Collective Intelligence, motorul de scanare de la Panda Security, aniverseaza 3 ani de la lansare

pandaPanda Security, sarbatoreste implinirea a trei ani de la lansarea sistemului sau de securitate “cloud-based”, Collective Intelligence, care detecteaza automat, scaneaza, dezinfecteaza si clasifica 99,4% din toate tipurile de malware noi primite in fiecare zi la PandaLabs. De la lansarea sa, Collective Intelligence a procesat pana acum mai mult de 100 de milioane de fisiere.

In 2007, in urma a peste doi ani de dezvoltare, Panda Security a pus la dispozitia utilizatorilor aceasta prima tehnologie, iar acest sistem a permis companiei sa ofere solutii de securitate bazate pe protectie direct din internet pentru utilizatorii casnici si companii.. Acest model de protectie, recunoscut la nivel international, ofera tuturor utilizatorilor o serie de avantaje cheie: costurile de investitii reduse cu 50%, reducerea consumului de resurse al serverelor locale si al statiilor si o mai mare protectie globala in timp real.


In fiecare zi, acest sistem primeste mai mult de 17 milioane de cereri de date de la utilizatorii de solutii Panda si proceseaza peste 75.000 de noi fisiere pentru a stabili daca sunt sau nu malware. In prezent, in jur de 55.000 de noi tulpini de malware apar in fiecare zi. Echipa de experti tehnici ai companiei, proceseaza manual doar 0.6% din fisierele primite, care nu pot fi catalogate automat.

Baza de date Collective Intelligence ocupa in prezent 2.4TB si genereaza loguri de 190GB in fiecare zi.

Datorita acestui sistem, Panda Security a fost prima companie care a lansat pe piata solutiile de securitate cu scanarea direct din Internet (“cloud-based”):

 • Panda ActiveScan, a fost lansat in 2007.
 • Pentru persoanele fizice, scanarea din Internet a fost implementata in 2008 iar primul antivirus proiectat special cu protectie din Internet, Panda Cloud Antivirus (www.cloudantivirus.com) in aprilie 2009.
 • Pentru companii, solutia de securitate bazata pe scanarea direct din Internet a fost oferita prin intermediul produsului Panda Cloud Protection (https://cloudprotection.pandasecurity.com) in noiembrie 2009, oferind protectie pentru email, servere si desktop-uri. Aceasta oferta a fost extinsa in aprilie 2010 pentru a acoperi traficul Web, odata cu lansarea Panda Cloud Internet Protection. In plus, toate solutiile pot fi livrate prin intermediul modelului SaaS (Software-as-a-service).

Milioane de utilizatori beneficiaza acum de Collective Intelligence

De la lansarea sa, milioane de utilizatori din intreaga lume au experimentat beneficiile pe care Collective Intelligence le ofera. Panda ActiveScan, antivirus-ul online gratuit, a fost prima solutie de pe piata care a folosit capacitatile de scanare ale Collective Intelligence direct din Internet. Aceasta a fost utilizata pentru a scana mai mult de 20 de milioane de computere de la lansarea sa la inceputul anului 2007.
Datorita capacitatii crescute de detectie, dar si ca urmare a atacurilor informatice in continua crestere, specialistii Panda Security au descoperit ca 49.44% din computerele scanate au fost infectate cu malware activ sau latent. Dintre acestea, 55.12% aveau instalat un produs antivirus actualizat la zi.


Amploarea cu adevarat globala a amenintarilor de pe internet este ilustrata de urmatorul clasament de infectii in diferite tari:

Panda

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Collective Intelligence, motorul de scanare de la Panda Security, aniverseaza 3 ani de la lansare”

 1. Cata

  Sunt curios. Panda cloud Antivirus e mai eficient sau mai bun decat versiunile gratuite Avira sau Avast ? Stie cineva cum e detectia ?

 2. Dragos

  Din cate stiu eu , nu e mai bun ca unul free.

 3. Radu

  Salut
  am si eu o problema legata de cmd (command prompt) in windows 7
  cand deschid cmd-ul ramane in background mereu( adica nu apare nicio fereastra, doar procesul in task manager)
  asta se intampla de ieri. am incercat windows restore dar….nimic
  stiu ca nu e virus pt ca am scanat cu mai multe antivirusuri si e clean PC
  ce sa fac?

  Multumesc

 4. Shakalu

  Incearca un system restore pt data cand ti-a mers sau un registry fix cu win utilities, glary utilities sau tune-up utilities

 5. Tweets that mention Collective Intelligence, motorul de scanare de la Panda Security, aniverseaza 3 ani de la lansare -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by C R. C R said: Collective Intelligence, motorul de scanare de la Panda Security, aniverseaza 3 ani de la lansare: Panda Security,… https://bit.ly/9xUL91 […]

Leave a Reply