Yahoo!!Mail – Final Warning! (Phishing)

Probabil ca multi dintre cei care citesc cu regularitate acest blog nu vor cadea in capcana e-mail-ului pe care vi-l voi prezenta mai jos.
Totusi, acesta poate parea autentic pentru o buna parte a utilizatorilor yahoo! mail.

E-mail-ul provine de la “Yahoo!!Mail” – mailalertcarecentre3@yahoo.com , avand subiectul Final Warning!!

yahoo!!mail final warning phishing

Inca din acest stadiu observam niste greseli care trebuie sa dea de gandit: este corect Yahoo! Mail si nu Yahoo!!Mail. In al doilea rand adresa indicata nu exista.

Urmeaza continutul care este urmatorul:

Dear Valued Member,

Due to the congestion in all Yahoo!users accounts, Yahoo! would be shutting down all unused accounts. In order to avoid the deactivation of your account, you will have to confirm your e-mail by filling out your Login Info below by clicking the reply button. The personal informations requested are for the safety of your Yahoo Account. Please FILL IN all requested informations.

Username:.. ……………………
Password:……….. …………… .
Date Of Birth:………………….
Occupation: … ……………
Country Of Residence: ……….

Yahoo! Customer Care

Case number: 8941624
Property: Account Security
Contact date: 22-04-2010

take the survey
Yahoo! Copyright © 2010 Yahoo! Inc. All rights reserved.Yahoo! obisnuia sa dezactiveze automat conturile inactive mai mult de 30 de zile, desi nu cred ca o mai face. Mai mult, Yahoo! nu va solicita niciodata datele personale printr-un asemenea e-mail si cu atat mai mult parola. Toate aceste date le are deja, iar o eventuala actualizare va fi solicitata la logare.

In plus, e-mail-ul vine in Spam, ceea ce poate fi un motiv suficient pentru a nu-l deschide. Yahoo! nu-si catalogheaza ca Spam propriile mesaje!

Nu in ultimul rand, cei care vor fi pacaliti si vor apasa “Reply” vor sesiza (sau poate ca nu) ca adresa de la campul “To” s-a schimbat si este verification.alert80@yahoo.com. De data aceasta este vorba de o adresa valida de e-mail, care va primi toate datele voastre si… iata inca o metoda eficienta de a va pierde parola Yahoo!


P.S.: In afara de keylogging si e-mail-uri de acest tip nu mai exista la ora actuala alte metode de a fura parolele conturilor Yahoo!
Asa ca aveti grija ce e-mail cititi si ce decideti sa faceti apoi cu el.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Yahoo!!Mail – Final Warning! (Phishing)”

 1. laxinuver

  Multa grija,baietii sunt tot timpul pusi pe facut rau.

 2. Costin

  Asa cum spune si “laxinuver” Multa grija!
  @Radu
  Sunt impresionat de acest articol,si cred ca multi sunt de acord cu mine deoarece cu ajutorul acestuia ne putem apara si mai bine impotriva atacurilor cu scopul de e fura parole.Acum ,doar cu acordul tau,as putea si eu sa posted acest articol pe blog.(am sa scriu sursa) ?
  Multumesc si astept un raspuns!
  APP: Cum ti se pare blogul meu? :D:D

 3. nonick

  Din cate stiu, Yahoo! dezactiveaza conturile inactive mai mult de 4 luni. Am patit-o de cateva ori cu unele adrese de mail, le-am reactivat, dar toate mail-urile au disparut.
  Nu stiu despre Yahoo!, dar cu Gmail am patit de doua ori pana acum sa-si bage newsletter-ul de la Google Earth in spam 🙂

 4. bcman

  @Radu Mai exista o metoda. Chiar doua 😛 Furtul cookie-urilor si packet sniffing, adica interceptarea pachetelor, asta este posibil doar daca conexiunea nu este criptata.

Leave a Reply