Virusi care cer Bani – atac asupra utilizatorilor BitTorrent

Utilizatorii retelei de partajare a fisierelor de tip torrent sunt in acest moment victimele unor atacuri ce seamana cu antivirusii rogue. Victime… mai mult sau mai putin, pentru ca descarcarea unor fisiere ilegale este prin ea insasi un risc asumat.
Metoda de a actiona este aproape identica: mesaje false afisate pe ecranul victimei, care sunt menite sa sperie, iar pentru a rezolva presupusa problema este solicitata o suma de bani.

Astfel, ICCP Foundation pretinde ca este o companie internationala din Elvetia. Afirma ca “sunt dedicati promovarii beneficiilor culturale si economice ale copyright-ului” si drept urmare lupta impotriva hotilor, care descarca fisiere din reteaua torrent.

Nu se stie cu precizie ce fisier sau prin ce alta metoda se raspandeste atacul, insa ceea ce este cert este ca utilizatorul va vedea o imagine ca cea de mai jos. Se banuieste totusi ca ar fi implicat fisierul: C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\IQManager\iqmanager.exe
Aceasta este o asa-zisa alerta ce atentioneaza asupra faptului ca utilizatorul a fost prins descarcand materiale piratate.

Virus pentru BitTorrent

Sunt atentionati (cu un scop precis de altfel) ca aceasta infractiune se pedepseste cu 5 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 $. Cu toate astea, norocul nu ii ocoleste cu totul si in schimbul unei “infime” sume de 400$, li se ofera iertare deplina.
Pentru aceasta se completeaza un formular cu datele personale, cont-ul bancar, etc.


Si iata cum unii pot castiga usor “bani online”. Poate ca in spatele “afacerii” sta chiar un fost creator de antivirusi rogue reprofilat… cine stie.

Sursa: TorrentFreak

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Virusi care cer Bani – atac asupra utilizatorilor BitTorrent”

 1. Costin

  @Radu
  Salut!Te-am adaugat la blogroll pe blogul meu si m-am gandit sa iti zic ……..poate tu nu vroiai.Blogul meu : https://greculet.wordpress.com/ Si as avea si eu o intrebare : Nu stii cumva daca cei de la avira vin cu vreo licenta gratuita?

 2. Cata

  Sunt multe site-uri care copiaza site-ul oficial bittorent. Probabil ati observat la versiunea actuala de bittorent ca la inceput arata un mesaj in care spune ca multi oameni falsifica programul ca sa va ia banii si arata care este site-ul oficial al bittorent-ului si multe alte lucruri prin care sa va dati seama daca e bittorent care trebuie sau nu. Daca nu apare acest mesaj inainte sa-l instalati, adica inainte sa dati mai departe next, inseamna ca nu e bottorent cel original. Va recomand sa descarcati bit torent de pe softpedia.com ca de acolo e cel mai sigur.

 3. Virusi care cer Bani – atac asupra utilizatorilor BitTorrent

  […] Virusi care cer Bani – atac asupra utilizatorilor BitTorrent apartine blog-ului: FaraVirusi.com […]

 4. happyday

  preotii catolici mai ofereau “indulgente” de-astea in evul mediu 😀 .

Leave a Reply