Nero 10 este adware !

neroNero, popularul program de “ars” CD-uri, DVD-uri si alte tipuri de medii optice de stocare a ajuns la versiunea 10.
Dupa cum ii spune si numele: Nero Multimedia Suite, integreaza o multime de aplicatii, nu e de mirare ca un kit functional are undeva la 220 MB.

Ofera editare video si audio, backup de date, optimizarea performantelor sistemului, inscriptionare unitati optice, etc.


Nu voi face totusi o prezentare a sa in cele ce urmeaza, ci doar va voi atentiona asupra faptului ca este adware.
Mai precis, instaleaza Ask Toolbar si schimba home page-ul browserului, fara nici o atentionare.
In plus, nu exista nicio posibilitate de a nu instala acest toolbar nedorit.

nero este adware

Majoritatea programelor care includ Ask Toolbar au decenta de a intreba utilizatorul sau cel putin ofera posibilitatea de a nu-l instala inca de la inceput.


Nero nu face asa ceva si tactica lor de a instala diverse “chestii” fara acordul utilizatorului este cel putin dubioasa.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

21 responses to “Nero 10 este adware !”

 1. mac

  Pfui, ce gafa ai facut! Cum sa nu existe optiune de refuz a instalarii barei Ask Toolbar! Pai are o bifa pe care trebuie sa o indepartezi! Tocmai am instalat si eu versiunea trial si te asigur ca nu bara Ask Toolbar nu apare in nici un browser. Eu folosesc Safari insa am verificat si pe Firefox dar si pe IE si nu am nici o bara instalata.

 2. Cata

  Asa e si la versiunea gratuita de Nero. Eu in trecut am avut versiunea 6, 7, 8 si 9 si acelea aveau obtiunea de refuzare a toolbarului. Eu personal am renuntat de mult la Nero si acum folosesc DeepBurner si e gratuit. Nu are asa de multe obtiuni cum are Nero, dar eu nu am nevoie decat de obtiunile de baza oricum. Daca vreti unul cu obtiuni la fel de multe cum are Nero, folositi Ashampoo Burning Studio Free ca e gratuit si e chiar bun. A si apropo, la Ashampoo Burning Studio Free, trebuie sa va inregistrati gratuit ca sa primiti licenta gratuita, asemanator ca la Avast.

  1. mac

   Corect! In plus, la Ashampoo nu am vazut mesaje de genul “Could not perform disk at once” bla, bla…

 3. Devirusare

  Cine stie sa despacheteze kitul scapa de junk.

 4. Andrei M

  Totusi, cine mai foloseste Nero ? Sincer, acum 4-6 ani era super, era singurul burner care il foloseam, nici nu cunosteam altii. Acum e o mare porcarie, am trecut pe Ashampoo, desi cred ca voi trece pe ceva free si simplu.

  1. happyday

   dap…e cam marisor si impopotonat cu tot felul de zorzoane pe care nu le foloseste nici naiba. totusi, pentru mine ramane cel mai de incredere burner. iar versiunea 9 are o varianta gratuita. 🙂

 5. Leo
 6. Nick

  @Andrei M
  Rezolvarea dilemei tale are acum , un nume : InfraRecorder ! 😉

 7. Salutare......! Anti-Malware......?

  totusi, chiar natii auzid de acesta varianta de ,care este cel mai buna si este curat si cel mai reusit burner si nare nici macar stresantul de optiune…? Ask Toolbar, si intredevar unele programe de anti-virus si inspecial NOD32 ilgaseste ca infectie adaware……. va sfatuesc ca totii sa incercati sa instalati cu incredere este cel mai curat si bun, burner !? Nero Lite 8.3.13.0… daca vretii sa incercatii il gasitii aci: https://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/Data-CD-DVD-Burning/Nero-8-Lite.shtml

 8. laxinuver

  Am inteles ca acum se poate separa Nero Burning Rom de restul pachetului multimedia si il poti cumpara doar pe acesta.

 9. Andrei M

  @Nick
  Mersi, am sa-l incerc 🙂

 10. OJi

  Mai foloseste cineva Nero ? Sunt atatea softuri gratuite care isi fac treaba. Amintesc doar Ashampoo Burning Studio Free Edition care, atentie, se poate folosi si in mediu business !
  Trebuie doar inregistrat (register) pe site la ei. Am raspuns scris de la ei pe tema asta.

 11. Bogdan

  sau mai poate fi dezinstalata bara ask de la optiunea add remove program ………….

 12. ulise

  are optiune 100% de la versiunea beta pana la cea finala .

 13. bman69

  Fratilor, adevarul e ca Nero a ajuns la peste 1,5 GB dupa instalare!, ocupa multe resurse, da tot feluri de erori la scriere si personal il folosesc doar pt. ca pot face listele la cd-uri audio foarte repede. Stiti cumva un alt program care sa faca listele sas cum le face Nero???, pt. ca in momentul urmator am renuntat la Nero!!! Pentru scriere mai folosesc si ashampoo burning studio, dar nu are calitate asa de buna la cd-uri audio, Roxio 2010, care-l intrece pe Nero (parerea mea) sunetul este mult mai bun, doar ca si acesta este mare (3 iso-uri) si ar mai fi gburner 2.7 un program de scriere super!, doar ca nu face liste. Asadar stiti careva un program care sa faca listele asa usor ca Nero, tinand cont ca se pot modifica matritele din templates si la primul clic ai lista cum o vrei?

 14. Clawname

  Imgburn….cel mai bun program de scris cd.dvd…si e free…fara prea multe complicatii..pe bune..:D
  Asta e raspuns la intrebarea de mai sus….bman69
  incearca-l si ai sa vezi 😀

 15. Ionut

  Nero 10 ocupa mult prea mult spatiu si consuma prea multe resurse,nu recomand instalarea acestui software.Parerea mea este ca au exagerat cu insertia de aplicatii venite la pachet produsul in sine derivand de la ideea pt care a fost creat.Chiar nu aveam nevoie de atatea aplicatii aditionale nefolsitoare.Arata bine ,este mult mai cosmetizat dar totusi acest plus este neinsemnat la per total avand in vedere ca avem si alte alternative si aici ma refer la un numar destul de mare de programe si software-uri free cu care putem arde CD-uri si DVD-uriI.Intradevar Ask Toolbar nu poate fi debifat in momentul instalarii ci doar Home Page-ul si Search Engine-ul ramane neschimbat la cererea noastra,chestiune destul de enervanta cu toate ca cei de la Nero stiu ca 99% din utilizatori renunta la Ask Toolbar instantaneu dupa terminarea instalarii.Concluzia finala : toate versiunile pana la Nero 7 sunt rezonabile si cred ca merita atentie,dupa Nero 7 personal nu recomand.

Leave a Reply