[Solutie] O Noua Vulnerabilitate Critica afecteaza Adobe Reader

adobe reader iconDesi acum cateva zile Adobe a lansat versiunea 9.3.2 pentru a remedia niste probleme de securitate, exista una noua, care este exploatata de un virus. Cateva mii de utilizatori au fost deja infectati si nu exista inca un patch oficial.

Care este mecanismul de raspandire? Victima primeste un fisier pdf, pe care il deschide. Acesta solicita descarcarea unui nou fisier .pdf denumit “Royal_Mail_Delivery_Notice.pdf” (probabil ca denumirea poate varia)
Problema este ca ultimul fisier contine un executabil, care odata rulat va infecta PC-ul.
Adobe alerteaza la rularea unui executabil, insa nu este o masura suficienta pentru ca majoritatea vor apasa “Yes” si virusul va fi instalat nestingherit.
Foxit PDF Reader a fost si el vulnerabil, ruland executabilul direct fara alterarea utilizatorului. Intre timp a fost insa lansata versiunea 3.2.1 care remediaza problema.


Pentru a va proteja de aceasta noua bresa de securitate si de pericolele ce rezida de aici procedati astfel:
deschideti Adobe Reader, navigati la Edit > Preferences, selectati Trust Manager din categoriile listate in partea stanga si debifati optiunea “Allow opening of non-PDF file attachments with external applications”. Apasati apoi butonul OK.

vulnerabilitate adobe reader 9.3.2

Mai exista totusi doua alternative, in afara de Foxit PDF, care sunt cu mult mai securizate si nu sunt afectate de aceasta vulnerabilitate: PDF – XChange Viewer sau Sumatra PDF Viewer


Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “[Solutie] O Noua Vulnerabilitate Critica afecteaza Adobe Reader”

 1. eugen

  Multumesc Radule,aveam Foxit reader si l-am si inlocuit imediat cu PDF Xchange viewer,mersi inca odata pentru promptitudine

 2. Vyber

  @Radu vulnerabilitatea din Foxit Reader a fost reparata pe 1 Aprilie.. esti in urma rau 😉

 3. Costin

  @Radu
  Iti multumesc ca ai facut acest articol.Chiar aveam unele probleme cu adobe reader si nu mai stiam ce sa fac ca mereu imi aparea sa descarc un nou fisier .pdf.
  SI…..o replica la ce a spus “Vyber” : Romania este mare si multi nici acum nu stiu de aceasta vulnerabilitate in adobe reader.

 4. laxinuver

  Multumesc pentru articol si vreau sa te anunt ca de doua zile nu reuseam sa intru pe site,am crezut ca este o problema cu el,poate a cazut sau ceva dar banuiam ca ar putea fi si altceva de la mine de la calculator,ma gandeam la protectia Malwarebytes,am programul instalat complet de aproape o luna si primul lucru pe care l-am observat a fost ca-mi blocheaza deschiderea unor site-uri dar fara sa afisesze ceva pentru asta gen Avira,pur si simplu nu se deschid ca atunci cand nu ai conexiune si asta se intampla acum si cu faravirusi.com.

 5. geo

  cu Adobe-ul is probleme ca si cu IE, e cel mai utilizat … desi cred ca-l dezinstalez, are de 10x mai mult decat FoxIt care e mai sprinten (chiar si la update)

Leave a Reply