Dr. Web Antivirus 6 – Primele impresii + Test al Detectiei

dr. web 6 logoDr. Web este un producator rus de programe de securitate, probabil nu atat de cunoscut in Romania. Ceea ce probabil cunoasteti bine este utilitarul Dr. Web CureIT, un excelent program pentru dezinfectia unui PC virusat.
Este binecunoscuta capacitatea avansata de curatare a unei infectii active a programelor Dr. Web si Kaspersky.

De curand, a fost lansata versiunea 6 a acestui produs. Cea mai semnificativa modificare incorporata in produsele Dr. Web 6 este modificarea SpIDer Guard, protectia in timp real. Acum ofera suport pentru versiunile Windows pe 64-bit, iar performanta si eficienta antivirusului sunt imbunatatite, lucru obtinut prin optimizarea interactiunii dintre motorul antivirus si scanner-ul in timp real. Acum serviciul Scanning Engine proceseaza solicitarile de scanare ale tuturor componentelor antivirusului.

dr. web 6 file monitor

dr. web 6 file monitor

Dr.Web SpIDer Mail a suferit de asemenea anumite schimbari. Acum modulul SpIDer Agent contine doua moduri de operare: user mode si administration mode.


A fost introdus si modulul firewall care porneste implicit in modul training mode, alertand utilizatorul pentru a crea reguli cand o aplicatie doeste conectarea la internet. Mai sunt disponibile doua moduri: blocarea si permiterea conexiunilor necunoscute.
Este prezenta o configurare detaliata a regulilor de filtrare si se poate ajusta protectia dupa dorinta fiecarui utilizator.

dr. web 6 firewall

Consumul de resurse este redus si astfel are un impact minim asupra sitemului. Viteza de scanare este buna, avand setari detaliate pentru fiecare tip de malware identificat, precum si o sectiune de “locatii excluse”.

dr. web 6 scanare

Ceea ce pare ciudat poate pentru un asemenea program este lipsa unei interfete grafice principale din care se pot accesa toate modulele si\sau accesa statistici, carantina, setari.
La Dr. Web modulele se pot accesa prin click-dreapta pe icon-ul din system tray.

dr. web 6 tray

In ceea ce priveste rata de detectie, nu este chiar atat de grozava pe cat este rata de dezinfectie.
Am facut un test pe 17525 mostre de virusi, din care a detectat 15662, deci un procent de 89.3%.


Pentru a descarca si testa Dr. Web Antivirus sau Dr. Web Security Space accesati link-ul urmator:
https://download.drweb.com/?lng=en

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

8 responses to “Dr. Web Antivirus 6 – Primele impresii + Test al Detectiei”

 1. happyday

  pare nitel cam primitiv. plus ca detectia nu e cine stie ce.

  1. sumomanu

   detectia poate, insa la dezinfectie, mi-a scos niste chestii pe care nu reusisem sa le rezolv nici cu antivirusul nici cu AntiMalwarebytes

 2. ocsi

  Radu
  Scuze ca postez aici, dar nu stiu unde in alta parte. Vezi ultimele rezultate de pe matousec.com. Daca le-ai prezentat poti sa stergi aceasta postare, daca nu, poate te intereseaza si poate -i intereseaza si pe ceilalti. Online Armor Free 4.0.0.35 a scos un rezultat excelent, urmat fiind de Malware Defender 2.6.0 si Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.736.
  https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

 3. ocsi

  Da, vorba lui happyday, pare cam primitiv. Detectie slabuta, dar acum depinde ce vrei mai mult. Sa fie detectia mai buna sau dezinfectarea. Ideal ar fi ca ambele capacitati sa fie foarte bune, dar … Personal prefer un produs cu detectia mai buna pentru ca pentru dezinfectare gasesti diverse utilitare si/sau programe excelente.

 4. cosmin

  radu te rog poti sa imi spui si mie cand va lansa nod32 o noua versiune ????

 5. darkangel7017

  Dr. Web vers. 5.0 (1an gratuit) cu posibilitate upgrade vers. 6.0 aici: https://www.techgravy.net/2010/04/drweb-for-windows-50-free-product-key.html

 6. Dr.Web Antivirus 6 – un an licenta GRATUITA

  […] la feed-ul RSS pentru a primi noutatile de pe aceasta pagina.V-am prezentat acum cateva zile Dr.Web for Windows 6, un antivirus excelent ca devirusare, cu o detectie acceptabila. Acum puteti sa-l aveti cu licenta […]

Leave a Reply