
Ikarus (973 virusi ITW ratati)
Kaspersky Anti-Virus 6 for Windows Workstations (1 virus ITW ratat)
Lavasoft Ad-Aware Professional Internet Security (2 virusi ITW ratati si 2 alarme false)
Microsoft Security Essentials (1 virus ITW ratat)
Norman Security Suite (110 virusi ITW ratati si 3 alarme false)
VIPRE Antivirus Premium (2 alarme false)

Am amintit doar cele mai relevante produse antivirus testate, care au picat acest test. Alte produse testate: (Alwil avast!, AVG, BitDefender Security, BullGuard, CA eTrust, eScan Internet Security, ESET NOD32, F-Secure Anti-Virus, G Data AntiVirus, K7 Total Security, Kaspersky Anti-Virus, McAfee VirusScan, etc) au primit distinctia VB 100%, reusind o detectie buna conform standardelor VirusBulletin.


Trei ratari notabile sunt cele ale a-squared, Microsoft Security Essentials si Kaspersky Anti-Virus 6 for Windows Workstations.

In ceea ce priveste produsele Kaspersky, versiunea KIS 2010 pentru utilizatorii casnici a trecut cu brio testul, ceea ce inseana ca cele doua produse utilizeaza semnaturi si\sau motoare de detectie euristica diferite.
A-squared, in schimb, surpdinde printr-un numar mare de virusi ratati, dat fiind faptul ca se remarcase in ultima vreme printr-o detectie extraordinar de mare. Motorul folosit, Ikarus este se pare in declin, dar speram ca pe viitor a-squared sa pluseze din nou prin detectie.
Antivirusul celor de la Microsoft a ratat pe putin distinctia VB 100% si poate ca unii vor gandi: “eh… a ratat doar un virus din multi altii, nu e mare paguba”.
Totusi, VirusBulletin utilizeaza doua seturi de virusi, cei ITW, care sunt foarte raspanditi si pe care in mod teoretic orice companie antivirus trebuie sa-i detecteze avand in vedere prevalenta lor si impactul puternic asupra calculatoarelor din intreaga lume. Acest set este bine ales si orice ratare de aici poate insemna sute de mii sau milioane de utilizatori infectati.
Al doilea set cuprinde virusii “zoo”, care fie nu sunt foarte raspanditi, fie nu prezinta un grad ridicat de pericol. De aceea nici nu sunt luati in considerare la clasamentul final.

Alte detalii si rezultatele complete le gasiti aici: https://www.virusbtn.com/vb100/archive/2010/04

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “Microsoft Security Essentials a picat testul VirusBulletin pe luna aprilie”

 1. happyday

  si totusi mse ramane alternativa mea de nadejde ๐Ÿ˜€ . l-am utilizat suficient cat sa-mi dau seama ca raportul detectie/devirusare e optim. or sa remedieze cei de la microsoft si problema asta ca au resurse destule ๐Ÿ™‚ . pentru un utilizator care are o licenta windows combinatia mse+firewall (online, comodo, outpost) e cea mai buna solutie. cu precizarea ca, la mine, online armor nu s-a prezentat suficient de bine pe w7. iar dupa mse nu au detectat nimic nici avira (asta a ajuns sa ma enerveze…e autistul satului) nici gdata, nis, f-secure, avast,kis, mcafee, etc… bitdefender nu l-am incercat ca am licenta la el si stiu ca e inutil ๐Ÿ˜†

 2. Shakalu

  Si Panda? nu s-a bagat?

 3. Nick

  @Happyday
  Sunt ferm convins ca ลŸi dacฤƒ rata MSE-ul vreo 20 de ITW,tot alternativa ta de nฤƒdejde rฤƒmรขnea…. ๐Ÿ˜†
  PS.Cit iลฃi da Bill pentru reclama ? ๐Ÿ™„

 4. Florin

  Radu, cum vine faptul ca Kaspersky “a trecut cu brio” testul VB? Eu stiam ca la VB, ori treci, ori ba. Poti sa imi dai mai multe detalii daca stii?

 5. Mikay

  nici MBAM nu a fost testat?

 6. laxinuver

  Sau Avira,nu a fost testat?

 7. Florin

  @Radu
  Ok, multumesc pentru raspuns.

 8. Vlad

  mneaaaa tot pe MSE raman ๐Ÿ™‚ e gratuit, bun si de incredere + nu consuma resurse (nu ca mi-ar pasa), decat sa iau Nod32 ๐Ÿ˜ sau Kaspersky care imi incetineste viteza de download, bitdefender care ingreuneaza Explorer-ul sau Norton care imi da de cap cu o groaza de alarme false, mai bine ma lipsesc ๐Ÿ˜ Microsoft ramane pe PC-ul meu pana apare Kaspersky 2011 (pe care il voi tine doar in perioada de test)

 9. Observatorul

  Am avut NOD32 cu licenta si stateau virusii si troienii nestingeriti pe langa el. MSE mi-a curatat calculatorul de 6 troieni si un virus. Si in plus nu e sugativa de resurse. Si apoi, pentru ca am licenta pe windows mai e si gratuit. Asa ca decat avast, avg sau avira. Il prefer pe asta. Asa ca virus buletin e ca testul elanului la LOGAN ๐Ÿ™‚ EU va recomand licenta si MSE. Cel putin acasa nu vad de ce ar da cineva 100 si ceva de lei pe antivirus. Poate asa mai scapam de spam.

Leave a Reply