Google introduce Cautarea Web Criptata (SSL)

Pe masura ce oamenii petrec mai mult timp pe internet, doresc un control mai bun asupra comunicatiilor online efectuate. Multe servicii internet folosesc conexiuni de tip SSL (Secure Sockets Layer) pentru a cripta informatia transmisa intre computer-ul tau si serviciul respectiv.

Tehnologia este utilizata in general de site-urile institutiilor bancare sau de comert electronic (magazine online) si este recunoscuta prin adresa web cu prefixul “https” si\sau un icon specific in browser (un lacat).
Alte site-uri implementeaza tehnologia pentru a proteja parola introdusa in timpul logarii.

Google cautare criptata ssl

Cu cativa ani in urma Google a adaugat criptarea SSL produselor sale, incepand cu Gmail si pana la Google Docs.
Un nou pas intr-o navigare mai sigura a fost lansarea Cautarii Web Criptate ce poate fi accesate la adresa https://www.google.com.


Atunci cand folositi noua conexiune criptata pentru cautarile online, prin canalul securizat creat termenii cautati si rezultatele cautarii sunt protejate impotriva interceptarii de catre o terta persoana din retea.
Daca doriti un spor de protectie puteti folosi noua tehnologie, care este momentan in stadiul de testare Beta, fara a include cautare de imagini, maps, etc, ci doar cautare de cuvinte.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Google introduce Cautarea Web Criptata (SSL)”

  1. Sorin

    iGoogle e si el criptat ?

Leave a Reply