[Exclusiv] Interviu cu Dantis Ion Mihai – Noul Brand Manager pentru Sunbelt Romania

dantis ion mihaiDantis Ion Mihai este noul Brand Manager al Sunbelt Romania. Dansul a avut amabilitatea de a acorda un interviu in exclusivitate pentru site-ul nostru.

FaraVirusi.com: Buna ziua, domnule Dantis Ion Mihai. Ne bucuram ca ati avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu.
Ati putea sa ne descrieti in cateva cuvinte activitatea dumneavoastra de pana acum?

Dantis Ion Mihai: Buna ziua!
Primii mei 8 ani de munca, au fost la reprezentantele din Romania a 2 producatori de solutii antivirus, unde am ocupat posturi de la Tehcnical Support Engineer si Technical Manager pana la Brand Manager, dupa care urmatorii 2 ani ca si management de proiect pe implementari de solutii de securitate, consultanta si audit in managementul securitatii informatiei, traininguri etc.
Am colaborat cu institutii de stat: INA – Institutul National de Administratie (pentru trainiguri si formare profesionala), firme internationale de prestigiu (TUV si alte organisme de certificare pentru partea de audituri, traininguri etc.), proiecte ce s-au desfasurat la nivel national si international.

FV: Poate ca aceasta este o intrebare incomoda, dar indraznesc totusi sa o adresez.
Ce v-a determinat sa parasiti ESET si sa va alaturati echipei Sunbelt Romania?

DIM: Echipa ESET am parasit-o acum 2 ani. Am incercat sa trec la proiecte mai complexe, la scara mai mare si cu alte abordari.
In acesti 2 ani, am lucrat ca si project manager, consultant, trainer, etc. Tipurile de proiecte in care am fost implicat, faptul ca a trebuit sa ma integrez sau sa coordonez echipe mult mai mari, internationale, cu abordari si culturi diferite, m-a ajutat sa inteleg si sa privesc in alte moduri securitatea IT, modul in care se implementeaza, mentine si imbunatateste continuu.
Sunt convins ca toate aceste lucruri sa ma ajute sa dezvolt mult mai rapid business-ul VIPRE in Romania.

FV: De cand este prezenta compania Sunbelt in Romania si cati angajati numara in prezent?
DIM: Sunbelt Software este reprezentata in Romania de cateva luni, timp in care datorita calitatii produsului, inca de la primele discutii pe care le-am avut cu ei, m-au impresionat cu o lista de clienti de referinta ce contine institutii si companii mari din Romania cum ar fi Centrul de Calcul al Primariei Municipiului Bucuresti, CNVM, Search Corporation, TITAN MAR – MARMOSIM, Sucursala Cercetari Nucleare – Pitesti, TOP TECH, Inspectoratul Scolar Judetean Arges, Despec Romania etc.
In prezent echipa din Romania numara 8 oameni, dar acest lucru este compensat de faptul ca beneficiem de suportul echipei din USA 24×7.


FV: VIPRE Antivirus este un nume aproape necunoscut in perisajul IT romanesc. Care credeti ca este cauza ?
DIM: Pai sunt mai multe cauze. Una dintre ele ar fi promovarea. Intr-o piata in care majoritatea publicatiilor de IT si-au inchis portile si nu ai foarte multe alternative, este destul de greu sa promovezi un produs nou. O a doua cauza ar fi si faptul ca VIPRE este prezent de putin timp in Romania. Toti ceilalti au cativa ani de prezenta.

FV: Ce planuri de dezvoltare pe termen scurt si lung aveti pentru promovarea firmei si a produselor sale? Ce metode veti folosi?
DIM: In primul rand probabil ca vom lucra la reteaua de parteneri la nivel national.
Aici ne-am propus sa nu facem greselile altora, adica nu ne vom concura partenerii mergand direct catre utilizatorul final.
Desigur ca vor fi si diverse activitati de marketing, vom lansa variante de licentiere noi si multe alte servicii.

FV: De ce ati recomanda produsele Sunbelt si care credeti ca sunt principalele lor atuuri?
DIM: Pe scurt ar fi calitatea produselor, resursele ocupate si echipele de development si suport tehnic.
Calitatea produselor este atestata de premiile obtinute de produs de la lansarea lui pe plan international atat din partea unor organizatii independente:VB100, ICSA Labs, Westcoast Labs cat si de producatorii de sisteme de operare.
In clipa de fata produsele VIPRE sunt prezente pe site-ul Microsoft si sunt compatibile cu noile sisteme de operare(Windows 7, Windows 2008 Server)
VIPRE este optimizat si ocupa mult mai putine resurse decat alte produse concurente, se misca mai repede la scanari, etc.
Si nu in ultimul rand experienta atat a firmei producatoare, care de peste 16 ani se ocupa cu dezvoltarea de produse de securitate, cat si a reprezentantei in Romania care are oameni pentru suportul tehnic cu o experienta minima de 4-5 ani in securitatea IT.


FV: Ce parere aveti despre site-ul FaraVirusi.com si ce ati dori sa transmiteti utilizatorilor sai?
DIM: Personal urmaresc de ceva vreme acest site. Este intr-adevar un segment de nisa.
Mi se pare o initiativa demna de laudat si sunt convins ca va fi un proiect de succes pentru piata din Romania.
Este important ca exista un asemenea site si in limba romana, ca oamenii nu trebuie sa mai alerge pe o multime de site-uri internationale pentru a fi la curent cu tot ceea ce inseamna virusi si antivirusi.

Va multumim pentru timpul acordat si suntem convinsi ca vom colabora si pe viitor!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “[Exclusiv] Interviu cu Dantis Ion Mihai – Noul Brand Manager pentru Sunbelt Romania”

 1. cipry79 (virus2009)

  felicitari pentru acest interviu

 2. Tweets that mention [Exclusiv] Interviu cu Dantis Ion Mihai – Noul Brand Manager pentru Sunbelt Romania -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Rotaru Daniel, Rotaru Daniel and Rotaru Daniel, C R. C R said: [Exclusiv] Interviu cu Dantis Ion Mihai – Noul Brand Manager pentru Sunbelt Romania: Dantis Ion Mihai este noul Br… https://bit.ly/aXGbVD […]

 3. Cata

  Cum se face ca toti oamenii astia mai importanti care au slujbe foarte marete sunt grasi ?

  1. Mihai Dantis

   Este o problema de sanatate Cata. O anumita glanda nu-si face treaba cum trebuie pe fondul unui stres interminabil.

 4. Alex

  Mananca mult =))

 5. cobra

  @Cata Sunt plini de ei.
  Eu îl cunosc personal, iar interviul îmi confirmă pe deplin părerea despre el.
  Exemplu: citiţi cu atenţie întrebarea 2 a lui Radu şi ce răspuns dă el.
  În plus, boală care se manifestă la foarte mulţi oameni care lucrează în acest domeniu, se dă greţos cu termeni în engleză chiar şi acolo unde nu era cazul.
  Mă rog, poate sunt eu prea acid.

  1. Mihai Dantis

   Multumesc pentru feed-back Cobra. Sunt intr-adevar multi termeni pe care i-am preluat din alte limbi, dar nu este vina mea. Asa sunt intrati in viata noastra. Toti spunem joystick, nu bat de produs bucurii, mouse nu soarece. Sunt convins ca nici tu nu folosesti softuri in limba romana, ci varianta lor originala.

 6. cobra

  Nu lucrez în IT. Îl cunosc din altă parte.

Leave a Reply