Facebook anunta setari de confidentialitate mai simple

Dupa ce a primit multe critici la adresa schimbarilor precedente, echipa Facebook s-a hotarat sa modifice setarile de confidentialitate astfel incat acestea sa fie mai simple.

Zi de zi apar noi utilizatori nemultumiti si site-uri precum https://www.quitfacebookday.com/ care promoveaza renuntarea la Facebook din cauza multiplelor reclamatii cu privire la setarile de confidentialitate complicate, in principiu este vorba despre datele personale. Sub presiunea acestor utilizatori, s-a introdus o noua incercare de a imbunatati aspectele respective printr-o interfata grafica simplificata, accesibila tuturor categoriilor in functie de experienta.


Se poate restrictiona accesul spre conexiunile actuale (adica prieteni, aplicatii etc.), de asemenea, Facebook a adus in atentia tuturor optiunea care permitea impartasirea informatiilor cu alte website-uri, optiune care putea fi gasita cu o oarecare dificultate inainte de aceasta schimbare.

Multi critici au declarat ca desi schimbarile sunt impresionante, protectia tot ramane slaba. Reprezentantul lor, Mark Zuckerberg a fost de acord ca inainte erau prea multe setari (50 de setari de confidentialitate si 170 de optiuni ceea ce este cu mult peste media de cunostiinte a unui utilizator normal) raspunsul sau fiind “Cand oamenii detin control asupra ceea ce impartasesc cu altii, acestia vor sa impartaseasca cat mai mult”.
De asemenea, Zuckerberg a anuntat ca aceste schimbari vor ramane de actualitate pentru o perioada lunga de timp.


In concluzie, toate setarile au fost grupate intr-o singura pagina, dupa spusele celor de la Facebook, nu mai exista nicio optiune “ascunsa”.

Articol: Facebook unveils simpler privacy controls to spur sharing .

Experta in devirusare si securitate IT, urmeaza cursurile BleepingComputer.com, unde este Malware Study Hall Senior.

2 responses to “Facebook anunta setari de confidentialitate mai simple”

  1. Tweets that mention Facebook anunta setari de confidentialitate mai simple -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Dragos, Radu. Radu said: Facebook anunta setari de confidentialitate mai simple: Dupa ce a primit multe critici la adresa schimbarilor prec… https://bit.ly/aAjtlJ […]

  2. IanFrank

    hm… chiar nu inteleg de ce ii deranja pe unii ca sunt atatea optiuni; nu e neaparat sa le folosesti pe toate…:).

    Acu’ nu vreau sa fiu Gica contra…; imi plac simplificarile, totusi cand e vorba de securitate pe internet… e altceva… never mind :D… ne traim vietile in continuare si cu si fara facebook :))

Leave a Reply