Cati angajati are fiecare companie de securitate ? Lista Completa

lista antivirusi numar angajati
Poate ca sunteti interesati de numarul de angajati pe care ii are fiecare companie antivirus. Iata ca am incercat sa intocmesc (alaturi de unul dintre cititorii blog-ului) o lista aproape completa a companiilor de securitate si numarul lor de angajati.

Sursele au fost fie site-ul oficial, fie Wikipedia, fie alte site-uri care listau aceasta informatie. Pe masura ce aflu informatii noi si\sau actualizate voi edita aceasta postare.
Am subliniat cu rosu companiile din top 3 ca numar de angajati.


a-squared (Emsisoft) – 15 angajati
Avira – 300 angajati
Avast – 100 angajati
AVG – 400 angajati
BitDefender – 500 angajati
BullGuard – 100 angajati
Comodo – 550 angajati
Computer Associates – 13.200 angajati
DrWeb – 250 angajati
Fortinet – 1.100 angajati
F-Prot – 50 angajati
F-Secure – 800 angajati
G-DATA – 300 angajati
Kaspersky – 1.300 angajati
McAfee – 2.950 angajati
NOD32 (ESET) – 350 angajati
Norman – 200 angajati
Norton – 17.500 angajati
Panda – 1.000 angajati
PC Tools – 250 angajati
PrevX – 25 angajati
Quick Heal – 300 angajati
Rising – 500 angajati
Sunbelt – 200 angajati
Trend Micro – 4.239 angajati
Webroot (SpySweeper) – 300 angajati
ZoneAlarm (CheckPoint) – 2.200 angajati

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

31 responses to “Cati angajati are fiecare companie de securitate ? Lista Completa”

 1. AleX

  De cand am vazut stirea am banuit ca cei de la Symantec au cei mai multi angajati :)…

 2. George

  Mult nu inseamna si bun

  1. Nick

   Dap 😆
   Ce or fi făcând cei 13.200 angajaţi ai Computer Associates ? 😀

   1. zeltera

    CA nu face numai antivirusi. Face mult mai multe.

    1. Nick

     Atunci de antiviruşi se ocupă prea puţini angajaţi … 😆

 3. Shakalu

  Felicitari RADU pentru idee. Acum daca tot te-ai apucat, eu zic sa faci si top solutii dupa cifra de afaceri sau dupa numarul de licente vandute. Poate ar fi bine sa intri si in zona business nu numai consumer 😉 Kepp up the good work.

 4. iulia

  nu am crezut ca avast are doar 100 angajati oricum isi fac treaba binisor

 5. Alex20

  Sincer nu conteaza cantitatea ci caliatea.Dupa mine poate sa aiba si 10 angajati numai sa faca un produs de calitate.Sa nu credeti ca companiile care au mai putini angajati sunt inferioare celor care au mai multi poate pur si simplu nu are nevoie decat de atatia angajati ca sa-si faca treaba.

 6. Vlad

  eu sunt curios cati are Microsoft Security Essentials :))

  1. Nick

   @Radu
   Oricâţi ar fi sunt totuşi cu unul mai puţin , că l-am scăzut din numărul iniţial pe Happyday (devenit între timp mare fan Norton 😉 ) ! 😆

 7. Bogdan

  Cred ca trebuia sa faci diferenta intre companiile care se ocupa doar de productia si intretinerea unui soft de securitate, gen antivirus / firewall, etc si firmele care se ocupa de intretinerea securitatii pentru alte companii (outsourcing).
  Sa nu-mi spui ca la norton toti cei 17.500 lucreaza la dezvoltarea softului antivirus/firewall, ca nu cred.

 8. Marius P.

  Oare cati dintre cei de la Computer Associates sunt cei care se ocupa cu curatenia ? :))

 9. BooghyR

  Salut , vad ca ai mai adaugat cateva companii de antivirusi la lista mea 😉

 10. Claudiu

  Sa tinem cont ca principala piata de desfacere a celor de la Symantec e cea corporate, unde detin cam 37 %. Pe langa solutii de securitate, se numara si solutii de tip backup and restore. Asa ca, cifra de angajati mi se pare normala in acest sens.

