Immunet Protect 2.0 a fost lansat – Review

Immeunet antivirus gratuitTehnologia de protectie tip “Cloud” constituite viitorul solutiilor de securitate. Avand in vedere numarul ridicat de amenintari informatice, circa 7000 virusi noi zilnic, antivirusii traditionali nu pot face fata cu succes.

Tehnologia “cloud” ofera acces la un volum extraordinar de mare de informatii oferit de o baza de date comuna utilizatorilor antivirusului respectiv. Beneficiile ei se calculeaza in timpi extraordinar de raspuns si consumului mai mic de banda si spatiu pe hard disc. Acest progres se datoreaza faptului ca acelasi fisier nu este scanat de fiecare data cand este intalnit, ci o singura data si rezultatele sunt stocate in “cloud” pentru ca oricare alt utilizator sa le poata folosi. Un alt avantaj rezultant din acest principiu este consumul redus de resurse.

Un alt jucator pe piata produselor care ofera aceasta protectie alternativa este Immunet Antivirus, despre a carui versiune 1.0 v-am anuntat aici.

Immunet antivirus

Acest concept nou a fost cel care i-a determinat pe Oliver Friedrichs (fost Director la Symantec) si Alfred Huger (fost Director Executiv la McAfee si Symantec) sa infiinteze Immunet.


Practic, de fiecare data cand un utilizator al comunitatii Immunet (care numara cativa zeci de mii de utilizatori la acest moment) intalneste un virus, toti ceilalti utilizatori sunt protejati in aceeasi secunda de respectiva amenintare.
Defectul, daca il putem numi asa, este faptul ca necesita o conexiune de internet mereu activa, altfel programul este inutil.

Pe de alta parte insa programul poate fi instalat alaturi de orice alt antivirus, facand posibil dezideratul multora: instalarea a doua programe antivirus simultan.
Gratie tehnologiei utilizate, programul ofera protectie pentru cel putin 13 milioane de malware in acest moment si ofera protectie in timp-real, dar si scanare la cerere.

immunet scanare

Dar, oare produsul este atat de eficient pe cata publicitate are?
Prestigioasa revista PC Mag a efectuat un review al produsului testand capacitatea acestuia de detectie, protectie si dezinfectie a unui sistem.

Chiar de la inceput impresia nu este una favorabila, Immunet instaland implicit toolbar-ul nedorit Ask. Exista optiunea de a nu-l instala, insa un utilizator neatent nu o va sesiza.

immunet instaleaza ask toolbar

Pe de alta parte exista cateva functii pe care doar versiunea Plus (cu bani) le contine: scanare anti-rootkit, scanare profunda, scanarea arhivelor, motor aditional de protectie TETRA, etc.
Produsul se instaleaza fara probleme pe majoritatea sistemelor deja infectate. Un avantaj major este suportul tehnic GRATUIT prin telefon si repararea de la distanta a computer-ului.

Totusi, ceea ce este cel mai important, detectia totala a produsului lasa mult de dorit, iar in testele PC Mag a detectat doar 54% din virusi la scanare.
Mai mult, la modificarea fisierelor deja detectate (prin redenumire si adaugarea catorva bytes nuli la final), Immunet NU a mai detectat nici un virus.

Protectia in timp-real a raportat blocarea a 70% din virusii lansati in executie, dar de fapt multi din ei au rulat partial sau chiar total infectand PC-ul.

In concluzie, produsul este unul mediocru si are nevoie inca de multa munca pentru a fi un adevarat competitor pe piata programelor de profil.
De altfel, producatorul NU recomanda instalarea lui ca UNIC program de protectie antivirus, ci alaturi de alt software dedicat.


Produsul este oferit GRATUIT si poate oferi o protectie suplimentara daca nu sunteti multumiti pe deplin cu antivirusul actual.
Il puteti descarca si testa de pe site-ul oficial:
https://www.immunet.com/main/index.html

Sursa: PC Mag

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Immunet Protect 2.0 a fost lansat – Review”

 1. Tweets that mention Immunet Protect 2.0 a fost lansat – Review -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Dragos, Radu. Radu said: Immunet Protect 2.0 a fost lansat – Review: Tehnologia de protectie tip “Cloud” constituite viitorul solutiilor de… https://bit.ly/beNpna […]

 2. bcman

  “Practic, de fiecare data cand un utilizator al comunitatii Immunet (care numara cativa zeci de mii de utilizatori la acest moment) intalneste un virus, toti ceilalti utilizatori sunt protejati in aceeasi secunda de respectiva amenintare.”

  Nu inteleg o chestie. Deci suntem mai multi utilizatori de immunet. Si la mine e gasit un virus. Toti sunt protejati. Pai daca la mine a gasit acel virus l-ar fi gasit si la altu cu immunet. Nu inteleg cum sta treaba. Imi puteti explica?

 3. maranreall

  @bcman
  Ce vrea sa spuna Radu este ca atunci cand Immunet intalneste un virus nou le transmite si celorlalte PC ce folosesc Immunet despre noua infectie pentru a putea sti ce sa faca daca il intalnesc
  Sper ca ai inteles 😉

 4. Andori

  Am instalat Wonndershare Time Shuttle si nu-l pot dezinstala!!!!Va rog frumos,daca ma poate ajuta cineva.
  Multumesc anticipat!!!! Incetineste f.mult deschiderea Wind.Mentionez,ca sant mai putin priceputa,nu -mi
  este rusine sa recunosc.Ma pricep mai mult numai la sistemul de oparare!!!

 5. bcman

  De ce nu il poti dezinstala. Da mai multe detalii. Daca nu poti incerca sa stergi toate fisierele lui din program files, appdata, common flles. Eventual da si un search dupa el. Apoi foloseste un registry cleaner sau intra in regedit si da o cautare dupa wondershare.Nu stiu daca are si serviciu, dar daca are opreste-l si da-i disable.Sterge si intrarile in start-up. Acum teorectic ar putea fi sterse toate cheile aferente. Vezi ca cheile pot tine una de alta si atunci nu poti sterge unu daca nu ai sters alta. Bafta 🙂

  1. Andori

   Multumesc bcman pentru sfaturi.Pana la urma l-am dezinstalat cu ajutorul programului
   Software Informer.Nu am reusit cu simpla comanda Unintall.Oricum,te pupa o “bunicuta”,
   daca-ti foloseste la ceva.Duminica placuta!!! Am sa mai apelez la voi,santeti “draguti”!!!

 6. shumy

  L-am instalat si eu acum, am dat full scan si vad ca in timpul scanarii tot apare acest mesaj unp.tmp was instaleed. Ce inseamna acest mesaj si ce se intampla practic in momentele cand el apare?

 7. madsparow

  eu il folosesc impreuna cu MSE SI SUNT FOARTE MULTUMIT DE COMBINATIE. AM incercat toate solutiile posibile si asta a fost solutia cea mai buna . Nici unul nu este perfect dtpdvdre .

  1. bcman

   Nici unul nu este perfect din punct de vedere al ce?
   Ai incercat CIS, ca la ce spui tu nu prea cred 😛

 8. madsparow

  eu nu vb doar ca sa ma aflu in treaba sau doar de dragul conversatiei. Prin asta sper ca esti multumit de raspuns.

 9. Immunet Protect Plus 2.0 – Detectie Impresionanta in testul AV-Comparatives.org

  […] care ofera aceasta protectie alternativa este Immunet Antivirus, despre a carui versiune 2.0 v-am anuntat aici. Tot acolo ati putut vedea si un test al […]

Leave a Reply