  1. Nick

   😉

 11. Devirusare

  Din partea mea pot sa aiba si 1 angajat daca produsul e excelent…

 12. Andy

  Din cate stiu eu fiecare angajat sau fiecare grup de angajati pt ca ei sunt impartiti in grupulete … fiecare grup avand o categorie …. unii lucreza la aspect altii la firewall altii la … orice altceva ceea ce este de apreciat este ca Avast cu 100 de angajati face destul de bine fata celor de la Kaspersky cu doar 1.300 angajati. Si pentru cei care au avut avastul si inainte de inceputul anului 2010 au putut vedea si diferenta de aspect pe care a capatat-o si la care sunt sigur ca au lucrat cel putin 5-6 oameni ….
  Cum a mai zis cineva nu conteaza numarul de angajati ,conteaza ca acestia sa stie ce sa faca …

 13. iosif

  Mie mi se par putin 100 de angajati. Ganditi-va ca simultan se lucreaza la cel putin doua versiuni al unui program;de exemplu, Kasperky 2011 nici macar nu e lansat, dar fiti sigur ca se lucreaza deja la 2012.

 14. iosif

  *ale unui program :d

  1. happyday

   😀
   si “mi se par putin” . las’, nu te mai stradui sa corectezi, ca la ce agramatisme baga unii pe-aicea, exprimarea ta e de academician 🙂 . toata lumea a priceput ce vrei sa spui si cred ca asta e cel mai important pana la urma.

   have a nice day !

 15. Devirusare

  Nu se lucreaza asa. Se lucreaza la 2011 si se imbunatateste 2010. Dupa lansarea 2011 apoi se apuca de ce urmeaza.

 16. Vlad

  apropo, stii ceva despre vreo noua versiune Microsoft Security Essentials? 🙁 un 2.0 poate? cu interfata mai draguta? e cel mai bun antivirus care l-am folosit pana acum, ma rog, cel mai “bun” pentru ca nu ma bate la cap cu alarme false si tot felul de porcarii 🙁 eu il folosesc impreuna cu Comodo Firewall, 2 produse gratuite intr-o combinatie buna :)) hehe 😀 tu ce zici? ar trebui sa le schimb? am incercat Norton 2011 si Kaspersky 2011 (BETA) dar merg cam urat, mai ales Kaspersky… pe Windows 7 SP1 Pre-Beta

 17. BEsmart

  Nu-i niciun dubiu ca “succesurile” sau “esecele” unei companii sunt intrinsec legate de resursa umana si cu precadere de calitatea acesteia. Cifrele referitoare la nr. de angajati prezentate in articol prezinta o situatie recenta ,ci nu evolutia in timp a unei companii.Refuz sa cred ca cineva isi imagineaza ca Trend Micro,spre exemplu ,a avut inca de la infiintare 4239 de angajati. Cred ca doar succesul unei companii de securitate poate genera o extindere a activitatii ,o diversificare a produselor oferite, ceea ce, implicit necesita resurse de natura umana si nu numai.Altfel stau lucrurile in frumoasa noastra patrie,principiile economice fiind aplicate intr-o forma mai mult decat concisa:nu facem angajari ,concediam masiv ,inchidem TOT iar ce ramane il facem sa devina viabil . :))

 18. bogdan

  Una din surse este LinkedIn? Cat de credibile sunt sursele…chiar si wikipedia e o sursa discutabila in acest context. Ar fi util sa atasezi sursa alaturi de fiecare numar. Mi-e foarte greu sa cred ca este posibila mentinerea unui produs de acest gen cu 25-50 de angajati.

 19. gabitzu252

  Cred ca o idee buna ar fi de comparat numarul de angajati/cost licenta. Sa se vada unde merg banii.

Leave a Reply